четвъртък, юни 20, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Mystery Garden – Виждам-виждам… Dark Stories за деца
Mystery Garden – Виждам-виждам… Dark Stories за деца

Mystery Garden – Виждам-виждам… Dark Stories за деца

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Mystery Garden е красива игра, която можете да играете и без нея. Но бихте искали. Защото, както казах, е красива.

Това е чисто детска игра тип „Виждам-виждам“, или по-скоро детски „Dark Stories”. Само че няма истории, а картинки. Добре де, играта си е собственото нещо.

Преди няколко месеца открих копие на Мystery Garden в магазин за втора употреба. Струваше един лев. Оказа се обаче, че играта има ново издание в голяма кутия и по-голяма дъска – от 2011 година. 

Върху дъската има голяма обща и, пак, красива картина. Освен нея има голямо количество плочки, които отговарят на различни елементи от играта. Един от играчите тегли плочка и другите започват да го разпитват с въпроси, на които може да се отговори само с Да или Не, без да става въпрос за локацията на картинката върху общата карта. Който успее да отговори до определен брой ходове, печели плочката.

Играта свършва, когато свършат и плочките.

Заключение

Mystery Garden си е чисто детска игра, която можете да играете с вашите 2-3 годишни деца. Открих, че работи и с 4 годишни, но като нищо може да ви свърши работа и с 6-7 годишни. Все пак не ви препоръчвам да насилвате този лимит. Има много по-добри игри за големите деца, а и винаги можете да си играете версия на Mystery Garden без никаква физическа игра.

Това не означава, че играта е лоша. О, напротив. Mystery Garden е чудесна детска игра. Ако трябва да си купите само една детска игра за празниците обаче, бих ли ви препоръчал тази? Със сигурност не.

ПЛЮСОВЕ:

  • Ново, още по-красиво издание
  • Лесни правила
  • Подходяща за най-малките

МИНУСИ:

  • Оригиналът от 1989 показва годинките си

Играта се продава и в България във веригата на Комсед.

Купи: Mystery Garden

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers