неделя, юни 23, 2024
Заглавна страница » Енциклопедия » BigBoxGamers препоръчва » Топ 10 Най-играни игри в моят дом
Топ 10 Най-играни игри в моят дом

Топ 10 Най-играни игри в моят дом

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Приятели, това е моята статия номер 300 в BigBoxGamers. Е… не точно, със сигурност имам няколко (десетина вероятно) статии, които са били на външни автори и понеже аз съм ги пуснал, системата ги разпознава като мои. Освен това имаме и доста общи статии, на които аз се водя автор. Това няма значение, защото така или иначе не мога да определя кога точно са 300. Стига съм плямпал, да кажем, че са 300 и да се приключва.

Реших да направя един лист от 10 игри, който да е сравнително личен и да може да ви говори за мен, като геймър. Това е един странен лист, към който съм подходил старателно. Тъй като аз съм човек, който играе нови игри всяка седмица, рядко се случва да играя старите си игри много често. Заради това, ако някоя стара игра се връща на масата, това означава, че има голяма стойност за мен. В този лист съм изключил игри, които съм играл много, когато съм имал малък избор, както и игри, които са играни често само скоро след купуването им. В този списък ще намерите игри, които ме привличат да играя редовно и при всеки удобен момент аз ги пращам върху масата. В този лист, по презумция би трябвало да видите доста леки игри, защото те най-много имат шанс да се мушнат между новите заглавия. Да, има такива, но се оказа, че не са толкова много! Време е за топ 10 най-играни игри в дома на Деян (BigBoxGamer), основателят и най-големият графоман в BigBoxGamers.

10

Legendary Encounters

pic2225180_lg

Аз съм голям фен на „Пришълеца“. Не ме е срам да призная, че не харесвам само 1 и 2, както повечето хора. Аз признавам и четворката, както и Хищника срещу Пришълеца. Мисля, че за Пришълеца 3 няма нужда да говорим, а за Хищника срещу пришълеца след 1… не съществуват такива неща.

След като си купих играта, аз мигновено се влюбих в нея и знаех, че ще влезе в топ 10 любими игри. Това е напрегнат декбилдър, който може да е кооперативен, но и полукооперативен. Играта е тематична и дори играчите могат да станат пришълци, ако им се закачи „фейсхъгър“.  Играл съм я и доста след като си я купих, така че свежестта й не е остаряла, а за темата да не говорим. Разнообразието е голямо, тъй като можете да играете всеки филм поотделно. Да. В тази кутия има 4 напълно различни сетъпа с цели, персонажи и карти. Абе.. яка игра.

pic2693667

9

Deus

pic2219643_lg

Когато писах ревюто на тази игра, я нарекох игра на годината за 2014. Така е. Да, на външен вид не е нещо особено. Да, това е сравнително абстрактна игра. Механиките обаче са толкова изчистени и динамични, че правят играта елегантна, гладка и пристрастяваща. Играе се бързо и всеки път усещането е различно! Прочетете ревюто ми за подробности.

pic2581446

Deus – ревю

8

Machi Koro

pic1992476_md

Половината познати я мразят, другата я обичат. За щастие, аз и съпругата сме от вторите. Това е игра, която съм играл винаги само с първото разширение, защото без него изглежда счупена. Игра на абсолютен шанс и без особена тактика или стратегия, но някак си е пристрастяващо забавна по един приятен и идиотски начин. Играчите си строят градове, като хвърлят зарове и виждат дали тези зарове ще активират някоя сграда. Току що ви разказах целите правила. Чудесна хаотична игричка!

pic2457678_lg

7

Biblios

pic759154_md

Забележителна филър игра. Абстрактна игра, в която играчите събират карти с цифри и цветове в една част и във втора част наддават за още такива карти. В края на играта който има най-много от всеки цвят печели зар от съответния цвят с конкретна цифра, която се сменя по време на играта. Играл съм с геймъри, играл съм с негеймъри, играл съм и с хора, които почти не играят игри, играл съм с още един, с още два и с още трима. Играта винаги работи!

pic2724710_lg

6

Suburbia

pic1418335_md

Ревюто ми беше озаглавено – Най-играната игра в нашия дом. И така беше. Тя все още се играе от време на време и няма да се уморим да я вадим. Това е сравнително геймърска игра, но е толкова тематична, че може да се играе от всякакви хора. Веднъж дори сме я играли с такива, които бяха играли само една-две игри до този момент.

pic1797178_md

Suburbia Ревю

5

Theseus

pic1796366_md

Една от най-добрите игри за двама на пазара. Страхотен дизайн, прекрасна тема (отново е Пришълеца, макар и не официално). Последно време се сдобих с доста игри за двама, всяка е по-кратка от Тезей, така че често ги предпочитам. Въпреки това при всяка възможност бих научил опонента си на тази страхотна игра… и на малко урок по шамари от батко.

IMAG1295

Theseus Ревю

4

Celestia

pic2577990_md

Сравнително нова игра в колекцията ми, но вече е виждала игра в най-различни ситуации. Бих използвал играта най-вече при игра с нови хора в хобито или пък на събития… като това тази седмица. Проста игра с невероятен арт и доза „пушурлък“.

IMG_7608

Celestia Ревю

3

Archipelago

pic1640388

Игра номер едно за мен. Това Е най-добрата настолна игра, която някога съм играл. Поне за мен. Във форумите, а и на живо се намират хора, които активно я плюят и мразят. Има си причини, не ги виня. За щастие, точно тези причини са механиките, заради които аз толкова я обичам. Можете да прочетете двойното ревю, в което аз ласкаво се изказвам за играта, а BigBoxGeek съвсем не ласкаво я оплюва и оритва в бъбреците.

pic1731757_md

Archipelago – двойно ревю

2

Dark Stories

Dark_Stories

Споменавам тази игра вече в няколко листа. Наричам я „играта, която не вадя от раницата си“.  Играта съм я играл предимно с колегите, но съм я пробвал и в някоя друга ситуация. Това е игра, която няма почти никакви правила. Единственото правило е следното. Един задава края на история. Останалите се опитват да разберат какво се е случвало като питат въпроси, на които може да се отговори само с  „Да“ или „не“.  И това е всичко. Това е най-мобилната игра, която притежавам. Не само защото е малка, но и защото няма нужда да е в мен, когато играя. Да, нямате нужда от никакви компоненти, стига да знаете историята. Чудесно упражнение за мозъка!

1263669

1

Timeline

TimelineCover

Най-простата игра, която имам в колекцията си. Работи безотказно във всички групи. Имам два сета – историческия и този с общите интереси. Въпреки че съм я играл десетки пъти, все още не съм запомнил повече от 10-15 карти. Това показва или че играта е добре измислена, или че аз съм тъп… По-скоро и двете.

TimelineCards

Timeline Ревю

Източник на повечето снимки: Boardgamegeek.com

 

 

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers