петък, юни 21, 2024
Заглавна страница » Безплатни игри » Безплатна игра: Loot & Recruit
Безплатна игра: Loot & Recruit

Безплатна игра: Loot & Recruit

Старият Гоблински крал е отстъпил трона. Време е да бъде избран нов! Гоблини от всички пещери се събират. Кой от вас ще събере повече гоблини на своите платформи? Време е за Фестивал!

Loot & Recruit e игра за построяване на тесте, публикувана от Swarm of Dice. Играта е за 3 до 5 играчи, като целта е накрая на Фестивала вие да сте този, който има най – много точки.

Компоненти

 • 220 карти
 •     66 карти с гоблини
 •     37 карти с действия
 •     52  карти с умения
 •     50 стартови карти
 •     20 карти със събития

Много карти ама… какво правят?

 • Карти с умения – такива, които ви позволяват да си купувате предмети или да набирате нови гоблини.
 • Карти с действия – позволяват ви да извършвате специални действия. Като например да размествате гоблините си, да атакувате втори път и т.н.
 • Хибридни карти – дават ви възможност или да си купите или да наемете гоблин.
 • Атакуващи – такива, с които можете да удряте по гоблините на противниците ви.
 • Гоблини – вашите слуги, които ще ви донесат победата…или загубата.
 • Карти със събития – по време на Фестивала ще се обръщат постоянно нови карти със събития, които ще променят постоянно правилата.

Всички карти с изключение на Събитията имат своята цена в плячка. А гоблините освен това имат и защита, както и брой точки, които ви носят накрая.

 Подготовка за игра

На всеки от претендентите за трона се раздават 10 от стартовите карти, които ще са основите на тестето, с което той ще завземе трона…или ще се проваля с гръм и трясък.

След като всеки гоблин е получил картите си е време всички останали да бъдат разделени по видове. Но първо, тъй като всички знаем, че гоблините са доста нескопосани, а и те самите го осъзнават, трябва да отделим „Перманентен магазин“ в него  има 49 карти, които всеки от играчите ще може да вземе по време на хода си.

След като „перманентните“ карти са отделени останалите карти без гоблините се разместват и сформират „Магазина“. След като той е готов от него се теглят 5 карти и се нареждат отпред. Всеки път когато е взета една от тях, веднага се обръща нова.

След магазина е време за „Тълпата“, това всички гоблини, които ще имате възможност да прилъжете на своя страна. Пригответе ги подобно на „Магазина“.

Всичко това се нарежда в центъра на масата, така че всички играчи да могат да стигат до тях.

И после какво?

После е време за лудории. Всеки играч изтегля 5 карти от началните си и това е неговата „ръка“ за този Рунд.

В началото на всеки Рунд се обръща най-горното Събитие. Ако то има някакъв „ефект при обръщане“, всички трябва да решат дали искат той да бъде изпълнен. Тук аз си представям група малки зелени човечета как се карат ожесточено, като накрая всичко преминава в масов въргал, а накрая всички „претенденти“ са хвърлени в затвора. Въображение, какво да го правиш?

След като обсъждането на ефекта от Събитието приключи, на ход на първия играч.

Тук е може би мястото да обясня за двете „валути“ в играта – плячка и набор. Плячка е това, с което ще си купувате всичко с изключение на гоблините. Набор е това, с което ще се сдобивате с гоблини. Така, да се върнем на това какво може да прави играча по време на ход.

Когато сте на ход вие ще имате избор от няколко действия, които ще можете да извършвате в какъвто си искате ред. Това са:

 • Купуване – използвайки картите, които ви дават плячка, вие ще си купувате действия и карти, които да ви дават повече плячка и набор.
 • Набор – с наличния в ръката, вие ще набирате гоблини, които ви помогнат да вземете властта. Колко ниско сте паднали за да използвате помощта на гоблини….о, чакайте и вие сте гоблин, съжалявам.
 • Трупане на гоблини – когато вземете нов гоблин, трябва задължително да го сложите на върха на някоя от трите си платформи.
 • Атакуване – ако имате карта, която ви дава атака, то може да нападнете противников гоблин, който има равна или по – малка защита от вашата атака. Ако уцелите гоблин над който има други карти, то той заедно с всички тях отива в купчината с изиграни гоблини, която е точно до „Тълпата“.
 • Игране на карти с действия – веднага щом изиграете Действия, то получавате бонусите, които то ви дава, след което можете да използвате специалните му възможности.

Когато прецените, че сте готови с хода си, вземете всички карти, които сте играли и ги поставете в собствената си купчина с „изиграни карти“, след което си изтеглете нови 5 карти.

Играта продължава така, докато не се стигне до Събитието „Край на Фестивала“ тогава всички изиграват по един финален ход и се смятат точки. Победител е този с най – много гоблини на своите платформи.

Заключение

Гоблини! Гоблини! Търчат, спъват се, летят падат, катерят се един върху друг! Хаос!!!  О, боже, навсякъде са! Но и вие сте един от тях, затова стегнете се, ако обичате. Каква е тази паника? Вие крал ли ще ставате или какво?

Loot and Recruit е поредната малка игра за шантавите зли създания от Средните векове и както винаги, когато нещо е свързано с тях, то е пълен абсурд. Но точно това му е забавното, чрез абсурда се получава една доста интересна и напрегната игра. В играта има както смях, така и добро количество стратегия, а от това, че се строят различни тестета идва и добра доза „преиграваемост“.

Играта започва малко бавно, докато си изхабите първите ресурси, но щом веднъж в ръцете ви влязат немирниците започва хао….ъъ…забавата. Пазете се! Летящ гоблин!

Линкове:[sociallocker]

BoardGameGeek

Файлове за принтиране и правила

[/sociallocker]

Ако ви е харесало ревюто и като цяло нашия сайт, моля да ни подкрепите! А ние ще ви благодарим с подарък – игра! Дарение за сайта
Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Георги Димитров 'BigBoxSharki'

Здравейте, аз съм Георги или BigBoxSharki, ако предпочитате. От пет шест години съм фен на Magic: The gathering, а от 2-3 се увличам и по други настолни приключения. Вниманието ми го грабва всичко фентъзи (друг въпрос е дали го задържа).

Един коментар

 1. От доста време се чудя, защо линковете към безплатните игри са заключени и трябва да „лайквам“, за да ги видя?

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers