неделя, юли 14, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Spell it out – първите думи на английски
Spell it out – първите думи на английски

Spell it out – първите думи на английски

Диляна Георгиева 'BigBoxTea'

Когато стане въпрос за пъзели се сещам първо за Ravensburger. Първият ми наистина голям и наистина разкошен (светещ в тъмното!!!) пъзел, който съм редила като дете, беше на Ravensburger и оттогава не ме е оставило това приятно очакване, когато видя синьото ъгълче на кутиите им.

Сега вече пъзелите ги редим с децата (добре де, не съвсем винаги), а като родители искаме винаги заниманията да са максимално полезни и същевременно точни за децата ни. “Spell it out”е в десетката – комплект от 16 пъзела (с 3 или 4 части всеки), които могат да се редят, да се играят различни игри и – също особено важно – да се учи английски! Всяка част от пъзелите има участък от картинка и една буква. Подреждайки думата, се получава и картинката. И докато все повече се говори за учене чрез игра и чрез дейности с ръцете, Ravensburger не остават назад и предлагат това чудесно средство, което да въведе първите думички на английски по един забавен и нагледен начин – думичката е правилна, ако се получи правилната картинка. Самокоригиращата система на играта позволява на децата сами да подреждат думите, а трите предложени в инструкциите игри ще Ви помогнат за още варианти за забавление с до 5 участника.

Всичко в кутията… с изключение на грешната книжка с правила, която открих вътре.

Играта е класифицирана като подходяща за деца между 4 и 8 години, но смело мога да кажа, че нашият мъник на 2,5 не се затрудни с пъзелите – разбира се, предлагани един по един и само с частите, необходими за конкретната картинка. Материалът е висококачествен (отново – Ravensburger!), а дизайнът е изчистен, забавен и приятен. Картинките са ясни (детето не се колебае дали на картинката е нарисувано слънце или жълт балон), а самата игра със сигурност ще допринесе към речниковия запас, за развиване на фината моторика, наблюдателността и вниманието към детайла. И със сигурност ще направи ученето такова, каквото то вдействителност трябва да бъде – забавно, шумно и с желание за още и още!

Можете да посетите сайта на Ravensburger за повече информация относно Spell It Out! или да си я поръчате директно от представителите им тук – Комсед.

Ravensburger

Поръчай: Spell It Out!

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Диляна Георгиева 'BigBoxTea'

Опитвам се да съчетавам домашното образование на децата, работата, хобитата и надеждите си, като обикновено в края на деня съм зверски изморена и с изпълнен на 28% списък със задачи:) Затова и напоследък не успявам да играя достатъчно от любимите ми стратегически игри, но пък имам все повече случаи да играя детски и семейни игри:) Тъй че се впускам в този сезон с голям ентусиазъм и се опитвам да извлека максимална полза от времето за игра - най-добре да се съчетава забавление и учене чрез игра!

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers