неделя, юли 14, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Rhino Hero Super Battle – Не я подминавайте!
Rhino Hero Super Battle – Не я подминавайте!

Rhino Hero Super Battle – Не я подминавайте!

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Момент, геймъри! Не си тръгвайте, защото има какво да научите. Ако сте чували или виждали Rhino Hero знаете, че това е детска игра за ловкост с Уно елементи. Можете дори да прочетете ревюто ми, като кликнете на бутона отдолу.

Ревю: Супер Рино

Rhino Hero Super Battle обаче е нещо съвсем различно! Да, отново строите кули от карти, но тук фокусът е много по изчистен и по-концентриран върху визуалната част и уменията на играчите, отколкото върху хаоса и играенето на карти.

Да го кажем така – тук игра на карти няма.

Всичко, което правите е да теглите от купчина (или от пазар) с покриви и да прочетете върху тях какви стени трябва да сложите.

В тази версия има два вида стени – големи и малки. Вашата задача е да сложите покрива си върху  тези стени. След това хвърляте зар и се качвате с вашата фигурка толкова етажи, колкото пише на зара.

Да, тук всеки играч има супер герой и целта му е да се качва колкото се може по-нависоко, защото когато свършат картите, който е най-нависоко печели. Общо взето – перковци се фукат един пред друг.

И понеже очевидно супер героите имат проблеми с егото, когато двама се срещнат на един етаж настава битка. Битката е класика – хвърлят се зарове и по-големият печели. Има само едно нещо, което е по-силно от мотивацията да спечелиш – и това е „другите да не спечелят“. Тук това не просто съществува като опция, но си е вплетено в основната концепция.

Победителят е този, който стои най-високо, когато свършат картите, но какво става, ако някой бутне кулата? Или дори… само една карта?

Това също означава, че играта свършва и в този момент също се гледа кой е най-нависоко. НО! Ако самият играч, който е най-високо бутне карта, тогава всички останали печелят. С други думи – ако на Вуте му е зле, ще черпим.

Споменах на няколко пъти думата „кула“. Това не е коректно. В тази игра не строите кула, вие строите сграда. И то не каква да е сграда, а най-причудливото изобретение на съвременната архитектура, което прилича на нещо начертано от трима пияни архитекти, които и идея си нямат, че проектират сградата едновременно.

В началото на играта се слагат основи – три големи плочки, които имат две страни. От едната страна има по-малко място за основи, а от другата повече. По правила плочките се подреждат плътно в колона, но аз обичам да експериментирам и да си ги нареждам във всякаква форма. Това определя и как ще изглежда сградата. Както виждате от снимките – прекрасен и огромен 3Д хаос. Обичам го!

За мен, това е една от най-добрите игри за 2017-та, не мога да си кривя душата. Въпреки това обаче, ако се задълбаете, ще откриете, че има кусури, което е доста нетипично за HABA.

Правилата са лесни и прости, но в играта често излизат въпроси, на които никъде няма отговор. Четох във форуми и видях, че хората играят с домашни правила. Говоря за правилата за слагане на стени. Още само 10 минути след началото на играта, нашият състезателен и агресивен геймърски дух откри, че можем да заклещваме фигурките на другите играчи така че да нямат измъкване. Можете напълно да затворите някого така, че физически да няма как да стигнете до него. В интернет четох варианти, в които да трябва да си оставяте определено място да си мушкате пръстите и така нататък, но дори и тези правила биха могли да бъдат експлоатирани. Затова ние просто си се заклещвахме и когато е ред на заклещения, той с пръсти си отваряше път. Не знам дали можем да разместваме в движение, но никъде не пише, че не можем. Въпреки това, разместването не е лесна работа, защото особено на високите етажи, това може да е пагубно. С други думи – просто внимавайте къде си слагате фигурката и най-вече, с кого играете.

Другото странно нещо в играта са маймунките. Признавам, изглеждат великолепно, когато се виснат от някоя карта, но те единствено слабо затрудняват играчите, когато трябва да бъркат и да ги местят. Според правилата нищо не се случва, когато паднат на земята.

Заключение

Rhino Hero Super Battle е фантастична игра. Може и да ви е смешно, че го казвам, а ако вече не бях ви се срутил като авторитет в игрите, сигурно сега потънах в блатото. Но да – може и да е детска към семейна игра, но работи страхотно с разкрепостени геймъри, в чиито мозъци се отключва някакъв инфантилен хормон, свързан с факта, че си строим кула от карти. Мога с гордост да кажа, че игрите на Rhin Hero Super Battle са едни от най-запомнящите се моменти за 2017-та. Не само, че визията е уникална, но и ситуациите, които създава могат дори да прераснат в истории, които се помнят дълго време.

Да, точа лиги. Не разбирам защо и вие не го правите. Не я подценявайте, защото е детска игра, по същия начин, по който вас ви подценяват, защото играете настолни игри. Заслужава си!

ПЛЮСОВЕ:

  • Внушителен 3Д ефект
  • Напрежение и непрестанни УАУ моменти
  • Подходяща както за деца, така и за геймъри

МИНУСИ:

  • Неясни малки правила
  • Ако не ви харесват игрите за ловкост, може би и тази не би била за вас

Играта е преведена на български от официалните представители на Haba за България.

Илинор

Можете да закупите това прекрасно бижу и от магазина на нашите приятели от Pikko Games

Купи: Rhino Hero Super Battle

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers