четвъртък, юни 20, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Push it – микро игра, макро кеф
Push it – микро игра, макро кеф

Push it – микро игра, макро кеф

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

 

Не виждам как това ревю може да е дълго. Обикновено започвам с някакво интро или с някакво лично отношение и опит с подобни игри, но този път ще отметна набързо правилата, че да не ни се пречкат.

Push it е игра за ловкост, в която от двама до четири човека вземат по две големи дървени пулчета. В средата на масата се поставя пулче с надпис „Push it” и във формата на йо-йо. Един по един играчите бутат от края си на масата с бутанее, фликване, с „цигански шамар“ (опакото на ръката) или други подобни методи, пулчето и се стремят да стигнат най-близо до централното пулче. След това всички, като започнем от тези, които са най-далеч от централното пулче правят същото и с второто си пулче. После се гледа кой има най-близко пулче. Този човек получава 1 точка, или ако и двете му са най-близо – 2 точки. Ако вземете, че избутате Push it пулчето от масата, губите 2 точки. Първият, който стигне 7 точки печели. В играта има и отборен вариант, който е с почти същите правила, само че когато трябва да стреля отбора, съотборниците решават кой от двамата ще го направи. Има и още няколко други мода и опции, но това общо взето е всичко в играта.

pic2868913_lg

Много от вас може и да са разпознали Крокинол в правилата. Още повече от вас може и да са се сетили за играта „Стотинка“. Някои от вас дори са си помислили за най-вълнуващият спорт на земята – кърлинг. В общи линии, Push it е смесица от трите. Фактът, че бутате пулчето от ръба на масата наподобява напълно „Стотинка“. Маневрирането на пулчетата съвсем дава усещане за Крокинол, това, че се стремите да сте най-близо до конкретна цел е досущ като най-вълнуващият спорт на земята – кърлинг. Push it обаче е с пъти по-интересна от „Стотинка“, определено по-компактна от Крокинол и със сигурност по-достъпна от най-вълнуващият спорт на земята – кърлинг.

Push It пристига в кашонена кутийка, която направо крещи за рециклиране (политическо коректният термин за „изхвърляне), защото в тази кутийка има само малка книжка с правила, девет пулчета и прекрасна малка торбичка, която можете да си носете и в джоба.

Push it може да се играе навсякъде, където има равен терен. Чакайте, не е нужно да има и чак толкова равен терен. Можете да си добавяте предмети по масата, трудности и препятствия, които да ви увеличат пълното удоволствие от така или иначе чудесното изживяване. Играта е супер непретенциозна и въпреки това крайно пристрастяваща.

DSCF0973

Геймплеят е елементарен, интуитивен и зарибяващ, но това няма как да се разбере преди да пробвате една игра. Точно заради това ми е странно как играта е събрала толкова пари в кикстартър.

Освен това, производителите направо крещят – „Що не си направите и вие сами? Няма нужда да купувате“. Така е, можете. Обаче искам да ви гарантирам отлично качество на дървените пулчета, които се вписват добре на всяка маса.

С други думи, това е прекрасна игра за подарък както за геймъри, така и за хора, които и не са вкусвали света на настолните игри. Защото, какво да ви кажа, това НЕ Е настолна игра. Това е джобно забавление за всички. Можете да играете дори и с деца.

Базовата игра е великолепна, но ако играете отборният вариант… О, това е перфектното място за Push it! Отборният вариант отново изисква стандартните умения на фликване, но освен всичко в геймплея се добавя лек стратегически елемент, в който съотборниците решават къде ще избутат централното пулче и за кого ще е по-удобно да играе последен.

DSCF0974

Не мога да измисля повече хвалби. Играта наистина е невероятна… ако обичате игри за ловкост. И е точно такава, каквато звучи. Така че ако сте фенове на филър игрите за ловкост… да знаете, че вероятно ще ви излезе от категорията филър и ще отнеме цялата ви вечер в игра, защото ще искате и пак, и пак, и пак…

Цялото ревю се превърна в едно гигантско заключение, така че директно минавам към плюсовете и минусите.

ПЛЮСОВЕ:

  • Компактност
  • Бърз и пристрастяващ геймплей
  • Отлични компоненти
  • Подходяща за всички

МИНУСИ:

  • Играта е сравнително скъпа за компонентите си

Играта можете да я откриете в сайта на производителите. Имайте предвид, че за да влезете, вероятно браузърът ви ще ви изпише, че връзката ви не е поверителна.

Push it

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers