вторник, април 23, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Супер Рино – един малко по-различен супер герой
Супер Рино – един малко по-различен супер герой

Супер Рино – един малко по-различен супер герой

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Отново игра на Haba, достигнала до нас, благодарение на Ilinor, българските представители на великаните на детски настолни игри.

Миналата седмица говорих за Animal Upon Animal. Там споделих и мислите си относно Ilinor и Haba, така че ако ви интересува, можете да скокнете до там.

Animal Upon Animal Ревю

Rhino Hero, за разлика от Animal Upon Animal е предимно детска игра. Да, забавно е от време на време да се пробвате да направите някоя друга сладка кула с носорога супергерой, но в общия случай бихте избягвали играта, ако сте в геймърска компания. Има по-добри филър заглавия… като например Animal Upon Animal. Ако обаче сте родители и искате да разцъкате нещо с децата си, или пък търсите нещо за изцяло детска компания, Rhino Hero е прекрасен избор.

pic2022956

Причината са две. Играта е случайна и не особено трудна. Случайността може би няма да се хареса на всички, но ако геймплеят е толкова бърз, че цялото преживяване се опира само до две думи „просто забавление“.

В малката кутия ще откриете тесте с покриви, тесте със стени, два различни стартови пода и сладка фигурка на носорог –Rhino Hero, или както е на български – Супер Рино.

20160410_030132

Всеки играч получава по няколко карти с покрив в ръка. Всеки покрив показва определен начин, по който трябва да се строи стената върху него. Всяка карта има специално умение, ще стигнем и до там. Победител в играта е този, който успее пръв да се освободи от покривите си, или ако се срути сградата – играчът с най-малко карти в ръка.

Картите със стени са малко по-дебели и прегънати в средата. По време на хода си, играч слага стена върху покрив, поставен от предния играч по схема, показана на самия покрив. Ако играчът се справи успешно, тогава слага един от своите покриви (карти) върху стената, след което се случва умение на картата. Уменията са следните:

  • Следващият играч пропуска ред
  • Сменя се въртенето на реда на играчите в обратен ред
  • Имате право да сложите втора карта покрив (ефективно намалявайки ръката си)
  • Следващият играч трябва да постави Супер Рино на обозначеното за това място върху самият покрив.

Слагането на Супер Рино е ключовият момент в играта, защото в 90 процента от случаите, тогава ще е моментът, когато ще се срине кулата. Ако играете с по-възрастни, по-вероятно е играта да свърши, когато на някого му свършат картите, защото всъщност слагането не е чак толкова трудно. Случва се кулата да се срине, но в повечето случаи няма.

20160410_030508

Заключение

Супер Рино е внушително изглеждаща детска игра, която смесва ловкост с УНО механики. Ще се учудите колко игра има в такава малка кутийка. Децата ще се скъсат от хилеж, защото когато кулата е вече 10 етажа, тя ще видно великолепна. Илюстрациите по стените са забавни и шарени, а самият Супер Рино има детско и приятелско излъчване.

Това е идеален подарък за всяко дете, защото цената е достъпна, а и има правила изцяло на български. Мисля, че е прекрасен начин да вкарате малко свежа кръв в злокобно страстното блато „настолни игри“, от което няма изплуване.

Не казвам, че играта е лоша за възрастни, но това не е най-добрият филър, който можете да си изберете. От друга страна е може би една от най-добрите детски игри, които съм пробвал последно време.

ПЛЮСОВЕ:

  • Прекрасен 3Д ефект
  • Приветливи илюстрации
  • Бърз геймплей
  • Сравнително лесна, което я прави отлична за деца

МИНУСИ:

  • Голяма доза случайност
  • Сравнително лесна, което я прави не толкова отлична за възрастни

С играта можете да се сдобиете като кликнете на бутона отдолу и посетите сайта на представителите на Haba в България – Илинор.

Илинор

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers