Site icon Big Box Gamers

8-Bit Invaders – Безплатна игра за принтиране

Поради две причини за тази седмица ви подбрах точно това Print and Play заглавие. Първо, отдавна не съм писал за соло игра и второ 8-Bit Invaders е практически Space Invaders, само че настолна игра, а Space Invaders е КЛАСИКА! Ахъм… 8-Bit Invaders е дело на Wilian Retert, публикувана е през 2011 година и е соло игра. За какво все пак става въпрос в нея? Добре, ще приема, че е възможно някой от вас да не знае какво е Space/8-Bit Invaders. Това е аркадна игра, в която вие ще трябва да спасите Земята от нашествието на извънземни. В случая на дигиталната игра с бързи рефлекси и точен мерник, а в случая на настолната с късмет и шест зарчета.

Компоненти

Извънземните нападааааааааааат!

След като размесите извънземните и ги подредите в 5 реда по 7 карти и сложите под втория, четвъртия и шестия ред щитовете е време да покажете на какво сте способни. Целта ви е да унищожите всички извънземни преди да стигнат до Земята, като в същото време трябва да не им позволявате да се организират и да ви контраатакуват и унищожат. Вие сте най-добрите, от най-добрите, от най-добрите! Докажете го! 

По време на вашата част от играта  вие ще имате следните действия:

Печелите единствено, ако успеете да убиете всички извънземни преди да ви изтече времето. Това става, когато тестето с карти за обратно броене стигне от 7 до 0.

След като приключите с вашия ход са извънземните на ред.

Ако след всичко това сте живи и извънземните не са достигнали до Земята, събирате всичките си зарове и продължавате, докато не умрете или не убиете всички извънземни.

Заключение

Ако и вие като мен сте си загубили значително количество от времето играейки Galaxian и други подобни, а по-късно и небезизвестната Chicken Invaders, то това определено е игра за вас. Само че има една голяма разлика от дигиталните си братовчеди. Докато вторите винаги са се опирали на определени начини на движение на корабите, моменти и начини на атаки, или с други думи изискваше се памет и добри рефлекси, за да си добър, то 8-Bit Invaders разчита много повече на късмета. Бонус картите също ще ви помагат доста, те не случайно са само 9 – много са силни. Но въпреки това… Ако все пак предизвикателство на Късмета не ви притеснява и сте готови да се изправите срещу напиращите извънземни армади, то тогава няма какво друго да ви кажа освен напред! И нека носталгията да бъде с вас!

Файлове за принтиране8-bit Invaders в BoardGameGeek

Exit mobile version