неделя, февруари 25, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » BigBoxGamers: Разбор за юли
BigBoxGamers: Разбор за юли

BigBoxGamers: Разбор за юли

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Месец юли беше изпълнен със статии, както обикновено. Този месец запълнихме бройката на статиите предимно с ревюта, какъвто е и фокуса на сайта. Имахме ревюта на страхотни игри, както и такива на… не толкова страхотни.

За изминалия месец имахме 21 статии. Ето и няколко класации, свързани с тях, както и общи за сайта.

Топ 5 най-популярни статии от Big Box Gamers за юли 2017

Топ 5 на най-популярни НОВИ статии от Big Box Gamers

Игри от този месец, които не ни впечатлиха особено:

Zimby Mojo: Това е игра, за която имах големи надежди, заради странността и тематичността – две неща, които често ме теглят към игрите. За съжаление – тежката претенция „запокити“ иначе лекия й характер. 

Добри игри от този месец, които не успяха да влязат в топ класациите ни :

Temp Worker Assassins: Оригинален дек билдър с постоянно въртене на цялото тесте и свежа тема. Има си своите малки кусури и затова остава в средата. 

Notre Dame 10th Year Anniversary Edition: Една от добрите игри на Стефан Фелд, но дори с това издание продължавам да се съмнявам за преиграваемостта на играта. 

Dancing Eggs: Луда игра, която най-добре се играе с деца. Бъдете готови да си извадите мозъците преди да я играете.

Puerto Rico: Класика, която дълго време стоеше на чело на BGG класациите. Е… годинките й личат.

Las Vegas: Филър игра, която можете да играете с всеки, но без разширението може и да увисне след известен брой игри.

Ramses II: Детска мемо игра със страхотни 3Д пирамиди. Но… не е нещо особено.

XO Brainer: Ултра-мега-дупер морски шах за мозъчни мъченици. 

Incantris: Чиста биячка тип арена с постоянно мятане на зарове. Нищо особено, но някак си яко!

Unearth: Новото отроче на създателите на Boss Monster. Играта очевидно отново е инспирирана от видео игрите. 

Игри от този месец, които заслужиха печата BigBoxGamers Препоръчва:

Lorenzo il Magnifico: От ревюто на Цонко: „За да завърша, ще кажа че харесвам много играта и тя със сигурност влиза в моите Top 20 от близо 500 играни! Нещо Малко не й достига, за да наближи висините на дуото Tzolkin и Marco Polo, но има и още потенциал с излизането на разширението й.“

Monza: Чудесна детска игра от Haba с готини малки дървени коли и правила, които можете да обясните и на най-малките геймъри.

The Lost Expedition: Един от редките случаи, когато игра с няколко мода успява да уцели десятката на всички фронтове!

Century: The Spice Road: Игра, която според много хора засенчи Splendor. Въпреки че според мен можете да имате и двете, ще се обзаложа, че Century ще се превърне в съвременна класика. 

Leaders of Euphoria: Новата версия на Good Cop Bad Cop – и със сигурност по-добрата!

Honshu: Отлична игра за строене на град, която смесва в себе си и trick taking…?

Nmbr 9: Перфектен филър. 10 минути, лесни правила, лесно подреждане и прибиране. 

Pyramids: Безспорно една от най-добрите игри, които съм играл последните месеци. 

Scotland Yard: Класика от осемдесетте, която се държи и до днес.

Игри от този месец, които се изкачиха на върха и получиха печата: BigBoxGamers Гарантира:

Sub Terra: Тази игра ме изуми със страхотната си тематичност и това че всеки един ход се усеща като развитие на историята ви. Със сигурност се забива в колекцията ми и ще остане за дълго време. Вижте повече от точенето на лигите ми по нея от ревюто. 

Други статии този месец:

BigBoxLan -поглед назад: Разбор на игрите, които Цонко е играл последно време плюс класация за 2016 и какво ли още не. Човекът не беше писал отдавна, има да наваксва все пак. 

Какво предстои?

На първо място, този уикенд ще се състои най-голямото събитие за сезона. Така популярният фестивал с гръмкото име „Ицо Кон 2“. Миналата година „коня“ се състоеше в 24 часа гейминг нон стоп, този път ще бъде разделен на два пъти по 12. Тези два дена ще имаме възможност агресивно да подходим към игрите и да опитаме колкото се може повече заглавия, за да имаме материал. Ще пускаме снимки редовно уикенда, така че се пригответе за съботно-неделен спам.

Относно ревютата, които в най-скоро време ще се появят… Ето ви един списък, като не гарантирам в какъв ред ще се появят, нито дали няма да има и нови попълнения.

State Craft, Blitz, Fox Party, Dice Forge, This War of Mine (една от най-популярните статии на сайта ни е превюто на тази игра, така че има голямо очакване), Pandemonium, 1960: Making of a President, Castles of Burgundy (в личния ми топ 10), Castles of Burgundy the Card Game, San Juan Second Edition, Linko, Las Vegas the Card Game, Pacu Pacu (една от най-добрите парти игри, които съм играл последно време), ColorÝam, Memory: The Board Game (едно от най-новите заглавия на звездното дуо Kramer и Kiesling… мемо игра?!), Snail’s Pace Race (прекрасна игра за 3-4 годишни), Basta, както и една нова поредица от ревюта, за която се надявам скоро да ви разкажа повече.

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers