неделя, юли 14, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Too Many Cinderellas – Пепеляшка фрийк шоу!
Too Many Cinderellas – Пепеляшка фрийк шоу!

Too Many Cinderellas – Пепеляшка фрийк шоу!

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Микро игрите бяха изключително популярни миналата година. Вижда се техния залез, но въпреки това на пазара вече има заглавия, които дълго ще помним и дори притежаваме. За съжаление, Too Many Cinderellas не е от този тип микро игри. Това не означава, че играта е лоша. Дори не мисля, че създателите й не претендират, че това е най-гениалното творение. Всичко в играта е непретенциозно, лежерно и най-вече забавно.

Приказни сводници

aTMC_box_top_110x110x50mm

Принцът е открил липсващата обувка на Пепеляшка. Сега я издирва из цялото кралство. Играчите влизат в ролята на хитри манипулатори, които се опитват да уредят своя близка (или близък), като пускат слухове, че именно тя (или той) е пепеляшка.

Само 18 карти

В началото на играта, всеки получава по 4 карти. Всяка карта има атрибути. Примерно: обича сладолед, обича книги, има руса коса, мъж е, принцеса е… обичайните пепеляшки работи. Освен атрибутите, всяка карта има условие. Това условие е слухът, който този човек от картинката на картата пуска. Примерно: Пепеляшка не обича торта. Пепеляшка не е чернокоса. Пепеляшка не е баба. Да, очевидно трябва да се напомни на принца, че на бала не е танцувал със седемдесет годишен чичко.

По време на хода, играчът играе една от четирите карти. Когато я играе, атрибутите нямат никакво значение. Гледа се единствено слухът.

20150723_220014_LLS

Това са пепеляшките, които ще получите в тази игра!

Всеки има плочки с „Да“ и „Не“. Играчите гласуват тайно с една от плочките. Ако всички са гласували „Да“, слухът е верен и единственият начин да пробутате своята пепеляшка-изрод е тя да отговаря на него. Всички си прибират „Да“-тата. Ако дори и един е дал „Не“, тогава слухът не е задължително да е верен. След това всяко „Не“ остава върху картата и от тук нататък играчът ще трябва да се задоволи с всеки слух или да се надява някой да гласува с „Не“, когато му се иска.

След като всички са изиграли по една карта се тегли една последна от тестето със слух и също се гласува за него. Всеки трябва да е останал с две потенциални пепеляшки в ръката. Сега се гледат атрибутите. Ако някой има поне една, която отговаря на слуховете, тя/той/то може да е победител. Ако има няколко, се гледа числото в горната част на картата. Най-ниското печели. По-ниските числа са нормални девойки, а след средата… первезията се отключва. Започват да се появяват баби, чичковци, мъже, които се правят на жени, дори котка. Интересното е, че ако играеш котката за слух, това обръща реда на числата и вече най-високото ще печели. Горкият принц ще го очаква една… изненадваща първа брачна нощ.

20150723_215847_LLS

Love Letter, Lost Legacy, Too Many Cinderellas?

Това е микро игра и много хора я сравняват с така популярните други микро игри. Нека ви кажа нещо, това няма нищо общо със Сенджи Канай. Това не е блъф игра, не е и игра, в която се мисли особено. Too Many Cinderellas е игра, в която се изисква единствено малко съобразителност и усещане кога да е най-добре да се рискува с плочката „Не“. Единствената приличка с онези игри е, че има малко карти и че се играе за 5 минути.

Ако някой се опита да сравни Пепеляшкавата игра с любовнописмената ще остане разочарован. Too Many Cinderellas си е собствена забавнотия.

20150723_220022_LLS

Да. Казах котка.

Заключение

Както се досетихте от описанието, играта е чисто и просто забавление, което за съжаление се изтърква след няколко игри. Това не е игра, която ще играете често, но понякога ще ви трябва нещо, с което а запълните 5-10 минути. Ако не ви се мисли и ви се влиза в ролята на сводник на пепеляшки, ще си създатете една чудесна мини историйка. Да, мисля, че Too Many Cinderellas може да разказва истории. Заради небрежния хумор, историите са много по-тематични от другите микро игри. История в пет минути? Супер. Ако това търсите, вземете си играта. Ако търсите някоя иновативна механика, която да създаде тактическо мислене и блъф, огледайте се другаде. Too Many Cinderellas не е нищо повече от едно чисто 5 минутно забавно време прекарано в смях и тъпашки смешки за котки травестити.

ПЛЮСОВЕ:

 • Бързо се обяснява
 • Бързо се подготвя
 • Бързо се играе
 • Оригинална тема
 • Смешен арт, който избягва твърде просташкия хумор
 • Създава забавни истории

МИНУСИ:

 • Никакви дълбоки или интересни решения
 • Бързо омръзва
 • Хуморът се изтърква
 • Ако сте си простак, няма какво да ви спре от твърде просташкия хумор

Ще остане ли в колекцията ми?

 • О, да!
 • Засега
 • Не
 • О, не!

Защо?

 • Не обичам просташкия хумор
 • Играта стана една и съща всеки път
 • Картите са с розов гръб
 • Искам да я играя и пак, и пак, и пак!

За повече информация, посетете сайта на производителите.

Grail Games

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers