петък, юни 21, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Nasty 7 – Мрмрмрмрмрмр
Nasty 7 – Мрмрмрмрмрмр

Nasty 7 – Мрмрмрмрмрмр

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Nasty 7 е игра за наблюдателност, която комбинира в себе си онази класическа игра, в която си пляскаме коленете в опит да бъдем ритмични един след друг.

Може да се каже, че това е детска игра, но като се има предвид бързите математически сметки понякога, може би говорим за 8-9 годинишни деца поне.

Играл съм я само с геймъри и бързия й характер обърква дори нас, което е и целта на Nasty 7.

В малката кутийка ще намерите тесте с мафиоти, в което има точно 5 вида карти. Общо мафиотите по картите са 7, откъдето идва и името.

Геймплеят е подобен на игрите тип Dobble и Jungle Speed, в които трябва да се освободите от картите си първи.

Тестето се разделя по равно между играчите и когато е ваш ход слагате карта в центъра на масата. Като сложите първата карта казвате „едно“, като сложите втората, казвате „две“. Като сложите седмата, казвате „седем“, но като сложите осмата, казвате „шест“ и така въртите от едно до седем и от седем до едно, което само по себе си може да объркващо в игра за бързина… но чакайте, още нищо не сте видели!

Както казах, картите са пет вида.

  • Един мафиот – като я сложите просто продължавате по реда на числата
  • Двама мафиоти – като я сложите изброявате две поредни числа, което може да объркващо, ако трябва да казвате „седем, шест“.
  • Един мафиот с насочен пистолет към главата му – като я сложите трябва да мълчите, което понякога е трудно. Още по-трудно е за следващия играч, защото въпреки, че не казвате числото, то се брои. Това значи, че следващият трябва да прескочи едно число.
  • Мафиот на телефона – базовите правила предлагат, когато ви се падне тази карта да я вдигнете до себе си и да промърморите нечленоразделно нещот като Мрмрмрмр. Ако искате, можете да си измислите собствено правило за картата. Ние играем по следния начин: Когато ни се пада картата, казваме: „Зает съм“.
  • Двама мафиоти на телефона – ние казваме „Зает съм. Не мога да говоря“. И след това се прескачат две числа.

Заключение

Nasty 7 не е дълбока игра, но предлага ангажираност, която малко парти игри предлагат. Да, освен, че е детска, мога да класифицирам Nasty 7 като парти игра, тъй като е изпълнена с викове, смехове и вълнуващи моменти, в които най-уверените играчи правят най-тъпите грешки.

От всички подобни игри, тази е една от най-напрягащите, е без съмнение. Тук освен, че трябва да следите уменията на картите, трябва и да следите числата, което понякога не е много лесно, особено когато излязат няколко двойки мафиоти една след друга.

Ако успеете да си я откриете и обичате игрите за бързина и наблюдателност, тази е сред най-добрите.

ПЛЮСОВЕ:

  • Оригинална смес от познати концепции
  • Ангажиращ геймплей
  • Вълнуващи моменти и обрати

МИНУСИ:

  • Това е една от най-напрягащите игри от този вид и вероятно ще ви измори
Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers