неделя, юни 23, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Monster Bande – Едно такова жълто с четири очи
Monster Bande – Едно такова жълто с четири очи

Monster Bande – Едно такова жълто с четири очи

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Трудно се намират детски игри, които реално да отговарят на изискванията си и най-вече на очакванията. Особено трудно се издават от компании, които не специализират в това.

За щастие, днес случаят е друг. Наскоро открих една немска компания, която произвежда семейни и детски игри. Името й ще го прочетете в етикета под статията, тъй като ще се изморя, докато го напиша.

Monster Bande може да се играе и от възрастни, но ако го правите, ви препоръчвам да мушнете в компанията поне едно-две случайни хлапетии. С други думи, Monster Bande изпада в най-тънката, за съжаление, категория – игри, в които можете да играете с децата си, но и вие ще се забавлявате, или съкратено – Ш.М.А.Б.И.Я.Т.П.А.К.

Monster Bande е отборна игра, в която поради липса на точната бройка или просто желание, можете да играете чисто кооперативно за рекорд. Понеже аз играя с децата ми, предпочитам втория вариант.

В кутията има точно три вида компоненти. Един пясъчен часовник, два дървени зара с картинки и множество, множество плочки със смешно нарисувани чудовища.

Чудовищата пристигат в два идентични комплекта, но с различен гръб. Ако сте запознати с игри като Top Fantasy, ще разберете с концепцията много бързо.

Двете купчинки се разделят. Едната се разпръсква на масата, като всяка плочка трябва да е видима и с лицето нагоре. Другата купчинка се дава на играча, който ще подсказва.

Както виждате от картинката, в тази игра, един играч има целта да подскаже на съотборниците си определено чудовище за определено време. Подсказващият тегли от купчинката с лицето надолу чудовище и подсказва по какъвто иска начин какво вижда. Останалите трябва да намерят въпросното чудовище из разпръснатите плочки с лицето нагоре.

Ето и врътката. Преди началото на хода се хвърлят два зара, които забраняват да се подсказват определени черти на това чудовище. Например – не можете да говорите за ръцете, за краката, за косата и други подобнотии. Най-трудно е да подсказваш без да използваш числа или цветове, тъй като това са най-бързо ориентиращите подсказки.

Играта продължава така определен брой рундове или докато вие си решите. Ние най-често играем просто докато ни омръзне. Което не е толкова бързо, когато виждаш въодушевените физиономии на децата си.

Заключение

Monster Bande е чудесна детска игра. Да, не е нещо нечувано, нито е сред най-добрите детски игри. И въпреки това гарантирам, че ще задържи вниманието дори на по-малките ви деца (4-6 годинки), заради страхотните забавни илюстрации на сладките чудовища и лесния за разбиране геймплей.

Ако решите, може и да я пробвате като филър за геймъри, но не обещавам, че ще бъде най-вълнуващото ви приключение в живота.

ПЛЮСОВЕ:

  • Отлични арт и компоненти
  • Лесни правила
  • Ангажиращ децата геймплей
  • Два начина на игра

МИНУСИ:

  • Някои трудности от заровете са много по-лесни за преминаване от други
Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers