неделя, юни 23, 2024
Заглавна страница » Безплатни игри » The Devil’s Bedpost – Безплатна игра за принтиране
The Devil’s Bedpost – Безплатна игра за принтиране

The Devil’s Bedpost – Безплатна игра за принтиране

След кратка почивка от игрите за принтиране, съм ви избрал нещо леко, с което отново да влезем в ритъм. Става дума за Devil’s Bedpost, дело на магьосника на print and play игрите – Todd Sanders и публикувана от Air and Nothingness press.  За разлика от обичайните си творения този път Тод е направил игра за двама играчи, в която вие и вашият опонент сте чудовища криещи се под леглата(караконджули?), които желаят да бъдат повишени. За целта ще трябва да не позволите на жертвите си да спят цяла нощ. Този от вас, който успее ще получи повишението си.

Компоненти

  • 34 карти

Какво има в леглото?

Независимо от интересно звучащата си тематика, The Devil’s Bedpost всъщност е игра, в която ще събирате точки, като играете карти от ръката си. Всяка от картите е различно нещо, което ще „тормози“ въображаемия човек, който спи във вашата „спалня“. В арсенала ви ще има неща, като неустоими чаши с кафе, шумни гарвани, дървета хвърлящи зловещи сенки, неспирно звънящи будилници и други фантасмагории. Интересното в играта идва от две неща – първо повечето карти имат специални ефекти и второ, в зависимост от местоположението си в спалнята може да носят бонус точки. О, а споменах ли, че след като играете подавате останалите си карти на другия играч? И да не съм, казвам го отново.

 Когато играете карти, трябва да спазвате едно важно правило. Картите пред вас трябва да имат формата на квадрат с 4х4 страни. Всяка карта трябва да се играе в съседство с предишната. В това отношение малко напомня на една друга print and play, за която ви разказах наскоро – The Ritual. Играейки картите си, вие практически строите спалнята пълна с неприятни неща, които да държат горката ви жертва будна. Внимавайте обаче кое къде слагате, както и колко от него, тъй като често ще има значение какво има до него(бодливите възглавници носят точки, само ако са една да друга), какво има в другия край на спалнята (свирещият вятър и будилника правят страхотно стерео, когато са в двата края) и колко на брой са нещата от даден вид (три чаши кафе са нужни, за да не дойде сънят при жертвата ви). Тези два елемента сами по себе си вече ви карат да се замислите и да планирате как ще изглежда вашата спалня на ужасите. Когато добавите и факта, че на всеки ход си сменяте картите с противника си (ала 7 Wonders), то Devil’s Bedpost придобива една неочаквана от игра с 34 карти, дълбочина.

А под леглото провери ли?

Тод Сандърс е човек, който впечатлява с две неща – неспирната си креативност и с това колко много неща успява да вкара в толкова малки игри. Devil’s Bedpost е идеален пример за това. Да вземем тематиката например. Въпреки, че изглежда слаба, тя всъщност е уникална, прилично обвързана с играта и e забавна. В същото време играта си има доза предизвикателност. Нужно е да планирате какво, къде и кога да го сложите, като избора ви често ще е между това, което ви трябва и това, което не искате да оставите на противника си. Въпреки това обаче е бърза, приятна и ненатоварваща. Също така и изключително лесна за изработване.

С други думи, ако ви се играе нещо леко в неделя вечерта и имате половин час свободен – пробвайте The Devil’s Bedpost. Няма да ви развали съня, обещавам.

Air and Nothingness PressDevil’s Bedpost в BoardGameGeekПравила и файлове са принтиранеОще игри за принтиране

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Георги Димитров 'BigBoxSharki'

Здравейте, аз съм Георги или BigBoxSharki, ако предпочитате. От пет шест години съм фен на Magic: The gathering, а от 2-3 се увличам и по други настолни приключения. Вниманието ми го грабва всичко фентъзи (друг въпрос е дали го задържа).

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers