неделя, юни 23, 2024
Заглавна страница » Безплатни игри » Представяне: Into the Woods – безплатна игра за принтиране
Представяне: Into the Woods – безплатна игра за принтиране

Представяне: Into the Woods – безплатна игра за принтиране

Обикновено, когато пробвам нова игра ме интересуват две неща – механиките и дали има някаква тематика или още по-добре история. Нещо, което да ме „вкара във филма“, дето се вика, да ме грабне. Да, точно така, имам затруднения с абстрактни игри и други подобни, които нямат много…пълнеж. Днес обаче ще е изключение. Днес ще ви представя(да, това е представяне, защото не успях да си направя играта, ще видите защо) една по-различна игра. В нея няма почти никакви механики, както и никаква история. Има съвсем лека тема, която вие можете по собствено усмотрение да разширите.

За какво става въпрос? Става въпрос за соло(Да, завръщаме се  към старата ми любов) играта Into the Woods на Jan Shroder, с която той взе участие в 2015 Solitaire Print and Play Contest. Както той самият я описва „това е симулатор на разходка в гората“.

Компоненти

  • 24 карти с части от гората
  • маркер за играча

Into the Woods е малко сложна за изработване, тъй като в нея има прозрачни карти, за които ще ви трябва по-особена хартия. Във файла с всички горски карти има инструкции за изработването, но просто имайте предвид, че няма да я направите за 1 час.

„Започва път, от моят праг…“

В играта вие имате една цел – да стигнете до другия край на гората и да се върнете обратно у дома си, което е мястото, от където сте започнали. Това е. Няма друго. Просто сте излезли на неделната си разходка в гората. Не ви дебнат лоши вълци или ядещи дечица вещици. Не, нищо, само се разхождате. По време на разходката си, вие сами може да си измислите допълнителни цели. Например да посетите най-големите руини в гората или да намерите определено цвете, дърво. Да изкачите най-високата планина и други подобни.

В малко по-трудния вариант на играта, колкото повече се разхождате, толкова по-гъста мъгла започва да пада над гората. Ако мъглата ви отреже пътя обратно до дома, то вие губите. Но как ще избегнете да не ви отреже пътя, нали се движите на дъска, тя е двуизмерна? Ами не точно. В своята игра Jan Shroder се е опитал да създаде симулация на 3D обстановка. По време на вашата разходка вие ще можете да навлизате по-дълбоко в гората, да излизате обратно и да се движите напред и назад, както и да изкачвате хълмове и планини. Тази механика, този начин на движение е причината да исках да ви представя Into the Woods. Начина, по който се движите в играта ви дава възможност да заобикаляте езера, мъгла или други неща, които не искате да преминете през и засилва усещането, че сте в гората. Това е хрумване, което аз лично не съм виждал в друга игра и смятам, че има много потенциал в него.

Заключение

Ако обичате да се разхождате в гората, искате да пробвате нещо, каквото никога преди не сте играли, обичате игри с изследване на неизвестното, то тогава може би Into the Woods ще ви заинтересува. Според мен обаче в играта липсва нещо много важно – няма какво да правите. Ако Jan Shroder реши да добави още неща към играта си, например някакви опасности в гората или някакви разнообразни цели или просто нещо, което да правите, вместо да се „разхождате“ само, то играта ще стане доста по-интересна. В момента е игра, която има една много интересна механика, чийто потенциал не е реализиран напълно.

И все пак, ако имате времето и материалите, пробвайте я, не ви струва нищо. Освен, ако нямате проблем с призрачни мъгли, които ви преследват…

Файлове за принтиранеBoardGameGeek

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Георги Димитров 'BigBoxSharki'

Здравейте, аз съм Георги или BigBoxSharki, ако предпочитате. От пет шест години съм фен на Magic: The gathering, а от 2-3 се увличам и по други настолни приключения. Вниманието ми го грабва всичко фентъзи (друг въпрос е дали го задържа).

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers