вторник, юли 16, 2024
Заглавна страница » Безплатни игри » The Land of Enin – Безплатна игра за принтиране
The Land of Enin – Безплатна игра за принтиране

The Land of Enin – Безплатна игра за принтиране

Здравейте, почитатели на борбата с принтери и макетни ножчета! Днес ще ви разкажа за една „мини игра със зарове и куестове“, както я описва създателя й Todd Sanders. В нея вие ще трябва да одумвате вещици, крадете ключове, спасявате принцеси и откривате антични съкровища. Играта е соло, но с малко въображение може да се играе и с двама. Но всичко по реда си, първо…

Компоненти

  • 9 карти със земи, които ще посещавате
  • 1 карта със статистики на героя
  • 1 карта със съкровища
  • 2 карти с чудовища
  • 1D6 и 1D10(а може и две)
  • 10 черни кубчета
  • 2 жълти кубчета
  • 1 червено, синьо и зелено кубче
  • 1 Мийпъл Приключенец

 

 

Мийпълът Приключенец

“ Хвърлете 1D6+4 за да определите живота, с който започва героят ви…“ БАМ! Носталгия, право в носа! За хардкор играчите, хвърляйте само 1D6, да ви видя колко сте смели, когато започнете на три живот! Но освен носталгия това допринася и за различно преживяване всеки път когато играете, защото едно е да почнете с 10 живот, друго е с 5. Във втория случай доста ще треперите, имайки предвид, че почти няма земя, в която да не се биете, когато минете от там. И да, едната игра се направих на много корав и хвърлях само 1D6… не искате да знаете.

През осем планини в девета

Светът, по който ще се разкарва вашият смел приключенец се състои от 9 карти. Които са всъщност 5, като четири от тях са дублирани.  Както казах вече, целта ви е да намерите Книгата на Древните, която се намира в Изгубената Пустош, до която може да ви заведе само магическият камък на Краля, който ще ви го даде, ако спасите дъщеря му, която пък е заключена в една кула, за която ви трябва ключ и парола. И така, вие се отправяте на вашето приключение. Всеки път, когато посетите нова земя, вие ще хвърляте зарове първо, за да определите срещу какво ще се биете – ако го победите ще имате шанс да се опитате да докопате някой от нужните ви предмети. Всеки куест се изпълнява като се хвърлят зарове и се надявате на определен резултат в зависимост от това кое ниво сте. Колкото по-високо ниво сте, толкова по-голям е шанса ви да ви се падне това, от което се нуждаете.

Ванс? Това ти ли си? 

Симънс? Нее, не вярвам!

Ако до тук не ви е станало ясно, Land of Enin е много проста игра – обикаляте, хвърляте зарове, биете се, умирате/печелите, правите нещо друго след това. Нещо, което ми направи много голямо впечатление са противниците ви. Въображението на Todd Sanders определено се е поразвихрило и докато ще видите  и класически чудовища като минотаври и горгони, то ще срещнете и ужасии, като Шрайк и Леукоманс. Но също така ще се сборите и с някои странни неща, като Сухара, Костеливото Желе и Дайрим(Thyreme). С две думи, доста разнообразни гадове ви очакват.

Заключение

Land of Enin е соло приключенска игра, която леко се обляга на референции към различни други игри, филми и книги. Land of Enin e лека игра, дори в сравнение с други соло игри и за това не очаквайте нещо невероятно от нея. За това, въпреки че приключва бързо, едва ли ще изиграете две поредни игри. Но… ще ви спаси, когато се чудите какво да правите, докато се събере групата или пък в онези моменти, когато на вас ви се играе нещо, но никой друг няма настроение.  

Това, което не ми допадна в играта е невероятната й… хаотичност. Сега, аз обичам да хвърлям зарове и смятам, че те са нещо чудесно, но да играете 5 хода влизайки и излизайки от града само, защото не ви се пада 1 до 3 на D10 не е най-вълнуващото нещо, което може да ви се случи. И това е основна механика в играта…

Въпреки това смятам, че играта е солидно соло приключение, с което да убиете 15-20 минути и ако и вие като мен понякога нямате против да поиграете нещо сами, то пробвайте Land of Enin. Линкове към файлове и други полезни неща по-долу.

Линкове:

BoardGameGeek

Файлове за принтиране

Кратко How to за правене на Print n Play

Още Print n Play игри

 


Ако тази статия ви е харесала, ще се радваме да ни подкрепите в това, което правим:Дарение за сайта

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Георги Димитров 'BigBoxSharki'

Здравейте, аз съм Георги или BigBoxSharki, ако предпочитате. От пет шест години съм фен на Magic: The gathering, а от 2-3 се увличам и по други настолни приключения. Вниманието ми го грабва всичко фентъзи (друг въпрос е дали го задържа).

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers