неделя, юли 14, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Die Maulwurf Company – В заглавието има нещо за къртици
Die Maulwurf Company – В заглавието има нещо за къртици

Die Maulwurf Company – В заглавието има нещо за къртици

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Осъзнавам, че с това заглавие съм загубил половината от читателите, а като спомена, че това е детска игра от преди 22 години, вече оставаме само аз читателя ни Панталей, който току що си измислих в това изречение.

Не мога да ви накарам насила да останете с мен, въпреки че ако сте идвали у дома, знаете, че стаята ми за игра се заключва от вътре… така че имам известна доза опит.

Искам да кажа… да, играта е добра, но в никакъв случай няма да ви изуми с находчивост, която би могла да измести други детски игри.

В играта, вие управлявате собствена компания от къртици, като целта ви е да изкЪртите земята, докато стигнете до центъра й. Най-силната черта тук е презентацията. Всеки играч има няколко фигурки от своя цвят, като всеки ход ще се опитва да си ги мушне в дупки по дъската. След като всички дупки са запълнени, дъската се вдига и всички фигурки, които не са успели да се мушнат, излизат от игра. На долната дъска дупките са по-малко, и така след 3 дъски стигате до последната, където има само една дупка.

Движите се по дъската с помощта на дискове с числа от 1 до 4. По време на вашия ход си теглите диск от собствено тесте и се движите с толкова полета по всъщност доста свободни пътища. Много е трудно да блокирате някого, особено на по-късен етап, когато имате много малко фигурки. По подобие на Dungeon Twister, щом ви свършат дисковете, вие си ги бъркате и започвате да теглите наново. Тази механика намалява случайността от зара, тъй като всеки ще има еднакви плочки, просто редът на теглене ще е различен.

Заключение

Die Maulwurf Company изглежда като тактическа игра за семейства, но всъщност не е. Това е лека детска игра, която моят 4 годишен разбра веднага и вече ме е бил многократно пъти. Причината е, че въпреки еднаквите купчини с плочки да придават равнопоставеност и наченки на избор, то блокирането и изпреварването за дупките е почти невъзможно, защото е почти сигурно, че всеки ход ще имате полезно действие, с което да вкарате къртица в дупка. С други думи – това е приятна занимавка за малките деца, особено заради 3Д ефекта на дъската, но не мисля, че развива кой знае колко способности в детето. Така де, казах, че синът ми ме е бил многократно, което значи, че съм я играл много пъти. Да, играта не ми е чак толкова скучна, просто защото продължава десетина минути. Може и 20, ако играете с 4 човека. Трийсетте минути, които са указани на кутията са просто абсурдни.

ПЛЮСОВЕ:

  • Приятна 3Д визия
  • Бърз геймплей

МИНУСИ:

  • Изборите са очевидни
  • Няма особена дълбочина, дори и за детска игра
Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

2 коментари

  1. Забавна и полезна статия както винаги. Механиката ми напомня онази игра, където като спре музиката трябва да седнеш на някой стол, докато накрая не остане само един леко натъртен победител.

    А и фигурките са страшно сладки с тези обърнати шапки и слънчеви очила.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers