петък, юни 21, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Peruke – Хвърляш зар и кот такоа
Peruke – Хвърляш зар и кот такоа

Peruke – Хвърляш зар и кот такоа

Не знам какво общо има играта с перуки, но от друга страна няма кой знае и колко общо с модерните настолни игри. Започвам с лошо, за да си знаете от рано – това не е добра игра.

А сега нещо хубаво – Peruke има брилянтни хенд мейд компоненти – стилно обработени и лазерно изрязани, побрани по готин начин в малка метална кутийка.

Вътре ще откриете и три зара с отлично качество.

До тук с хубавите неща. Това няма да е дълго ревю, защото самата игра се представя почти като продукт, който да стои на масата ви за кафе и да изглежда хубаво. Самият геймплей е простоват, но не по онзи елегантен начин, с който сме свикнали от про дизайнери. Тук правилата напомнят на детска игра тип „Не се сърди човече“, в която хвърляте зарове и се надявате нещо хубаво да се случи в тоя живот и жена ви да се върне обратно при вас с децата, но знаете, че това няма да се случи, защото вие нямате деца, а ако имахте, вероятно щяха да са от Данчо от седмия етаж.

В Peruke всеки играч разполага с няколко кръга с числа, като по време на вашия ход хвърляте трите зара. Вие можете или да откраднете незащитен кръг на опонента или да защитите ваш. Да защитите, на практика, означава да му дадете още живот. На още една практика, това означава, че не само играта е случайна, но може и да се проточи, ако хвърляте едни и същи зарове.

В играта има още няколко правила, но основната концепция е тази – хвърляте зарове и кот – такоа.

Заключение

Не обичам да пиша негативни ревюта. Особено когато играта впечатлява с изключително елегантни компоненти. Аз силно се впечатлявам от различната презентация, като рядко могат някакви ултра мега миниатюри да ми направят някакво кой знае какво впечатление. В Peruke са изпипали до детайли презентацията, но геймплея… още дори не са го започнали. Това изглежда като компоненти за игра, която вие самите можете да си измислите.

С други думи – ако ви трябва нещо яко да си го ползвате като реквизит за игра или пък дори само за снимки, Peruke e за вас. А ако пък търсите… нали… игра, не знам какво правите тук.

ПЛЮС:

  • Мега елегантните компоненти

МИНУС:

  • Мега безумния геймплей
Facebooktwitteryoutubeinstagram

За deyan

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers