вторник, юли 16, 2024
Cardhunter

Cardhunter

 

За тези от вас, които четат писанията ми, но все още не са го разбрали, аз съм голям фен на фентъзи RPG-тата и CCG игрите, та за това днес ще ви разкажа за една много, много добра комбинация от двете – Card Hunter! (*епична музика*)

Какво е Card Hunter с няколко думи – игра, която не трябва да изпускате по никаква причина, много е добра, сериозно!

Добре де, по – подробно ще ви обясня, щом ми нямате доверие все още. Card Hunter е чудесна комбинация от CCG и RPG, с доста приятно DnD чувство за хумор. Основната идея на играта е следната – вие си сформирате група от прюключенци(трима) и се впускате в изпълняване на задачи от всякакъв вид – убивате гоблини, зли магьосници, скелети и какво ли не още.  Вашите смелчаци могат да бъдат войн, магьосник или лечител, а като раси – елф, джудже или човек. Няма ограничение коя раса какъв клас може да бъде. Елфа е най – бърз, джуджето е най – бавно, но има много живот, човекът е по средата. 

Elf WarriorHuman WarriorDwarf Warrior

А сега малко за CCG частта – всяко едно действие, което вашите герои ще извършват в играта е представено във вида на карта. Ама не, сериозно, всичко, дори колко полета ще изминете по време на своя ход е карта. Но няма да познаете от къде идват картите – от предметите, които вашите герои носят, да, точно така. Ботушите ви дават различни начини на предвижване, бронята различни шансове да блокирате атаките срещу себе си, оръжията ви дават най – разнообразни начини да затриете противниците си.

А разнообразието от предмети е голямо, като всеки вид оръжие ви дава определен тип карти, например ако войнът ви носи брадва, то той ще има повече умения, които ще кълцат противниците, дори по повече от един на удар. Ако използва някакъв вид боздуган, то той ще има повече атаки, които имат за шанс да върнат противника ви едно поле назад и така нататък.

Магьосникът ви ще има избор дали да избие противниците ви, един по един докато са далеч, със светкавици или да ги засипе с огън и жупел всичките, когато го приближат.

Лечителят ви ще ви лекува, подсилва и защитава по всякакъв начин,  докато трае битката.

Комбинациите са наистина много, дали ще използвате само брадви или от всичко по малко, ще хвърляте огън и светкавици или пък с помощта на мощна телекинеза ще подхвърляте противниците си насам-натам по полето, дали лечителят ви ще се концентрира да ви държи живи или да проклина и отслабва противника е единствено ваш избор.

Това което наистина ми харесва, освен фентъзи обстановката и многото карти са предизвикателните битки. По време на приключенията си вашата група няма да стане повече от трима, но противниците ви ще са пет, шест, седем и хич няма да ви се помайват ами съвсем сериозно ще се опитат да ви убият. На много карти ще има теснини, колони, тесни коридори, варели, храсти, капани и всякакви други добавки, които допринасят за различни стратегии по време на боевете.

Друг елемент на играта, който я разнообразява много приятно е възможността някои битки да бъдат спечелени по алтернативни начини(тоест не като избиете всички) – да останете определен брой ходове на дадени полета, да убиете само шефът(трябва ли да споменавам, че в този случай бодигардовете му са едни много здрави типове), да убиете само определен вид противници и други.

Заключение и ви оставям да идете да играете – Card Hunter e много сполучлива browser-based RPG-CCG игра от Blue Manchu, която, ако сте фенове на тези жанрове, в никакъв случай не трябва да изпускате, задължителна е! От мен толкова и happy dungeoneering!

Сайт: http://www.cardhunter.com/

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Игра, която не трябва да изпускате по никаква причина!

Преглед на статията

Оценка

Накратко: Моля подкрепете ни като дадете оценка, харесате и споделите това ревю! Ако се чувствате разговорливи можете да ни оставите и коментар. Уверяваме ви, четем всички коментари!

Потребителска оценка: 4.83 ( 2 гласове)
0

За Георги Димитров 'BigBoxSharki'

Здравейте, аз съм Георги или BigBoxSharki, ако предпочитате. От пет шест години съм фен на Magic: The gathering, а от 2-3 се увличам и по други настолни приключения. Вниманието ми го грабва всичко фентъзи (друг въпрос е дали го задържа).

Един коментар

  1. Играта никак не е лоша. С прогресията на героите противниците стават много корави и се запазва предизвикателството. Добра черта е, че когато играете срещу жив противник онлайн и двамата ползвате едно ниво – т.е. няма го обичайното за подобни игри наяждане на някои играчи, което превръща сблъсъка с тях в безсмислено начинание.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers