неделя, юли 14, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Ревю на аксесоар: Terraforming Mars Insert
Ревю на аксесоар: Terraforming Mars Insert

Ревю на аксесоар: Terraforming Mars Insert

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Започнах да се пристrастявам към тия гъзарийки. Вече няколко от любимите ми игри се сдобиха с такава козметична операция и както се познавам… едва ли ще спра скоро. 

Този органайзер не е от Broken Token или Daedalus, на чиито органайзери сме правили ревюта. Този идва от Blackfire, въпреки че има някои общи черти с Broken Token-ския органайзер на Terraforming Mars. 

Имаше ли проблем със сетъпа и разпределението на токъните тази игра – ами не? Все пак вътре има само карти, кубчета и не толкова различни видове токъни. С други думи – вероятно и торбички ще свършат работа. По-лъскаво, подредено и компактно ли е всичко с инсърта ?- О, да. 

Най-важната част от органайзера.

Всички фенове на играта знаят най-големия й недостатък – липсата на „овърлеи“ на личните табла. С други думи…

Сучвало ли ви се е това? Да.

Е, този органайзер пристига с с дървени поставки за таблата, както и с пластмасови „овърлеи“, които се „нахлузват върху тях. Всичко е готино, като единствения недостатък, който открих е, че местата, където се слагат маркерите на най-долния ред на парите са леееко по-надолу, отколкото би трябвало, но не мисля че това е болка за умиране.

Да, овърлеите не се залепят (въпреки че ако желаете, можете и да го направите), но поради ръбчето в горния край, стоят достатъчно стабилно, че да не ви се разместват постоянно маркерите. 

Това вече е друго нещо.

Качеството определено мога да кажа, че е отлично. Обожавам миризмата на дърво, след като отворя кутия с органайзер. Е… не обожавам да го слобявам особено… За разлика от инсъртите на The Broken Token и Daedelus, тук сглобяването беше изключително лесно… НО! Частите не влизат толкова идеално, че да не трябва да се лепят. Тук трябва да мажете всяко миниатюрно ръбче, иначе всичко ще се разпадне. Това е най-досадната част за хора с нисък левъл на крафтинг, като мен, и както се вижда от снимките – не съм си почистил мазалото, защото това би било още една досадна работа, за която никой няма да ми плати. 

Това със специалните токъни съмнително много прилича на това от The Broken Token.

Готино е, че има не само капак, но и кутийки. Така хората с дебели пръсти могат спокойно да бъркат. А и има две такива кутийки – за двата края на масата.

Тази поставка за карти е добра алтернатива за кашата от изхвърлени карти, които иначе се образува всеки ход.

Всичко се побира идеално в кутията. Може би твърде идеално. Преди да сложите частите вътре, трябва да махнете тънкия слой картон, с който пристига базовата игра. След това трябва да приложите известна доза сила за кутийките, защото те влизат като вакуумирани. Всичко е на точното си положение без място за глътка въздух. Първите ми пъти беше притеснително, защото внимавах да не скъсам кутията, но явно кутията вече се предаде и някак си частите сега се нахлузват съмнително лесно. С други думи – машината ще се смаже, не се притеснявайте. 

След като сложите всичко, ми се струва, че остава малко място, където евентуално да бухнете и картата от първото разширение. Все още не го притежавам, и ако не съм забравил ще ви кажа дали е така, когато го взема… но вероятно ще забравя. Всъщност има и място за още токъни и карти, така че това също не трябва да ви е притеснение. 

Вече няма нужда от ластик.

Трябва да знаете, че след като сложите органайзера, едва ли ще разнасяте кутията наляво-надясно. Да, можете да си я обръщате както искате и нищо няма да се размести. Виждате от снимката, че аз я държа изправена. Проблемът е, че кутията става извънредно тежка – бабанка, която тежи повече и от Caverna. Така че това може и да е нещо, което би било важно за вас. За мен… сайтът ни се казва BigBoxGamers и аз се кефя на големи и тежки игри, така че този органайзер ми задоволи фетиша.

От друга страна, цената му е доста тлъста (почти колкото на самата игра), но това е нещо, което важи за почти всички инсърти, така че едва ли ви изненадва. С други думи, този инсърт е за ценители, фенове на играта, „пимпаджии“, гъзари и като цяло Ицовци от BoardDelight, които могат да си позволят частни джетове, хеликоптери и камили-робини (Шегувам се. Или не. Цун.). 

Аз лично спадам към категорията „настолен гъзар“ и въпреки че който ме познава знае, че рядко се задържат игри вкъщи, то ако някоя игра успее да се закотви, то тя заслужава царско отношение. Така че Terraforming Mars получава едно огромно „+“ от мен и който реши, че го иска, няма да съжалява. Нуждаете ли се от инсърта – абсолютно не. Яко ли е с него – О, бейби! 

Можете да закупите тази пластична намеса от сайта на нашите партньори – Pikko Games.

Купи: Органайзер за Terraforming Mars

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers