сряда, май 29, 2024
Заглавна страница » Видео » Отваряне на кутията: Last Night On Earth 10th Year Anniversary Edition
Отваряне на кутията: Last Night On Earth 10th Year Anniversary Edition

Отваряне на кутията: Last Night On Earth 10th Year Anniversary Edition

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Last Night on Earth е една от първите ми игри и все още е една от най-играните в моя дом. Наскоро имах възможността да се сдобия с абсолютно всичко за играта (без последните две разширения), което включва и уеб сценариите, допълнителните карти и сценарии. Фигурките са оцветени и като цялo – гърми от безумна фенщина. Когато чух, че ще излиза 10 годишно издание, насочено към феновете на играта дори не се замислих. 

Отдолу ще видите отварянето на кутията от Денис, който е също запален по Last Night On Earth. За разликата от мен обаче, той има само базовата игра, затова нека преди него да ви кажа какво можете да очаквате.

Първо – това е само ново издание на базовата игра с подобрени компоненти и малко нови неща, като герои, сценарии и карти. Към тези нови неща е вкарана механиката за огън (oт Growing Hunger разширението) с нови, специални компоненти, за огъня. Този огън влиза само в някои сценарии. 

Основното нещо, което е добавено излиза от разширението Timber Peak и Blood in the Forest (двете разширения, които нямам). Това е системата за вдигане на нива на героите. Добре е да знаете, че тези карти се дублират с картите от Timber Peak, но ако имате Blood in the Forest можете да ги смесите. 

Най-големият плюс на това издание е книжката – в нея са побрани всички правила от всички книжки на едно място… поне според издателите. Все още има няколко малки неща от уеб сценариите им, които не можете да откриете вътре. Освен това, книжката може и да е с по-добре написани правила, но подредбата й не е с най-доброто качество. Да не говорим, че е отново с онзи досаден шрифт от другите книжки, който всички ненавиждаме. Според мен можеше да се поработи повече тук.

Окей, стигнахме до размера на кутията. По идея, отново би трябвало да можете да поберете всичко излязло досега. Теоретично е възможно, но за целта трябва да махнете иначе готиния инсърт. Както казах, аз имам всичко без двете последни големи разширения и в момента съм до ръба на кутията. Сега е супер – дори имаше място за две джъмбо кутии, в които побирам токъните. 

Ако обаче си взема дори още само едно разширение, трябва да изхвърля инсърта. Даже и да събираше всичко, Flying Frog не са спрели да издават неща за Last Night, така че трябва да внимавате. 

Въпреки всичко обаче, смятам че позитивите са мнооого повече и това попълнение си струва за всеки абсолютен фен на играта. А сега вижте и видеото на Денис. 

A ако ви кефи как звучи и изглежда, бих ви посъветвал да побързате с купуването преди да са ви изпреварили. Това издание няма да има втори принт, а в света има само 6000 копия. За щастие, нашите партньори имат още едно копие! Да видим кой пръв ще го грабне! 

Купи последната бройка!

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers