неделя, юли 14, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » За родители: Забавна игра за смятане
За родители: Забавна игра за смятане

За родители: Забавна игра за смятане

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Окей, това е доста различно от всичко, за което съм писал досега. Вярно е, за мен е удоволствие да пиша ревюта на детски игри, но това днес… е по-скоро инструмент със скрити безброй игри в него.

Това е игра на Norris, които са популярни с детските си заглавия и въпреки че не съм минал през кой знае колко техни продукти, не мога да крия колко съм впечатлен от нещо, което може да се купи от масовите детски магазини тип „Хиполенд“.

„Забавна игра за смятане“ е заглавие, което бихте очаквали да откриете на смачкана кутия в магазини „всичко по левче“ и още от сега ви казвам – не се плашете от ниската цена на тази игра. Кутията е фрашкана с неща! Наред с всичко вътре ще откриете и подробна книжка на български за най-различни обучителни игри, свързани с математиката.

А ето и защо съм толкова впечатлен – от няколко седмици почти всеки ден имаме час по математика с моя голям син, който е на четири и половина. Не помня някога аз да съм бил такъв фен на ученето като него, но знам че наливането на знание не е толкова важно, колкото изграждането на любов към учене.

Всеки ден Вики заспива и се събужда с желание за учене и не спира да се вълнува за нашия час по математика.

Всъщност, той се вълнува в пъти повече от мен, като постоянно ме кара да сядаме и да учим математика.

От снимките виждате какво можете да откриете в кутията – вътре има материали под всякаква форма и с отлично качество – от задачи със събиране и вадене, до броене на картинки и точки, както и числа под всякаква форма, та дори и огромно количество плажни топки.

Вярно е, Вики винаги е бил добър в логическите упражнения и жена ми се занимава с него ежедневно, така че тези неща по-скоро му идват интуитивно, но откакто аз активно се захванах с него и математиката, с тази игра като основен инструмент, само за няколко дена той се научи да събира и да изважда на ум.

Признавам си, не съм се концентрирал в книжката, защото в кутията има толкова материал, че нямате нужда от нея. По-скоро използвайте това, което има вътре, за да откриете кое най-добре работи за вашето дете. И естествено, продължавайте толкова дълго, колкото на него би му било интересно, за да не започне да възприема ученето като „Работа“ и нещо, което трябва да се изтърпи… в това и без това училището се справя перфектно.

„Забавна игра за смятане“ си струва за родители с деца между 4 и 7. Да, на кутията пише 5, но нека не заклеймяваме децата си като някакво диво животно, което „трябва да играе“, докато не отиде на училище. Децата обичат да учат много повече от нас и ние трябва да им предоставим тази възможност. Те учат докато тичат, учат докато крещят, учат докато ни вадят и последната нервичка. Но учат и когато седнете да ги учете вие. Даже тогава учат най-добре, защото „мама и тати“ показват любов и отношение към самото учене, а както знаем децата не стават такива, каквито им казваме да бъдат, а такива каквито им показваме.

Съжалявам, ако тази статия ви се е сторила като назидателна или пък рекламна на нашия Вики… не, не съжалявам.

Вие също няма да съжалявате ако откриете това бижу, което несъмнено ще ви помогне в заниманията с вашето дете. Да не говорим, че вече времето захладнява и ще е много по-добре да седнем и да свършим нещо полезно, докато се забавляваме заедно с децата, вместо да ходим по кафета с тях, за да се забавляваме само ние.

Можете да откриете „Забавна игра за смятане“ в големите вериги детски магазини, като за пример ви давам един бутон.

Купи: Забавна игра за смятане

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers