петък, юни 21, 2024
Заглавна страница » Енциклопедия » BigBoxGamers препоръчва » Игри, подходящи за терасата
Игри, подходящи за терасата

Игри, подходящи за терасата

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Следобед, кафенце, тераска, лек ветрец, спокойствие, ти си по гащи. Може да е 2 градуса, но ще насладиш на тоя момент, да му се невиди! 


Деян Георгиев ‘BigBoxGamer’ препоръчва:

Less

Less е подходяща не само за терасата, но и за път. Компактна е, сетва се бързо и се изиграва за около 5 минути. Това е абстрактна игра без дълбоко стратегическо мислене и с хитри тактически решения. Компонентите са естетически изпипани и елегантни, а геймплеят е динамичен. Правилата се обясняват за 20 секунди, а играта не поглъща сериозно от ангажираността ви. Ако имате два сета, можете дори да играете и с четири човека. Препоръчвам да прочетете повече за идеалната за мен терасна игра в моето ревю.

Подробно ревю на играта Less:Ревю


Георги Димитров ‘BigBoxSharki’ препоръчва:

Dudab

Dudab e малка, бърза игра с карти за до 6-ма души и отнема около 20 минути. Буквално можете да я играете на всяка равна повърхност. Играта e нещо като обърнато Uno – целта е да имате най-малко точки и върху един цвят карти трябва да играете различен. Както и в Uno, и тук има елемент на прецакване, но доста по-слабо застъпен, та накрая не се мразите с всички. Правилата са малко увъртяни и отнемат повече време от необходимото за такава игра, но щом веднъж всички ги разберат, играта върви гладко и бързо. Повече можете да научите за играта от ревюто ми за нея.

Подробно ревю на играта Dudab:Ревю


Цонко Цонев ‘BigBoxLan’ препоръчва:

Tides of Time и No Thanks

За тераса са подходящи игри със сравнително малко компоненти, за да се събират на малко място и да не могат лесно да хвръкнат при подухване на вятъра.

Tides of Time е игра за двама и се състои от само 18 карти и 4 плочки, илюстрациите са много добри. Отнема около 15 минути, и не заема много място. Тя е доста лека драфтинг игра – всяка карта има „боя“ и условие за точкуване. Точкуванията са например по 3 точки за зелена карта или 8 точки ако имаш повече жълти карти от противника ти. Има и някои специални карти, които модифицират правилата или точкуват по по-специален начин. Изиграват се 3 рунда, в които се играят по 5 карти. Играта има достатъчно надхитряване и тактически решения, че да е интересна за много изигравания.Другата „терасна“ игра за повече играчи, която ще препоръчам е No Thanks. Тя е дори по-проста – тесте с карти с цифрите от 3 до 35, като произволни 9 от тези карти не участват. Изтегля се карта и играчът наред трябва или да я вземе, или да сложи монета върху нея. Който вземе картата взема всички монети от нея. Накрая печели играча с най-малко точки, като картите ти дават точки колкото е цифрата на тях. Но непрекъсната поредица от няколко карти (например 21,22,23) дава точки колкото е най-ниската карта от поредицата (в примера – 21). Изваждат се и точки за всяка монета която ти е останала. Много бърза, лесна и забавна игра с „пушурлък“ и възможност за „наглеене“ – отличен филър.

Може да закупите Tides of Time от:BoardGames.bg


Николай Апостолов ‘BigBoxDicer’ препоръчва:

Patchwork

Patchwork без съмнение е една от най-добрите игри на 2014 г. Всъщност, според мен това, че е направена само за двама играчи е единственият ѝ недостатък. Но пък е толкова добре замислена!
Целта ви в Patchwork е да съберете най-много копчета докато шиете куилт от отделни части плат по възможно най-ефективния начин. Звучи странно, знам, но тематиката е наистина добра, и до сега не съм срещнал човек, който да не я хареса. Точно нестандартността е един от най-големите плюсове на този продукт. Игри за зомбита, пирати, магьосници и рицари съществуват в изобилие. Време е да се направят повече игри за шивачи! (бележка от BigBoxGamer – Рококо е добър пример).

Играта е подходяща за терасата не само защото е сравнително компактна. Основната причина да я избера за тази препоръка всъщност е фактът, че компонентите на Patchwork са направени от дебел картон и няма опасност да бъдат отнесени от вихъра на терасата ви… Така че шийте смело!

 

Може да закупите играта от:BoardGames.bg


Това бяха нашите предложения за игри, подходящи за тераса, а ако вие искате да ни помогнете, можете също да напишете вашите предложения в коментарите. Също така, не забравяйте да гласувате в анкетата вдясно на екрана – какво да ви препоръчаме другата седмица! Ако ви е харесала тази статия и като цяло нашия сайт, моля да ни подкрепите! А ние ще ви благодарим с подарък – игра! Дарение за сайта

Източник на снимките: Boardgamegeek.com

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers