четвъртък, юни 20, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Quadrum – микро домино матрьошка
Quadrum – микро домино матрьошка

Quadrum – микро домино матрьошка

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Това ще бъде изключително малко ревю. Почти колкото играта. Гледайте от корицата за каква матрьошка става въпрос.

Не. Гледайте!

Картите са още по-малки от торбичката.

А половината от картите са дори само правилата!

Това е дребна микроскопична абстрактна игра за двама. И като казвам микроскопична, нямам предвид само компонентите. Имам предвид и нивото на арт. Глей!

В играта има само три вида картинки, които могат да се направят за 5 минути с най-елементарен софтуер.

Всъщност, имам предвид, че дори и геймплеят е микро!

Правилата са прости. Това дуел за двама. Всеки играч получава 12 карти (всички карти в играта са 24). След това и двамата си обръщат картите с лицето нагоре и така всеки вижда всички карти през цялото време. Целта на играта е да се освободите от картите си. За целта един от играчите слага карта в средата на масата. Следващият играч трябва да избере една от своите карти до една от картите на масата – домино стайл. Трябва двата символа от една страна да са същите като два от другата. Ако така се случи, че картата се допира до две или повече страни (всички символи трябва да си отговарят един на друг), тогава играчът има право на още един ход. Ако пък няма подходяща карта, тогава е другият играч.

Цялото нещо продължава около 15 минути и прогресивно забавя темпото с всяка една карта. Причината се дължи на следното.

Когато всеки от вас има по 12 карти е почти невъзможно да прецените правилната карта за поставяне, защото не можете да сметнете всички комбинации. Когато възможностите ви се смалят обаче – да кажем всеки има по 5-6 карти, тогава става голямата тактическа битка. Защото ще искате да сложите така карта, че опонентът ви да не може да сложи, или пък да се позиционирате по стратегически начин, който хем да блокира опонента ви, хем да ви даде възможност за поставяне на бонус карта.

Заключение

Quadrum е точно това, което ви звучи – крайно елементарна игра на домино с три символа. Геймплеят е бърз и до средата на играта може и да ви стори леко безсмислен, но предполагам ако сте играли достатъчно или имате красив ум, може и да сте способни да изчислите всички възможности за комбинация между тези 24 карти. Ако сте нормален тъпак като мен, вероятно това ще се случи след като половината карти са вече в средата на масата. Във всеки случай, голямата сила на играта е нейната портативност. Не само, че можете да носите играта в джоба си, но можете дори да забравите, че е там, някъде между скъсаните билетчета от градския транспорт.

ПЛЮСОВЕ:

  • Елементарна
  • Портативна
  • Много портативна!

МИНУСИ:

  • Нищо особено
  • Освен ако не сте Каспаров, до средата ще ви се стори случайна

Все пак можете да поровите из сайта на производителите и да поразгледате още, то не че има какво повече да се разглежда.

Veidi Games

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers