понеделник, април 15, 2024
Любими теми на игри

Любими теми на игри

Преди всичко трябва да ви предупредя – това не са любимите ни игри. Това са темите, които ни привличат. Темите, които често ни карат да купуваме игрите само заради тях. Да, понякога игрите не стават, но е хубаво когато видиш на пазара игра с любимата ти атмосфера!


Деян Георгиев ‘BigBoxGamer’ препоръчва:

Странни теми

Първо трябва да кажа, че любимата ми игра за всички времена – Archipelago е с една от най-стандартните теми – заселване на острови по времето на великите открития. Освен това нямам нищо против зомбита, фентъзи и фантастика, въпреки че вече са ми все едно. Развиването на цивилизация ми е също любима тема, но все още няма достатъчно добра игра, която да обхване сериозно тази тема. Когато сме играли твърде много игри, ние започваме да имаме един постоянен и понякога дразнещ сърбеж за нещо ново, нещо, което постоянно да чеше  крастатa от този консуматорскaта наркотична зависимост. За повечето хора, това извършват игрите с различна и иновативна механика. Е… за мен, това, което най-добре изпълва дозата ми са игрите с различна и особена тема. Нещо, което смело заявява себе си и не се срамува да се нарече странно. Странните теми са тези, които се запомнят и тези, които развиват въображението ми. Пример – Dual of Ages 2 – странна смесица от абсурд от деведесетарска виртуална реалност. Chasomos – богат, особен и на моменти перверзен космически свят, в който всички раси са от чудати, по-чудати. Или пък – Dark Age Z – зомбита от бъдещето се връщат назад в средновековието и нападат някакви почти фентъзи кралства. Абсурд! Да, това би бил алтернативният начин на моята препоръка – абсурдни теми.

 

pic1729005_lg


Георги Димитров ‘BigBoxSharki’ препоръчва:

Фентъзи

През годините, докато растях минах през много теми – sci fi, като малък, след това каубои и индианци, пирати, но никоя от тях не ме задържа или грабна така както фентъзито. Има нещо изключително пленително в световете пропити с магия и звън на мечове(в главата ми). С годините този интерес дори се изостри, което следвайки Пратчет би трябвало да е притеснително, единственото притеснително за мен обаче е, че с широкото разпространение на темата, тя доста се поразводни и почна да става трудно да намираш добри заглавия, които добре вплитат механиките си с темата.Диляна Георгиева ‘BigBoxTea’ препоръчва:

Ежедневни теми

Хич не съм почитател на зомбита, космически битки или предателства… Но виж, историческите са друго нещо! Независимо дали са конкретно исторически, абстрактни или реалистични… Историческите теми просто ми дават усещане за стратегия, за значимост и за развитие по време на самата игра. Другият вид теми, който обожавам, са „ежедневните“ теми, например правенето на кафе или пица:) Знам, че за повечето запалени геймъри и двата типа теми често са твърде статични или не толкова вълнуващи, но пък можем да се радваме, че пазарът предлага абсолютно разнообразие и може да се намери фаворит за всеки играч. Или просто сядаме с всичките си различни вкусове и играем нещо от типа на космически рицари-зомбита, които развиват земеделие на чужда вражеска планета, за да приготвят най-вкусната пица….

pic2289081_lg


Иван Иванов ‘BigBoxWolfyy’ препоръчва:

H.P.Lovecraft

Творчеството на H.P.Lovecraft, в суровия му вид, трудно може да се определи като достъпна тема за настолна игра. Мрачните, самовглъбени персонажи, загатващи наличие на психични отклонения и гротескните чудовища на пръв поглед не са нещо, което би допаднало на всеки. Една поостаряла вече игра обаче направи този пробив – Arkham Horror. Играта успешно хвърля ентусиастите в мрачната и безнадеждна вселена на Lovecraft mythos-a. Въпреки тромавите и прашасали механики, играта е сравнително достъпна за нови играчи, които искат да пробват темата. И именно темата превърна Arkham Horror в класика, позната на голяма част от любителите на настолните игри. И от там като се почна… „Cthulhu“ игрите просто започнаха да се роят. От нови заглавия, през ребрандиране на стари класики до тотално абсурдни Lovecraftian разширения. Няма пощадени жанрове: От Smash Up ни гледат анимационни ктулута, в Shadows over Normandie стреляме по гигантски пипала с дивизия съюзнически танкове. The Sleeping God и компания ни дебнат и като скрити референции във всевъзможни други игри – Chtulhie pet в Dungeon Lords! Абе изобщо, Lovecraft mythos-a в игрите се превърна в култ! Момент, това прави ли ни култисти…?


Николай Апостолов ‘BigBoxDicer’ препоръчва:

Исторически теми

Никога по време на обучението ми в училище не съм бил голям почитател на историята. Винаги съм я чувствал като принуда да помня наизуст дати и излишни детайли. При настолните игри обаче историята е съвсем различна!
Харесвам игрите на историческа тематика, защото ме пренасят в свят, който, в повечето случаи, наистина е съществувал. Това му придава усещането за реалност. По този начин е по-лесно да почувстваш, че си част от приключението, в което те пренася играта… И така да промениш историята на света!
И както беше казал един мъдрец в Интернет: Ако искаш да се отнасям с теб като с принцеса, ще те омъжа за престолонаследника на Полша, за да сключи съюз с моето кралство.DSC01221


Това бяха нашите любими теми на игри, а ако вие искате да ни помогнете, можете също да напишете вашите предложения в коментарите. Също така, не забравяйте да гласувате в анкетата вдясно на екрана – какво да ви препоръчаме другата седмица! Ако ви е харесала тази статия и като цяло нашия сайт, моля да ни подкрепите! А ние ще ви благодарим с подарък – игра! Дарение за сайта

Източник на снимките: Boardgamegeek.com

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Камен Цветанов

Казвам се Камен, програмист съм по професия и геймър по душа. През свободното си време се занимавам с най-различни занимания, преобладаващо играя футбол и свиря на китара, но напоследък настолните игри изместват всичко останало лека-полека. От една година те са ми най-силното хоби, като от известно време организирам хора за игри в Студентски град и си прекарваме весело заедно. Обичам да играя както с близки приятели и познати, така и с непознати, важното е да е весело и все пак… нека най-добрият победи!

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers