петък, юни 21, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Кикстартър на седмицата: “Deep Madness”
Кикстартър на седмицата:  “Deep Madness”

Кикстартър на седмицата: “Deep Madness”

Денислав 'BigBoxMiniac' Миевски

В първото си превю имам удоволствието да пиша за кикстартер проект, който грабна вниманието ми със своите артове, като художник съм доста пристрастен към тази част от дизайна на игрите.

“Deep Madness” е първият проект на студиото “Diemension Games”, който представлява кооперативна игра с миниатюри за 1 до 6 играчи, която ще ви потопи в едно завладяващо ума хорър, детективско приключение.

 

13926041_278685275822217_661122808918848742_o

„…за съжаление най-дълбоката емоцията на човешкия ум е страхът!“

Сюжетът в играта е завъртян около разследването на мистериозното изчезване на целия персонал в секретно подводно съоръжение за тайни експерименти. Играчите ще имат възможност да попаднат в различни ситуации принуждаващи ги да взимат бързи решения докато решават трудни загадки в търсене на истината за случилото се. Но нека не пропускаме и характерното за всеки такъв тип игра, присъствие на ужасяващите кошмарни изчадия. За жалост някои от тях не могат да бъдат елиминирани просто с изстрел в главата. И не само защото нямат такава, а защото някои от тях са в самото ви съзнание. Телепатия и контрол над ума са само част от техните умения, с които ще ви накарат наистина да усетите атмосферата на играта.
Играта е разделена на няколко сценарийни мисии, всяка от които включва конкретна подредба на дъската, специални правила и възможен край с победа или загуба, в зависимост от екипните умения на играчите. При всяко разиграване играчите си избират герои на случаен принцип и екипни умения за отбора. Което предлага множество преигравания на даден сценарии с различен отбор и умения водещи до различния начин за решаване на загадката.

757c818af80f99da5956fee323801bf8_original

 

Компонентите на играта са обичайните за този жанр, но има и някои интересни иновации. Имаме зарове да атака и движение, карти с предмети и събития, плочки за подреждане на терена, супер детайлни миниатюри – много много миниатюри, тоукъни и бордове с характеристиките на героите и съществата и не на последно място въртящия тоукън за ниво на въздуха в опасните подводни помещения. Друг интересен елемент е задната страна на теренните плочки, която представлява обсебена версия не същия терен, със свои собствени правила за игра, отделно от нормалните плочки.
В самия геймплей има доста произволни фактори, които при всяко следващо разиграване са различни. Тази случайност в част от действията на изкуствения интелект позволяват множество преигравания с различна трудност. Така шанса да изиграете два пъти една и съща мисия по еднакъв начин е почти невъзможен. В механиката на играта има много сходни елементи от подобни игри и научаването на правилата няма да представлява никаква трудност.

7c4af317fb921edd9cb74b9a776f90da_original

Какво грабна вниманието ми към тази кампания? Няма да ви лъжа, това бяха миниатюрите. Както и всеки друг такъв проект и при този първо видях миниатюрите, а чак след това прочетох информацията за сюжета и играта. Подобно на още няколко Масивни проекта от тази година и този, се очертава да бъде повече от успешно финансиран. В рамките на 3 дена се отвориха една камара стреч голове, които можете да видите в сайта на кампанията. За фигурките, освен че изглеждат зашеметяващо (като скулптор не мога да не го кажа още няколко пъти) всички чудовища са моделирани от ръка на талантливия скулптор Roberto Chaudon, а фигурите на героите (разследващите), са моделирани на компютър след което прототипите са разпечатани на 3D принтер. Всичко, което е маркирано като „Kickstarter Exclusive“ ще е валидно само за финансиралите кампанията и няма да се съдържа във финалния продукт на пазара. Това не важи за Мега чудовищата пуснати като Add ons, за които авторите на играта потвърдиха, че ще бъдат валидни за покупка след излизането на базовата игра.

14590386_312426462448098_6620779476285888231_n

В заключение ще кажа, че се вълнувам да видя какво още ще изкарат от “Diemension Games” като бонуси до края на кампанията и им желая успех с техния първи проект.

Проекта в кикстартер:
https://www.kickstarter.com/projects/diemensiongames/deep-madness

Страницата във Фейсбук:
https://www.facebook.com/deepmadnessgame

Фен страницата на скулптора Roberto Chaudon:
https://www.facebook.com/Roberto-Chaudon-Art-458001884241847/

Източник на изображениятаDiemension Games

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Денислав 'BigBoxMiniac' Миевски

Здравейте, казвам се Денис. По професия съм аниматор(на филмчета, не на туристи) – скулптор(правя къстъм екшън фигури, статуетки и бюстове, а от скоро се опитвам да правя и миниатюри за настолни игри). Имам доста хобита, но настолните игри, правенето и оцветяване на миниатюри си остават най любимите ми занимания. Играя настолни игри от дете. И аз като повечето от нас съм израснал с „Не се сърди човече“ и „Дама“ , но от 2010 интереса ми се засили, благодарение на Иво Драганов и събитието за настолни игри, което организира във Велико Търново. Защо играя – играя зареди самата игра и социалния контакт с хората. Победата не ми е приоритет, обичам да гледам как се развива самата игра (освен при Heroquest – ТАМ ПРОСТО ИЗБИВАМ ВСИЧКО В ТЪМНИЦИТЕ НА ПОДЗЕМИЕТО, А ПОСЛЕ ПРИБИРАМ ЗЛАТОТО И АРТЕФАКТИТЕ!!!)

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers