неделя, юни 23, 2024
Заглавна страница » Пъзели » Ревю на Пъзел: Светеща 3Д Айфелова кула
Ревю на Пъзел: Светеща 3Д Айфелова кула

Ревю на Пъзел: Светеща 3Д Айфелова кула

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Приятели, започваме нова серия от ревюта, които може и да са по-различни от тези за настолните игри, но мисля, че хобито ни има общи черти с хобито на пъзел маниаците. Затова нека приемем пъзелите като соло игри, или като чисто кооперативни.

Поради естеството на пъзелите, очевидно е, че тези ревюта няма да са твърде чести (особено, когато в ревю колекцията ми чака пъзел от 5 000 части), но смятам, че ще бъдат достатъчно полезни. Нека не се лъжем, хората купуват по-често пъзели, отколкото настолни игри.

В тези ревюта очаквайте повече снимки и по-малко бърборене, защото при пъзелите това е по-важно.

Айфеловата кула ми беше първия сблъсък с 3Д пъзелите, които последните една-две години понашумяха. Вероятно това се дължи на успеха на Лего сериите, тип Technic, които носят класическо пъзел удовлетворение.

Какво има в кутията?

Трябват ви 2 батерии А3. Не вървят с кутията, както се предполага.

Всъщност, сравнението ми не беше случайно,  защото в 3Д пъзелите също следвате конкретна схема, по която да си построите пъзела. Тук, вие просто трябва да следвате числата върху пъзел частите и всичко ще е наред.

Качеството на Айфеловата кула е повече от страхотно! Парчетата са от твърда пластмаса, а след като наредихме всичко, тя е толкова стабилна, че дори и да падне, няма да се разпадне. Знам го. От опит. Изключение за тази стабилност прави най-горната част на кулата, която стои хлабаво, но така или иначе тя стои в поставка и няма шанс да падне.

Може би е време да погледнем инструкциите.

Завършване на първия етаж!

Започваме втория!

Започваме третия!

Ако сега не падне, няма кога.

Ако сега не падне, няма кога.

Както виждате от заглавието, това е кула, която свети в тъмното. Под основата има подсветка, която осветява конкретни места от пъзела. Моделът е така проектиран, че връзките между различните части на кулата се осветяват великолепно, а от между самите пъзел части също леко прозира светлина. Има два режима на светлина. Класическа жълта и такава, в която се сменят различни светлини, като коледни лампички.

Tупса-тупса! 

Определено най-готината част от пъзела е неговата функционалност. Вярно е, реденето не е особено трудно и вероятно ще ви отнеме около два часа, но кефът от това да си имате нощна лампа с Айфеловата кула е безценен. Може и да ви прозвучи като кич, но всъщност моделът е изчистен и стилен, така че спокойно можете да си го сложите на видно място.

Височината на кулата ни изненада. Това си е съвсем прилична висока нощна лампа.

Този пъзел наистина ме изненада, защото се чудих дали ще трябва да го разглобявам и да го връщам в кутията. Ами не – тук нямате нужда от специално лепило, нито от някакво килимче, да не говорим за рамка. Всичко, което ви трябва си е вътре… с изключение на батериите, естествено. И като се има предвид цена-качество, мисля че си заслужава. Разбира се, това само вие можете да прецените. За да продължите с мисленето, ви препоръчвам да посетите сайта на приятелите ни от Комсед и да решите на място.

Купи: 3D Пъзел – Айфеловата кула

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers