сряда, май 29, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Gravitrax – Всички 5 разширения
Gravitrax – Всички 5 разширения

Gravitrax – Всички 5 разширения

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Освен Стартовия сет, можете да откриете пет разширения, които да превърнат системата ви от гъдел за мозъка, в изперкала хаховщина, на която и вие самите ще си завиждате. Ако сте попаднали тук преди да знаете изобщо какво е Gravitrax, ви препоръчвам да кликнете на бутона отдолу.

Gravitrax Starter Set – Ревю

Gravitrax – Строителното разширение

Тук няма нищо ново. Разширението е изцяло „повече от същото“, но ако ще си вземате само едно допълнително нещо бих ви препоръчал да е именно това. То пристига с две нови бази и един нов етаж, с които да се счупите от строеж, а освен това има и допълнителни плочки и части, с които да уголемите пистите си. Да, това е и най-скъпото разширение, но то пристига с около половината количество, с което пристига и стартовия сет. Е… базата все още ви е необходима, тъй като тук не можете да откриете стартова плочка тук.

Gravitrax – оръдие

Отново  – вече имате такова оръдие в стартовия сет, но ако имате повече етажи и искате от долен етаж да се качвате на горе, ще ви трябва повече засилка… и повече мощност. Две оръдия са по-добри от едно, нали?

Gravitrax – Лупинг

Това е класическа част без която всяка самоуважаваща се игра с топчета не може да мине. Тук топчето трябва да е достатъчно засилено обаче, за да може да мине през лупинга. Все пак топчетата са тежки и понякога непредвидими.

Gravitrax – Чук

Ей това ми е любимото малко разширение. То отново играе ролята на засилващ механизъм. Въпреки че не е чак толкова ефективен като оръдието, чукът е много по-ефектен. Топчето спира до него, малка пластмасова пластинка с огромно още по-тежко топче за засилва и ви фрасва топчета отзад. Гениално!

Gravitrax – Катапулт

За мен, това е най-разочароващото разширение. Признавам си – за него бях най-развълнуван и очаквах да влиза във всяка една моя конструкция, но за съжлание той е толкова непредвидим, че нямам вече нерви да се занимавам с него. Освен това, след изстрел с катапулт топчето не може да продължава. Вероятно има някакъв вариант, в който да го вкарате във част-фунийка, която да го пусне на долния етаж и от там да продължи, но все пак не вярвам. Катапултът често не може цял хексагон да уцели, камо ли точни улеи. Другият голям проблем е, че е изключително слаб. Той изтрелва на едно, две или три (в редки случаи) полета. Забелязахте ли „или“-тата. Да, толкова е непредвидим. Жалко.

 

Заключение

Разширенията на Gravitrax са точно такива каквито трябва и няма да усещате FFG да ви духа във врата и портфейла. Това не е едно от онези разширения, без които базовата игра да не си струва. Те са гъзарийки, които ще направят живота ви по-лъскав, но дори и без тях ще можете да си живеете в уютната къща на село. Може би… първото голямо разширение ще усетите като нужда след няколко различни писти, защото въпреки че получих всичко на куп, първо играхме само с базовата игра известно време… което, за който ме познава, не е много типично за мен. Освен това, освен за стартовия сет, все още няма подръжка на големи писти с всички разширеия. Тоест, ако имате разширенията, вие сами ще си мислите писти. С други думи – за по-немързеливите от вас – вдигам силно палци. А ето и по… „якост“ как бих ги подредил.

  1. Строителното разширение
  2. Чукът
  3. Второто оръдие
  4. Лупингът
  5. Катапутът

Вероятно ще ви е трудно да откриете все още Gravitrax и разширенията на много места, затова ви препоръчвам да отидете директно в сайта на производителите или да поръчате през ексклузивните им представители у нас – Комсед.

Ravensburger

Поръчай чрез Комсед

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers