неделя, юни 23, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Fox Party – „Пушурлък“ за деца!
Fox Party – „Пушурлък“ за деца!

Fox Party – „Пушурлък“ за деца!

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Zoch Games са популярни със своите детски игри, които са така измислени, че с малко по-малки предразсъдъци могат да бъдат и чудесно забавление и за големи.

Вярно е, сред антуража на компанията има и чисто семейни, че и направо геймърски игри тук и там.

Днешната игра обаче попада към чисто детската аудитория. И играта е прекрасна. Знам, знам, издадох заключението на ревюто, но слушайте сега – казах, че тази детска игра е прекрасна… а дори не съм я и пробвал да играя с деца!

Fox Party има елементарна концепция. Цялата игра представлява едно тесте с карти, като картите са точно 7 вида – мравка, охлюв, жаба, таралеж, лисица, сърна и мечка.

Основата на играта е нещо, което последно време ние наричаме с жаргона „пушурлък“, или иначе казано – изпитай си късмета.

В средата на масата се поставя една карта на случаен принцип. На всеки играч се раздават по 10 карти, които си остават в лично тесте и не се гледат. Целта е да се освободите от картите си. По време на хода си вие предполагате дали вашата най-горна карта е по-голяма, еднаква, или по-малка от картата в средата. След това обръщате картата и ако сте познали си я заделяте в страни. След това имате избор. Можете да продължите (пушурлък елемента) или да спрете. Ако спрете, слагате всички карти, които се заделили върху тези в средата на масата. Ако продължите, предполагате каква е следващата ви карта. И така докато се откажете или сбъркате…

Дотук нищо кой знае какво. Ето обаче врътката. Ако сбъркате, вие връщате картите, които сте заделили точно в същия ред, в който сте ги обърнали върху вашето тесте. По този начин, когато ви дойде следващия ход, вие трябва да сте запомнили какви са били. Вярно е, това е мемо елемент, който много геймъри мразят, но аз ви гарантирам, че дори и да имате паметта на Дори, като мен, пак ще си изкарате готино, точно заради този пушурлък. А и играта не е по-дълга от 10-15 минути.

Вярно е, не съм играл Fox Party с деца, но от опита ми знам, че малките не просто си падат по игрите със запомняне, но е твърде вероятно да метат пода с вас, ако им се опълчите на нещо такова.

Заключение

Fox Party е идеален семеен филър… ако съществува такова нещо. Добре де – играта работи великолепно в семейна атмосфера, върши чудна работа като завършване или започване на настолна вечер, а сред деца предполагам би била истински хит. Всъщност, Fox Party влиза в една категория, за която трудно се намират игри, а именно – игри, които можете да играете с децата си. Аз все още не мога да я играя с 4 годишния ми син, основно заради това, че той не може напълно да възприеме рисковия елемент в това дали да продължи или да се откаже, но предполагам след година-две би била точно за него.

Илюстрациите са сладки, а геймплеят е достатъчно интригуващ, че да ви ангажира с вниманието си и достъчно разумен, че да продължи точно колкото трябва. Ако търсите филър за геймърската ви група – играта е добра, но едва ли е идеалното решение, но ако имате деца, мисля че сте попаднали на правилното място!

ПЛЮСОВЕ:

  • Сладки илюстрации
  • Бърз и ангажиращ геймплей
  • Подходящ за родители и деца
  • Преведена изцяло на български

МИНУСИ:

  • Ако не си падате по мемо игрите, едва ли ще ви хареса
  • Има и по-добри филъри за геймъри

Играта е разпространена в България от официалните представители на Zoch за нашата страна – Simba Toys и можете да потърсите Fox Party из не чак толкова специализираните магазини за настолни игри като Хиполенд.

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers