Site icon Big Box Gamers

Nasty 7 – Мрмрмрмрмрмр

Nasty 7 е игра за наблюдателност, която комбинира в себе си онази класическа игра, в която си пляскаме коленете в опит да бъдем ритмични един след друг.

Може да се каже, че това е детска игра, но като се има предвид бързите математически сметки понякога, може би говорим за 8-9 годинишни деца поне.

Играл съм я само с геймъри и бързия й характер обърква дори нас, което е и целта на Nasty 7.

В малката кутийка ще намерите тесте с мафиоти, в което има точно 5 вида карти. Общо мафиотите по картите са 7, откъдето идва и името.

Геймплеят е подобен на игрите тип Dobble и Jungle Speed, в които трябва да се освободите от картите си първи.

Тестето се разделя по равно между играчите и когато е ваш ход слагате карта в центъра на масата. Като сложите първата карта казвате „едно“, като сложите втората, казвате „две“. Като сложите седмата, казвате „седем“, но като сложите осмата, казвате „шест“ и така въртите от едно до седем и от седем до едно, което само по себе си може да объркващо в игра за бързина… но чакайте, още нищо не сте видели!

Както казах, картите са пет вида.

Заключение

Nasty 7 не е дълбока игра, но предлага ангажираност, която малко парти игри предлагат. Да, освен, че е детска, мога да класифицирам Nasty 7 като парти игра, тъй като е изпълнена с викове, смехове и вълнуващи моменти, в които най-уверените играчи правят най-тъпите грешки.

От всички подобни игри, тази е една от най-напрягащите, е без съмнение. Тук освен, че трябва да следите уменията на картите, трябва и да следите числата, което понякога не е много лесно, особено когато излязат няколко двойки мафиоти една след друга.

Ако успеете да си я откриете и обичате игрите за бързина и наблюдателност, тази е сред най-добрите.

ПЛЮСОВЕ:

МИНУСИ:

Exit mobile version