понеделник, юни 24, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Ин совийет Раша, Гоблинс дайс ю!!! a.k.a. Gobline Dice ревю
Ин совийет Раша, Гоблинс дайс ю!!! a.k.a. Gobline Dice ревю

Ин совийет Раша, Гоблинс дайс ю!!! a.k.a. Gobline Dice ревю

Денислав 'BigBoxMiniac' Миевски

Когато получих играта Goblin Dice искрено се надявах вътре да има миниатюри, не за друго, но идеята за гоблини лекоатлети, която се породи в съзнанието ми ме разсмя още преди да съм видял съдържанието на кутията. Е! Миниатюри нямаше, но въпреки това първоначалната емоция се запази.

Какво е Goblin Dice, с под заглавие на руски „Гоблински кости“ (буквален превод)… на пръв поглед играта не е нищо претенциозно. Но, едно голямо НО, под малкия спретнат капак се крие едно вълнуващо парти изживяване за цели шестима играчи.

И преди да съм започнал с изброяване на нещата, които харесвам или не, искам да ви разкажа за играта.

Имаме гоблини – не говорим за страшните митологични създания, а за онези малки зелени симпатяги с големи уши, остри носове, безкрайно чувство за хумор, сръчност, идейност и слабост към запалване и взривяване. Изцяло изградени в духа и стилистиката на „Warcraft“ нашите лекоатлети са готови да се впуснат в това необичайно за тях приключение, а именно шампионата на „Магическия камък“ – по всяка вероятност „Похитен от д-р Джоунс“. Целта на тяхната надпревара е да достигнат финала възможно най- бързо с помощта на два зара и ловкостта на техните треньори (това сте вие). Първият гоблин достигнал финала печели, a останалите биват прегазени от каменното гюле. Другия вариант за победа пак включва премазани опоненти, а победител е последния гоблин, достигнал най-близо до финала, защото магията на камъка пощадява последния оцелял играч.

Механиката на играта е лесна, гоблините се движат с помощта на зарове, комбинирани с ловкостта и бързината на играчите, а гюлето се засилва или забавя спрямо наклона на терена. Картата винаги е различна, благодарение на разнообразните теренни плочки. Най-лудата ни игра, която приключи в 4 хода беше по терен с наклон изцяло на долу и разбира се всички опоненти бяхме премазани. Освен движението със зарове всяка плочка от картата има и бонус опция, която въздейстъва върху играчите. Фигурките са картонени върху цветни стендове. Заровете са 2 см. от хубав полимер и се търкалят еднакво добре както върху гладка маса, така и върху покривка.

Играта пристига с инструкции на английски и руски, защото трябва да уважаваме родните играчи. На последно място за рисунките и художественото оформление на играта искам да кажа БРАВО! Защото благодарение на тях играча може да се потопи и наслади в дълбочина от цялото изживяване. Сама по себе си всяка плочка е произведение на изкуството. Изпълнени със свежо усещане и с вмъкната шегаджийска нотка, те ни карат да се усмихване, дори когато каменното кълбо прави на палачинка нашите претенденти.

В обобщение ще кажа, че играта е бърза, забавна, с капацитет до шестима играчи, има красиви и практични компоненти, ясни и точни правила и обяснения. Лично за мен няма отрицателни качества, защото се играе минимум веднъж на всяко наше събиране с приятели. Ако сте фенове на леките и забавни игри със свежо излъчване – това е вашата игра.

За повече информация, определено посетете сайта на производителите с тов звънко име.

Gaga Games

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Денислав 'BigBoxMiniac' Миевски

Здравейте, казвам се Денис. По професия съм аниматор(на филмчета, не на туристи) – скулптор(правя къстъм екшън фигури, статуетки и бюстове, а от скоро се опитвам да правя и миниатюри за настолни игри). Имам доста хобита, но настолните игри, правенето и оцветяване на миниатюри си остават най любимите ми занимания. Играя настолни игри от дете. И аз като повечето от нас съм израснал с „Не се сърди човече“ и „Дама“ , но от 2010 интереса ми се засили, благодарение на Иво Драганов и събитието за настолни игри, което организира във Велико Търново. Защо играя – играя зареди самата игра и социалния контакт с хората. Победата не ми е приоритет, обичам да гледам как се развива самата игра (освен при Heroquest – ТАМ ПРОСТО ИЗБИВАМ ВСИЧКО В ТЪМНИЦИТЕ НА ПОДЗЕМИЕТО, А ПОСЛЕ ПРИБИРАМ ЗЛАТОТО И АРТЕФАКТИТЕ!!!)

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers