вторник, юли 16, 2024
Necronomicon HD – видео игра

Necronomicon HD – видео игра

До сега ви говорих за TCG и мисля този път също да не се отклонявам много от тематиката като ви представя една тематична CCG – това е Necronomicon HD. Да, HD, това е приложение за мобилни устройства и по – точно за Android. Някои от вас, вероятно след като прочетоха името на приложението, се досещат за тематиката и от къде е вдъхновена играта, но за тези, които не са чували за книгата, ще поясня – Некрономикон е името на измислена от хорър писателя Х.П. Лъвкрафт магическа книга, която се появява в много от неговите творби. Също така е и името на сборник с негови разкази.

Но да се върнем на приложението за Android – историята на играта е следната:

Някой е откраднал Некрономикона от библиотеката на Мискатоник, където книгата е била съхранявана и сега е отворил портал към друго измерение, от което са изпълзели множество гадини, опитващи се да сложат край на света. Но за да го сторят, те трябва да разрушат последния „печат“, който им пречи да нахлуят в нашия свят. Вашата цел, естествено, е да ги спрете. За да направите това, вие ще теглите карти от тестето пред вас и ще играете картите, които ви се падат. Могат да ви се паднат няколко типа карти:

  • Герои (добрите),
  • Чудовища от всякакъв вид (лошите), изпълзели направо от доста… силното въображение на Лъвкрафт
  • Карти, които ще подсилват/отслабват вас или чудовищата
  • Магически карти

Играта протича по следния начин – първо теглите карта, след което имате избор – запазвате картата за по – късно или я играете веднага. Ако картата е герой или чудовище, не можете да си я запазите за по – късно. На картинката отляво виждате как изглежда игралното  поле. На най – долният ред, близо до изхода от играта и главното меню, има няколко неща. Отдясно на ляво те са: две места, където да си оставяте картите, които искате да използвате по – късно (там може да държите повече от две карти), тесте, библиотека (тук идва картата, след като я изтеглите, но не може да бъде съхранявана на това място) и печатът, който чудовищата се опитват да разрушат. Над тях има два реда – първият ред е за добрите, а вторият – за лошите. Най – отгоре са вашите точки, които се увеличават, когато убивате чудовища и намаляват, когато загубите някой от героите.

Как протича битката за нашия мил свят? Ами всъщност е доста лесно – когато сложите един герой и едно чудовище на две срещуположни полета, те автоматично се сбиват, този с по – големи показатели (двете цифри, в горния ляв край на картите) печели автоматично. Ако показателите на сбилите се са равни или единият е по – висок, а другият по – нисък се стига до хвърляне на зар. Това, което се падне на зарът, се прибавя към силата на двете карти (цифрата в долния десен ъгъл). И това е цялата битка.

А също така казах, че героите и чудовищата могат да бъдат отслабвани или подсилвани. Това може да стане по два начина – първи, играете първо картата и по – късно върху нея играете чудовището или героя и втори – играете първо чудовището/героя и след това картата. Печелите играта, когато свършат картите в тестето, губите, ако чудовищата разрушат „печата“, а те му нанасят поражение с всяко изтеглено чудовище, за което няма място на игралното поле.

С точките, които печелите отключвате нови карти за тестето си. Картите са с не лошо качество и са нарисувани прилично, звука на играта не е нищо особено, но е поне тематичен. Играта е подходяща, ако има къде да седнете докато чакате някой нередовен автобус или сте много отегчени на работа, но ако искате нещо наистина страшно и по Лъвкрафт, за жалост ще трябва да търсите другаде.

За да си изтеглите играта, кликнете на линка отдолу.

[sociallocker]necronomicon_hd[/sociallocker]
Facebooktwitteryoutubeinstagram
Кой открадна Некрономикона от библиотеката? И какво изобщо е некрономикон?!

Преглед на статията

Оценка

Накратко: Моля подкрепете ни като дадете оценка, харесате и споделите това ревю! Ако се чувствате разговорливи можете да ни оставите и коментар. Уверяваме ви, четем всички коментари!

Потребителска оценка: Бъди първи!
0

За Георги Димитров 'BigBoxSharki'

Здравейте, аз съм Георги или BigBoxSharki, ако предпочитате. От пет шест години съм фен на Magic: The gathering, а от 2-3 се увличам и по други настолни приключения. Вниманието ми го грабва всичко фентъзи (друг въпрос е дали го задържа).

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers