петък, юни 21, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Ревю на аксесоар – Broken Token Inserts: Legendary Encounters: Alien
Ревю на аксесоар – Broken Token Inserts: Legendary Encounters: Alien

Ревю на аксесоар – Broken Token Inserts: Legendary Encounters: Alien

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Вероятно самата статия ще бъде по-кратка от заглавието, не само защото заглавието е дълго, колкото втора класа вагони от експресен влак към Бургас през Август, но защото няма какво толкова да се каже. Да, и преди съм правил ревюта на аксесоари, но специално този е такава директна препратка към оригиналния инсърт, че органайзерът от Broken Token изглежда ако не мързелив, то поне напълно логичен.

Който притежава играта, знае, че тези разделители от пяна може и на теория да вършат работа, но са толкова досадни, че често карти се шмугват отдолу и се сливат с други тестета. А всеки играч на Legendary знае, че сливането на тестета в тази игра е по-лошо от това да пътуваш в трамвая само за една спирка и да влезе контрола.

Ето го и оригиналния…

Няма да навлизам в дълбоката болка от първоначалното сортиране на всички карти, но за тези от вас, които не са особено запознати, трябва да имате предвид, че всяка подготовка на Legendary Encounters изисква смесване на определени карти, в някои случаи случайни, от различни тестета и това може да е доста неудобно, ако ползвате базовите разделители. Да, играта пристига с дебелите марикращи картончета за различните тестета (както си личи от моят брилянтен краснопис), но дори и с тях, ако нищо не стои като хората, се превръща в болка и предизвиква констипация, всеки път щом се сетите, че трябва да прибирате цялата бала от карти, и то сортирано… поне ако искате да си спестите мигрената за следващата подготовка.

Така че, ето ви няколко снимки на новия инсърт от Broken Token и ще си пишем.

Ето има място за всичко… освен за нагънатата книжка, която я завирахме в единия край. Вече не я държа там.

А тук.

Заключение

Legendary Encounters: Alien Deckbuilding Game е любимият ми декбилдър и по принцип една от любимите ми игри. Основният проблем да не я вадя скоро на масата се криеше точно в болезнената подредба и ужасяващото прибиране обратно в кутията. Да, самата игра има някакви разделения, които може и да работят добре, ако имате здрави нерви, но ви гарантирам, че органазйзерът на Broken Token ще ви улесни живота, ако не с по-ниски сметки за парно, то поне с ограничаване на нерви около играенето на една от най-добрите игри, които лично аз съм срещал някога.

Добре. Отново стигаме до цената. Като цяло органайзерите за настолните игри са си гъзария и не могат да ви кажа, че са напълно задължителни. Те са за онези от вас, които искат да си пипнат и пимпнат малко любимите заглавия, или поне за тези от вас, които обичат да се къпят в кофи от разкош… или по-скоро кеш.

Не мога да се лицемеря и да ви кажа, че бих си купил такъв органайзер, ако не ми беше пратен за ревю. Той отдавна се намираше в достъпност и ако толкова много исках и не бях беден като като църковна хлебарка, може би и бих се сдбобил с него. Може би… не знам. Ако вие обаче знаете, ви препоръчвам да посетите сайта на производителите.

The Broken Token

Освен това, доста от инсъртите (за съжаление, без този) могат да се поръчат и през партньорите ни от Pikko Games, така че можете да им пишете през сайта.

Time2Play

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers