петък, май 17, 2024
Заглавна страница » Енциклопедия » BigBoxGamers препоръчва » Топ 5 комични настолни игри
Топ 5 комични настолни игри

Топ 5 комични настолни игри

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Това е лист, който е много близък до сърцето ми, защото аз милея за хумор в игрите. Професионално се занимавам с корпоративно производство на хумор, а в сайта сигурно сте забелязали, че правя жалки опити за нещо подобно. Ако не сте забелязали, значи адекватно сте оценили тъжното ми подобие на смешки. В този списък ще видите игри, подредени по специфичен начин. Те не са подредени по това коя е любимата ми игра, като игра. Тук по скоро съм балансирал хумор-геймплей. Така се получава, че първото място е една от любимите ми игри по принцип, но в тези топ 5 ще срещнете и някои игри, които дори не са в моите топ 30. Въпреки това са страхотни игри, които ви препоръчвам.

Както се досещате, не ми беше лесно да откроя пет, затова преди да започна с петте ще спомена няколко, които за малко да се класират – Fun Farm,  Nowheresville, Camel Up, Colt Express, Ka-Boom, Loony Quest, Hart an der Grenze, Chaosmos, Assault on Doomrock. Последната игра, която споменах е изпълнена с много, ама много абсурден хумор, но не я „турих“ вътре, защото освен хумора има и сериозна част. Да, това е игра на двете крайности – от невероятен любим хумор, до банален и стандартен фентъзи клишак.

5

Smash Up

Източник на снимката: Boardgamegeek.com

Източник на снимката: Boardgamegeek.com

Дълго време това беше една от любимите ми игри точно заради абсурда. Все още бих играл играта при възможност и не съм напълно сигурен защо се отървах от нея… Това е игра, в която всеки играч взема две различни групи, които са свързани с фентъзи теми, литература, поп култура, митологии и други, и ги смесва. Това само по себе си създава хумор, но дори и да не смесвахте фракциите, самите раси са достатъчно интересни и истерично забавно нарисувани, че да бъдат смешни сами по себе си.

Smash Up Ревю

4

Boss Monster

Източник на снимката: Boardgamegeek.com

Източник на снимката: Boardgamegeek.com

Темата ми е на сърце – старите 8 битови игри. Оsвен това играта е пълна с препратки отново към поп и гийк култура. Не мисля да обяснявам повече, защото съм написал достатъчно статии за тази игра.

Boss Monster Ревю Boss Monster 2 Ревю

3

Voila

pic2640571

Източник на снимката: Boardgamegeek.com

Това е игра, която винаги трудно навивам хората да играем, но веднъж щом се пробва, не може да се остави, докато не се изиграят 3-4 игри. Не ми се е случвало да обяснявам правилата и всички да не се хилят на абсурдното звучене. Не ми се е случвало дори да няма поне един човек, който да се чуди в какво се е забъркал и да иска да си ходи. Не ми се е случвало И този човек, след като изиграе един ход да не се пристрасти. Окей, май направих твърде много изречения с двойни и оплетени отрицания. Но схванахте идеята.

Voila Ревю

2

Dungeon Fighter

Източник на снимката: Boardgamegeek.com

Източник на снимката: Boardgamegeek.com

Най-малоумно безумната и смахната игра с тъмници, която съм играл. Истерията е на такова ниво, че е много трудно да не събудим децата от смях при всяка игра.

Dungeon Fighter

1

Duel of Ages 2

10628374_858102467536353_4550308138093523890_n

Нямало е и миг съмнение, че това ще ми бъде номер 1. Най-абсурдната игра, която някога съм играл и тема, която сама по себе си е пародия на старите деветдесетарски филми с виртуални реалности. Говорил съм адски много за тази игра и въпреки, че нямаме ревюта на сайта за нея, съм я споменавал не в един и два списъка. Вместо да говоря още за нея, предлагам да ги проверите.

Списък с препоръки за Duel of Ages 2

 

 

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers