неделя, юни 23, 2024
Заглавна страница » Безплатни игри » Безплатна игра за принтиране: Dungeon of D
Безплатна игра за принтиране: Dungeon of D

Безплатна игра за принтиране: Dungeon of D

Dungeon of D e игра за един човек, в която вие ще тичате из подземия, ще биете чудовища и ще събирате предмети… А може и да умирате от време на време. Но което е интересното, всичко това ще правите единствено с карти, а за да спечелите дори няма да трябва да убиете най-силния лошковец, а просто да се измъкнете от подземието.

Компоненти

 • 40 карти с показателите на вашия герой (сила, ловкост и интелект)
 • 19 карти със стаи
 • 4 карти с чудовища
 • 3 карти за ъпгрейдване
 • 1 карта  „Отровен си!“
 • 2 карти за златото
 • 1 карта Амулета на Д`уегор
 • 1 карта с плодове
 • 1 карта със стрели
 • 1 карта показваща нивото на което сте
 • 1 карта „Ти печелиш/губиш“
 • 1 пионка за героят ви

Какво се случва докато търчите из подземията?

Вие сте последната надежда на кралството да спре Черния рицар и с цялата си смелост се хвърляте през портала отворен от магьосниците на краля!

От всички карти с герои си изтегляте една и това е вашия човек, до края на играта вие не можете да го смените, но ще можете да го учите на нови умения, да му увеличавате показателите и да го карате да влиза във всякакви съмнителни стаи, в които вие не бихте влезли. Щом влезете в стая, ще може да извършите някакви действия, различни за всяка стая, както и да се сбиете със скитащо се чудовище. Действията се извършват чрез проверки на различните ви показатели. Ако проверката е успешна печелите нещо, ако ли не… е, не умирате, но губите нещо, най-често живот. Като казах живот, може би тук е мястото да кажа, че живота ви е равен на броя карти, които държите в ръце, които не може да са повече от 9. 

Ако в стаята срещнете чудовище, то боя протича като пак си сравнявате показателите и който е с по-голям… меч, то той печели. (После размера нямал значение…).

Сега искам да ви кажа малко повече за целта в играта, за да не останете с грешно впечатление.

Вие сте последният от 18-те героя, които се впускат в търсене на Амулета на Д`уегор, който е последното средство, което може да спре Черния Рицар. Разбира се, понеже не е достатъчно трудно да намерите дрънкулката на Игор или уегор или там какъвто е, вие ще трябва и след това сами да намерите пътя си обратно навън и тук идва интересната част. Нито един от 17-те героя преди вас не се е върнал, но дали защото е умрял някъде из смъртоносните стаи или защото просто си е избрал да духне нанякъде след като се е измъкнал с живота си и всякакви съкровища. Все пак единственото кралство заплашено от Черния Рицар е вашето… за сега. С други думи имате две условия, при които се води, че печелите – намирате амулета и се връщате с него или спасявате кожата си, макар и преследван от угризения до края на живота си. Всичко зависи от вашата чест и почтеност!

Ако пък умрете… е, умирате и играта свършва, а Черния Рицар ви записва в историята като един от Великите предатели.

Лично мнение

Понякога няма с кого да играя, а понякога просто не искам да играя с никого, но ми е скучно вкъщи и в такива моменти игри като Dungeon of D идват на помощ. Чудесен начин да запълните един, два часа.

Механиките на играта не са особено оригинални или интересни, общо взето през цялото време теглите карти или махате такива и си местите героя от една стая в стая. Но, ако обичате игри с карти и обичате броденето из тъмниците, то DoD е много възможно да ви хареса. В нея ще намерите всичко характерно за пълзенето в подземия – чудовища, предмети и смъртоносни капани. И всичко това се играе само с карти…

…което честно казано не знам дали ми харесва или не, защото както казах в играта се правят много проверки, за които тъй като няма зарове, вие си измисляте случайни числа в определен интервал и след това поглеждате колко ви е трябвало. Това е различно и аз до сега не съм виждал тази механика в друга игра, но след първите няколко изигравания мисля че доста по – лесно ще почна да налучквам числата, които ми трябват, отколкото ако хвърлям зарове. Но може би това е и идеята на играта, да е по – базирана на уменията и опита ви, отколкото на късмета.

В момент на самота и депресия, пробвайте Dungeon of D и няма да сгрешите… все пак какво толкова може да стане, освен да умрете бързо и без шанс за победа, което да ви депресира още повече.

Линкове:

[sociallocker] – BoardGameGeek

Сайта на издателя и източник за сваляне на картите

Поле за игра

Правилата на играта[/sociallocker]

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Георги Димитров 'BigBoxSharki'

Здравейте, аз съм Георги или BigBoxSharki, ако предпочитате. От пет шест години съм фен на Magic: The gathering, а от 2-3 се увличам и по други настолни приключения. Вниманието ми го грабва всичко фентъзи (друг въпрос е дали го задържа).

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers