петък, юни 21, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Emoji Twist – Чак пък туист…
Emoji Twist – Чак пък туист…

Emoji Twist – Чак пък туист…

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Като изключим безумната вълна от детска хипстария по емоджитата, играта за която днес ще говоря използва една съвсем позната идея. В основата си, Emoji Twist е игра за наблюдателност. Всъщност, в играта няма нищо оригинално, така че думата Twist не мисля, че е на място.

Emoji Twist е игра за наблюдателност от типа на Dobble, въпреки че наскоро играх друга игра, която е почти копие на Emoji. Говоря за Sherlook. И докато в Sherlook играчите се опитват да откриват разлика между две картинки (на практика ги броят), в Emoji Twist,  се опитват да преброят определени символи върху карта.

Символът който трябва да търсят се определя от спинер.

Осъзнавате, че играта е детска, щом видите спинер.

След като някой е сигурен, че е открил правилния брой, той посяга към конкретна карта с число. След това се обръща картата с картинките и се вижда от кой символ колко има. И… това е. Печелят се точки или не се печелят точки.

Честно, не знам какво повече да кажа за играта.

Освен

да пиша 

по две думи

на нов ред

за да изглежда

ревюто

по-професионално.

Заключение

Emoji Twist не предлага нищо ново в жанра за наблюдателност. Да, играта е насочена към детска аудитория, но въпреки това, мисля че други игри, като Dobble биха свършили по-добра работа. Emoji Twist би била вървежна при мнооого малки деца – може би 3 годишни, но дори тогава не мога да бъда напълно убеден, че е нещо, което да си струва вниманието ви.

ПЛЮСОВЕ:

  • Големи карти… с ясни изображения?

МИНУСИ:

  • Нищо оригинално

Можете да си поръчате играта от нашите приятели от Комсед, които са официалните представители на Ravensburger за България.

Поръчай си Emoji Twist

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers