четвъртък, юни 20, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » CV Pocket – Перфектната десетминутка!
CV Pocket – Перфектната десетминутка!

CV Pocket – Перфектната десетминутка!

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Това не е CV, за която ще поговорим скоро. Това не е нейно разширение, за което също ще поговорим скоро. Това не е и просто по-дребна версия на една доказала се семейна съвременна класика. „CV Pocket“ е макар и точнo откъм концепция заглавие, така и сравнително подвежащо, заради което съм склонен да смятам, че е грешно.

CV Pocket е микро игра, която се обяснява за 1 минута и се изиграва за около 10. Това е една от най-добрите филър игри, които съм играл изобщо. Не защото играта е чак толкова велика, но защото е уцелила точно фокуса си и доставя идеалното почесване за пребиваването си на масата. Подготвянето и прибирането отнемат секунди, а ходовете са зашеметяващо бързи.

CV Pocket отново, като в другите игри от поредицата, е в тематиката на избори в живота, като тук тези житейски ситуации ги решавате за секунди… но предполагам много хора действат така. Илюстрациите отново са на брилянтния Пьотър Соча и те, заедно със заглавията на картите, успяват по изненадващ начин да пресъздадат атмосфера и тематичност.

Това е игра за събиране на комплекти, като първия ход си вземате карта от най-долния ред на табло от 15 карти. От там нататък, когато е вашия ход вземате карта от този ред, който пише на предната ви карта (първи, втори или трети). Винаги слагате картите си една върху друга, като оставяте символите да се виждат. Именно тези символи дават различни точки, спрямо комбинацията помежду им. Събирате щастие, избягвате тъга (но не изцяло, защото в малки количества в играта е полезно… няма да навлизам в житейска философия), трупате пари, тънете във взаимоотношения, пълните си главата със знание и изпълнявате разни мисии. Когато се случи, че не можете да вземете карта от масата, или пък просто не искате, казвате пас и е следващият. Ако всички кажете пас един след друг играта завършва. Теоретично, играта може да свърши преди да е започнала.

Заключение

CV Pocket е за всеки. Това е както добра семейна игра, така и страхотен филър с геймъри. Играл съм я с едни от най-големите претенции, които познавам и дори те я откриват за очарователна. Да, няма да намерите предизвикателство и кой знае колко запомнящи се моменти и едва ли ще е играта, към която ще се засилите, ако трябва да имате само едно заглавие тази година. Ако обаче дирите готин подарък в рамките на нормален български бюджет или пък си нямате достатъчно свежи игри в колекцията, с които да загрявате геймърска вечер или да завършвате с отпускащо разиграване след тежка игра преди това, ви препоръчвам Cv Pocket. Няма да съжалявате.

ПЛЮСОВЕ:

  • Пьотър Соча!
  • 10 минутен геймплей
  • Правилата се обясняват за минута
  • Подходяща е за всеки

МИНУСИ:

  • Въпреки че кутията е малка, можеше да пристигне в поне два пъти по-дребна опаковка, за да бъде реално „джобна игра“
Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers