четвъртък, юни 20, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Hero Realms: The Ruins of Thandar and Boss Decks
Hero Realms: The Ruins of Thandar and Boss Decks

Hero Realms: The Ruins of Thandar and Boss Decks

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Ако не сте запознати с Hero Realms, тази статия няма да ви бъде особено полезна, така че ви препоръчвам първо да се насочите към ревюто ми на базовата игра.

Hero Realms – Ревю

Hero Realms се установи като един от любимите ми декбилъдри, основно заради своята достъпност и елегантност. Правилата се обясняват лесно, а сетъпът е светкавичен.

Е… с намесата на все повече разширения, нещата леееко се усложняват, но не с много. Не с много.

White Wizard Games са се постарали да запазят базовия си семпъл геймплей, като добавят нови варианти за игра, ако ви е писнала базовата игра.

Днес ще разгледам двете нови допълнения към играта – една кампания и два бос дека.

The Ruin of Thandar

Това е първата, но не и последната кампания към играта. Мога да бъде сигурен, защото историята не е завършена в края на кампанията. Така де… битката е спечелена, но не и войната. Историята свършва с тийз, като край на първи сезон на фентъзи съспенс сериал. Второто нещо, по което разбрах, че ще има още кампании е нещото, което леко ме разочарова, защото го счетох за подвеждащо в описанието на правилата.

В играта има механики за вдигане на нива, но реално вие няма да вдигнете нито едно ниво тази кампания. За целта ви трябват специални точки, които се дават чак в края на кампанията.

 

Въпреки че това вдигане на нива не изглежда да подобри ЧАК толкова много героя ви, не мога да говоря повече за това, тъй като все още не е влизало в ефект.

Това, за което трябва сериозно да ви предупредя, преди да си закупите това разширение е, че вие задължително трябва да притежавате пакетите с героите, за да го играете. Това означава, че въпреки ниската цена на кампанията, ще трябва да поръсите още малко жълтици някой магазин. Знаете кой… кхъ…кхъ…

Така!

Преди да започнем нашата сесия силно се притеснявах, че Hero Realms се е превърнал в поредната кампанийна игра, която трябва да играе седмици наред, за да я завършим. Честно да ви кажа, това започна да ми омръзва.

За мое огромно щастие обаче, ние завършихме кампанията си още на първата вечер. Още повече – ние я завършихме за около два часа! Следващият път като я играем – ще ни отнеме почти двойно по-малко, сигурен съм.

В кутията ще откриете неща, които служат единствено на кампанията. Тук няма да имате съдържание, което да добавите в базовия си начин на игра, така че освен ако не смятате да играете кампанията, няма смисъл да посягате насам.

Второто нещо е, че играта от състезателна се превръща в кооперативна. Така че сами преценете дали си падате по тези неща.

В общи линии, това, което кампанията представлява са три-четири бързи игри, свързани в една обща история, като понякога ви остава нещо от предната игра.

Да, кутията пристига само с една кампания, но това не означава, че играта ще ви е скучна след първото изиграване. Първо, дори и да срещате едни и същи гадове, това все пак е декбилдър и е гарантирано, че играта ще ви е различна.

Освен това, тук имате някакъв дребен вид дървовидна структура на историята, в която не е гарантирано, че ще срещате едни и същи противници. Особено босовете в края на кампанията, които тясно зависят от начина, по който сте играли.

Ще го кажа така – в играта има общо 8 гада, които пристигат със собствени механики и карти, а всяка игра вие ще се биете срещу три от тях.

Няма да навлизам в специфичния начин на игра на гадовете, но в общи линии освен, че ще ви млатят, те ще взаимодействат и с други механики от играта, които да ви пречат. Самите те си имат собствени механики, които се усещат напълно индивидуално и най-вече – тематично, спрямо уменията.

Трябва да се има предвид обаче, че в кооперативния начин на игра има огромно значение кой играч къде стои, защото гадовете също заемат място на масата, макар и виртуално. Фактът, че всеки може да взаимодейства само с играчите от ляво и от дясно (с изключение на боса), означава, че двама от вас ще бъдат „хендикапнати“ и ако имате хийлър е добре да го позиционирате на правилното място с лесен достъп.

ПЛЮСОВЕ:

 • Напълно ново усещане за игра
 • Кооперативен вариант, подходящ дори за нови хора в Hero Realms
 • Висока трудност, което е добър знак за отлична кооперативна игра
 • Кампанията пристига със собствена идентична по размер и форма кутия на базовата игра, и лесно ще я пренасяте

МИНУСИ:

 • Изисква да имате пакетите с допълнителните герои
 • Кампанията е толкова кратка, че нямате време да вдигнете нива на героите си
 • Ако са ви останали от оригиналните протектори, пристигащи със специалното издание, няма да ви стигнат за всички карти от кампанията.

Boss Decks

Не исках да пускам отделно ревю за бос дековете поради две причини. Първо – бос дековете са малки разширенийца и второ – кампанията и Босовете излязоха по едно и също време и аз почти ги сливам в нещо като голям експанжън.

Първо – въпросните босове нямат нищо общо с кампанията и босовете на от онази история. Трябва да приемете тези босове като… допълнителни Герои, които действат с малко по-особена система.

И второ – тук отново е задължително да имате допълнителните пакети с герои. Сори.

В момента съществуват две бос тестета – Лич и Дракон. Ако имате и двете, можете да ги сбиете един с друг в мощна злодейска битка.

Ако смятате да играете отделно босовете, трябва да имате предвид, че играта се превръща в Бос срещу останалите играчи.

Ако трябва да се обобщи, бих нарекъл Бос дековете – отроче на базовата игра и кампанията. В никакъв случай тези босове не са сложни и със сигурност са в пъти по-лесни за схващане от кампанията, но добавят някои специфики, които са типични И за кампанията.

Тук, играчът, който играе с въпросния Бос отново прекъсва верижката от герои, като застава на място, което ще пречи на взаимодействията между „добрите“.

Всеки бос има специфики, но в общия случай – босът идва със собствено голямо стартово тесте, а играчът ще добавя към него карти от пазара по стандартен начин. Както се досещате, това стартово тесте е в пъти по-мощно от това на героите.

Драконът разчита на съкровища, които си е трупал в пещерата и които могат да бъдат отмъквани от героите. Тези съкровища дават мощни умения, но драконът може да си ги връща обратно, така че когато имате предмет от съкровищницата на дракона само привличате вниманието към себе си.

Личът разполага с буркани с души, които героите трябва да счупят. Всеки един буркан носи мощна сила и различен живот, така че как се появяват в игра има различно значение всеки път. Освен това, Личът е класически некромант, който пъпли пред себе си армия от мъртви, немъртви, живи и неживи същества. Срещу него си е нужно да имате „крауд контрол“ герой.

ПЛЮСОВЕ:

 • Нов, уникален (и любим) начин на игра
 • Всеки от босовете се усеща напълно тематично
 • Можете да сбивате босовете един с друг!

МИНУСИ:

 • Появява се механика за елиминиране на играчи от игра
 • Не можете да играете кооперативния мод без да притежавате допълнителните пакети с герои

Ако ви харесва как звучат тези красоти, можете да си ги купите от обичайното място – магазинът на нашите приятели от Time2Play.

Всичко за Hero Realms

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers