неделя, юли 14, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Adventure Scents – миризми за гъзари
Adventure Scents – миризми за гъзари

Adventure Scents – миризми за гъзари

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Това ще е малко по-особено ревю. Не съм сигурен, че мога и да го нарека ревю. Реклама? Хм… по-скоро… представяне.

Докато гледах прякото излъчване на Gen Con попаднах на много интересна девойка с още по-интересен продукт… миризми за настолни игри. Не, не започвайте и вие. Достатъчно трудно ми беше да обясня какво е това пред митниците.

Всъщност, тези миризми не са само за настолни игри. Adventure scents са миризми подходящи за настолни игри, ролеви игри, филми, сериали и като цяло каквото и да е интерактивно приключение, в което искате да влезете с допълнително сетиво. С други думи, миризмите ви увеличават „D”-то в играта.

Известен факт е, че обонянието е най-силното сетиво, което най-дълго остава в съзнанието ни. На това разчитат и пичовете от Adventure Scents.

Миризмите могат да пристигат в малки пакетчета или в по-големи количества, като се препоръчват и вакуумирани контейнери, които се предлагат в сайта. По време на игра просто вадите контейнера, отваряте го и в края на играта го затваряте. Миризмата изчезва светкавично бързо, така че няма от какво да се притеснявате.

Миризмите са под формата на силиконови топчета, които няма нужда да палите или потапяте във вода. В момента, в който се срещнат с въздух те веднага си пускат ароматите.

Adventure-Scents-3

Самите „аромати“ са наистина аромати. В сайта на компанията ще откриете десетки и десетки тематични миризми, но нито една от тях не е с отвратителна миризма. Дори и нещо като влажна тъмница не е с осеяна с реални аромати на разложени трупове на плъхове и фекалистични ароматерапии.

Въпреки всичко ароматите са силни и е съвсем вероятно някой от вас да получи алергични реакции към определен вид химия. И като споменах химия, нека поговоря и за реалните миризми.

Всяка миризма е химична смес от различни по-малки миризми омесени по такъв начин и с такава процентност, че тематично да се получи нещо разпознаваемо.

Тъмницата е смес от пръст, мухъл и прах. Лунапарк миризмата е смес от миризма на пуканки и пържени храни. Вулканичната джунгла е смес от въглени, листа, трева и други изгорели неща. Космическият кораб е смес от пластмаса, латекс и други. Има дори и миризма на Машина на времето. „Разбира се“, това е миризма на прах след дъжд. Не знам, не гледайте към мен. Предполагам е препратка към нещо от Доктор Ху, защото е цитиран в сайта на Adventure Scents. Аз съм само на първи сезон и още не я хващам.

Колко са реалистични?

До мен достигнаха 17 различни миризми и аз, и доста голяма група от хора ги… мирисахме не малко време. Мога със сигурност да кажа, че някои от миризмите са наистина тематични, други са отлично аналогични, но само ако предварително знаете аналогията, трети са напълно неразпознаваеми.

Всички, които тествахме можем да потвърдим, че Тъмницата, Лунапарка, Джунглата с вулкана, Улиците, Новият космически кораб, стаята с двигателите, дори прериите са точни! За съжаление, може би около половината от миризмите са изключително трудни за напипване, особено ако някой не ви каже какво намирисвате в момента.

Естествено, това не е тест за „мирисане“. Целта е аромата просто да ви вкара в атмосферата. Затова достигаме и до въпроса…

Работят ли?

20160820_210008

И да и не. Ако искате да постигнете истински ефект трябва да си купите по-големи опаковки и да ги изсипвате в по-широки съдове (каквито са и оригиналните съдове открити в сайта). Ако използвате само пакетчетата, само един човек ще може да се наслади и то само ако си „шмърка“ редовно. Всъщност, така и препоръчват производителите, ако си закупите само пакетчетата. За пример дават – ако играете DnD, дънджън мастъра ви праща в пещера и раздава по едно пакетче на участници да си пошмъркат. След това го затварят и им го сменя с, да кажем, омагьосана гора (да, има и такава миризма).

Понеже аз имам само от малките пакетчета, изсипахме едно от тях в чашка от бебешки конструктор и се надявахме да влезем в атмосферата на лунапарк, докато играхме Coney Island. За съжаление, всичко, което стана е да ни заболят главите, защото миризмата отиваше директно в носа ни. А ако я оставяхме между нас, не достигаше изобщо до обонянието ни.

Тоест, препоръчвам ви да си вземете повечко от определен вид, отколкото повече бройки, но по-малко количество от различен вид. Ще помогне и ако сте в по-малко и затворено помещение, разбира се.

Сега, идва и големият проблем. Цената.

Това е скъпа, скъпа… СКЪПА услуга. Най-малките пакетчета са по 5 долара, а най-големите – 20 долара. Ако разгледате сайта на Adventure Scents ще осъзнаете, че те имат бизилитрон различни миризми и ще е трудно да се удържите само с някои конкретни. А наистина, не мисля, че си струват малките пакетчета, така че ще трябва да се поизръсите. Като добавим и шипинЗи и ДДС-та… мани-мани.

14068211_1251792008167395_7567059741188260789_n

Заключение

Adventure Scents е без съмнение е гъзарска и скъпарска услуга. Това са миризми, които със сигурност ще помогнат за навлизане в атмосферата на игри, филми, телевизия и ако щете всякаквите си ваши там лични извращения, които ви моля съвсем искрено да не споделяте. Определено не си струва обаче да си вземате малки количества от миризмите, защото не само, че няма да са ви достатъчни, но и само ще се дразните, че нямате още. Относно това, че все пак миризмата е изчерпваема, не се притеснявайте – дори и най-малкото пакетче ще ви стигне за дълги часове.

Използването на миризмите е крайно достъпно. Просто отваряте контейнера и после го затваряте. Миризмата бързо изчезва след това. Заради цялата тази палитра от смесена химия е вероятно някой да получи алергична реакция, заради това е добре да проверите точното съдържание онлайн преди да си го поръчате.

Каквото и да си говорим, винаги ще стигнем до вечния въпрос, особено важен за нас, бедните българи. Струва ли си? Както споменах горе – и да, и не. Цената е извън всякакви разумни граници, така че въпросът всъщност не е точно „Струва ли си“, а „Колко точно голям гъзар си мислиш, че си?“.

ПЛЮСОВЕ:

  • Иновативна и хитра идея
  • Обонянието е най-силното сетиво, за вкарване в атмосфера
  • Огромна палитра от избор на миризми

МИНУСИ:

  • Малките пакетчета не си заслужават
  • Цената може да се окаже непростителна

Ако искате, можете съвсем неразумно да поплакнете очи онлайн, защото ви гарантирам, че любопитството може да надделее!

Adventure Scents

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers