неделя, юни 23, 2024
Заглавна страница » Безплатни игри » 8-Bit Invaders – Безплатна игра за принтиране
8-Bit Invaders – Безплатна игра за принтиране

8-Bit Invaders – Безплатна игра за принтиране

Поради две причини за тази седмица ви подбрах точно това Print and Play заглавие. Първо, отдавна не съм писал за соло игра и второ 8-Bit Invaders е практически Space Invaders, само че настолна игра, а Space Invaders е КЛАСИКА! Ахъм… 8-Bit Invaders е дело на Wilian Retert, публикувана е през 2011 година и е соло игра. За какво все пак става въпрос в нея? Добре, ще приема, че е възможно някой от вас да не знае какво е Space/8-Bit Invaders. Това е аркадна игра, в която вие ще трябва да спасите Земята от нашествието на извънземни. В случая на дигиталната игра с бързи рефлекси и точен мерник, а в случая на настолната с късмет и шест зарчета.

Компоненти

 • 54 карти
 •     35 извънземни
 •     3 карти Щит
 •     7 карти за обратно броене
 •     9 бонус карти
 • Игрална дъска с място за картите и трак за движението на извънземните
 • 9 шестостранни зара
 • 2 маркера за извънземните

Извънземните нападааааааааааат!

След като размесите извънземните и ги подредите в 5 реда по 7 карти и сложите под втория, четвъртия и шестия ред щитовете е време да покажете на какво сте способни. Целта ви е да унищожите всички извънземни преди да стигнат до Земята, като в същото време трябва да не им позволявате да се организират и да ви контраатакуват и унищожат. Вие сте най-добрите, от най-добрите, от най-добрите! Докажете го! 

По време на вашата част от играта  вие ще имате следните действия:

 • Да извадите един щит от игра и да си изтеглите Бонус карта. Всяка такава карта ще ви помага по някакъв начин.
 • Да хвърляте за атака – На всяко извънземно има комбинация от зарове, която трябва да хвърлите за да го убиете. Като някои са по-трудни от други. Например има такива, които могат да бъдат убити само с чифтове, само с определен сбор и т.н. Внимавайте, когато разпределяте заровете си, не оставяйте извънземните да се организират за контраатака.
 • Разпределяне на заровете – в тази фаза си избирате кои извънземни са поразени от вашата атака. Първия зар трябва да се постави на извънземно, което е най-накрая на своя ред и няма щит пред него. Следващите зарове трябва да са съседни на него.

Печелите единствено, ако успеете да убиете всички извънземни преди да ви изтече времето. Това става, когато тестето с карти за обратно броене стигне от 7 до 0.

След като приключите с вашия ход са извънземните на ред.

 • Извънземните контраатакуват – извънземните най в края на своите колони атакуват. Ако три от тях са от един тип(имат една и съща картинка) те унищожават веднага кораба ви и вие губите. Имайте предвид, че ако между две извънземни има празно място, то те са две отделни колони. Ако пред извънземните има Щит, то той спира атаките им напълно.
 • Сред извънземните има и няколко бомбардировача, които ако стрелят по Щитовете ви ги унищожават.
 • След като атакуват извънземните се местят. Хвърляте два шестостранни зара, извадeте две от сбора им и колкото е резултата, с толкова премествате маркерите върху трака на извънземните. Ако числото на него е по-голямо или равно на броя извънземни на полето, то извънземните се преместват напред тоест махате най-горната карта от Картите за обратно броене. Когато тестето за отброяване достигне 0, губите.

Ако след всичко това сте живи и извънземните не са достигнали до Земята, събирате всичките си зарове и продължавате, докато не умрете или не убиете всички извънземни.

Заключение

Ако и вие като мен сте си загубили значително количество от времето играейки Galaxian и други подобни, а по-късно и небезизвестната Chicken Invaders, то това определено е игра за вас. Само че има една голяма разлика от дигиталните си братовчеди. Докато вторите винаги са се опирали на определени начини на движение на корабите, моменти и начини на атаки, или с други думи изискваше се памет и добри рефлекси, за да си добър, то 8-Bit Invaders разчита много повече на късмета. Бонус картите също ще ви помагат доста, те не случайно са само 9 – много са силни. Но въпреки това… Ако все пак предизвикателство на Късмета не ви притеснява и сте готови да се изправите срещу напиращите извънземни армади, то тогава няма какво друго да ви кажа освен напред! И нека носталгията да бъде с вас!

Файлове за принтиране8-bit Invaders в BoardGameGeek

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Георги Димитров 'BigBoxSharki'

Здравейте, аз съм Георги или BigBoxSharki, ако предпочитате. От пет шест години съм фен на Magic: The gathering, а от 2-3 се увличам и по други настолни приключения. Вниманието ми го грабва всичко фентъзи (друг въпрос е дали го задържа).

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers