неделя, юли 14, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Lord of the Rings: Living Card Game(LCG) – интро
Lord of the Rings: Living Card Game(LCG) – интро

Lord of the Rings: Living Card Game(LCG) – интро

lotr-lcg-card-fan-finalЗдравейте приятели!

В рубликата, която започвам да пиша, ще се опитам да ви запозная стъпка по стъпка с превърналата се в една от световните, а и лично моя любима игра – Lord of the Rings LCG (Living Card Game).

Lord of the Rings LCG е кооперативна приключенска игра за 1-4 участника, в която играчите се опитват да преминат през различни сценарии с помощта на своите предварително подбрани герои (Heroes) и асемблирано тесте(дек) от минимум 50 карти включващи съюзници (Allies), карти със случки (Events) и приспособления (Attachemnts). Всеки рунд играчът изпраща своите герои и съюзници да пътуват, да приемат нови задачи и приключения и да се сражават по различни кътчета от така любимата ни Средната земя на великия Дж. Р. Р. Толкин. В своите приключения, те ще се изправят срещу тесте с битки (Encounter Deck), състоящ се от различни локации (Locations), врагове (Enemy) и коварности (Treachery), като главната им цел е да оцелеят до изпълнението на избрания куест.

За разлика от повечето, даже почти всички игри с карти, Lord of the Rings LCG е кооперативна и може да се играе соло или мултипейър, в което се крие още едно разковниче в това защо се пръвърна в такъв хит сред геймърите. Играчите се обединяват изправяйки срещу самата игра и пред тях седят два изхода – или да спечелят, или да загубят заедно. И двата варианта (соло и мулти) са дооооста трудни, което поддържа интригата и кара играчът да търси оптималния вариянт на своя дек в трудния път към победата и преминаването през куеста.

Това за някой понякога може и да е досадно, но според мен определено е по-добре предизвикателството да pic984370_mdе по-трудно. Лесната победа не носи такова удовлетворение, докато след измъчената победа, играчът определено остава доволен, че си е напрегнал сивото вещество, за да намери пътя към успеха. И тук трябва да спомена, че соло варианта в повечето случаи е по-труден, а в някой случаи невъзможен. Да, има куестове, за които е необхода доза късмет, за да се спечелят в соло или мултиплейър варинат.

И тук трябва да призная още едно нещо – късметът понякога може или да те отведе до победата или да те размаже още в началото. Определено има куестове, в които Luck-фактора е по-висок и може да не се понрави на част от геймърите, но това до извесна степен се минимализира с развитието на играта (нали все пак е „living card game“).

pic984371_mdЩе е хубаво да обърнем внимание и на това какво е LCG и с какво се различава от TCG (Trading Card Game) или познато още като CCG (Collectible Card Game). LCG е декбилдинг(изграждане на собствено индивидуално тесте) игра с карти, в която има един основен дек (Core Deck) и на регулярна база илизат експанжъни или пакове, но за разлика от CCG експанжъните съдържат точно определени карти, а не са рандън(на случаен принцип) бустери.

И тъй като купувачът знае какви карти има в експанжъна, той не е принуден да купува множество бустери и да разменя карти с други играчи в търсене на точно определени карти. LCG е запазена търговска марка на един от най-големите производители на настолни игри – Fantasy Flight Game и определено вече има доста свои почитатели.

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За BigBoxRover

Здравейте, аз съм абсолютен нърд? Защо ли? Защото обичам бордовите игри, по професия съм химик, а едно от хобитата ми е астрономията. Не, не се казвам Шелдън, а Наско! Обичам тежките и дълги стратегически игри като Mage Knight, War of the Ring, Game of Thrones и Civilization, но нямам против да играя на всичко... с малки изключения. Много харесвам творчеството на Толкин и именно за това съм се хванал да ви пиша и разказвам за една любима моя игра - Lord of the Rings: LCG.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers