четвъртък, юни 20, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » The Mysterious Dragon’s Cave – детска игра със светещо драконче!
The Mysterious Dragon’s Cave – детска игра със светещо драконче!

The Mysterious Dragon’s Cave – детска игра със светещо драконче!

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Последно време започнах да колекционирам семейни и детски игри, защото децата ми растат и само след годинка ще мога да играя ангажиращи настолни игри с големия.

Освен две-три малки игри, за които може и да говоря, може и да не говоря, Dragon Cave предоставя най-лесните правила в моята колекция, които могат да се усвоят и от 4 годишни деца. Моят син вчера навърши 3 и въпреки, че все още не може да разбере съвсем точните правила, ние си измислихме малки правила, които той се научи да спазва.

Освен това, играта изглежда разкошно за детска игра. Големи и малко компоненти, голяма играчка – драконче с батерии, шарени цветове и лампичка, която светва при активиране.

Едгар е дракон, който събира кристали в пещера и представлява малко драконче, което всъщност е доста сладко.

pic2583645

Върху кутията се поставят две плочки с магнити на конкретни места. Дъските са идентични, а начинът по който ги поставите променя тотално цялата игра. Магнитите не се виждат, така че никога не знаете как точно поставяте дъските. Върху тях поставяте основното табло, което е двустранно. Двете страни са мъъъничко по-различни, което служи за по-проста и малко по-сложна игра. А и за допълнителна случайност. Защо искате случайност?

В основата си, Dragon Cave е мемо игра. Всеки играч тегли по две големи плочки, които показват цвят кристал. На дъската има пътища, по които се движи дракончето Едгар. Играчът, който е на ход хвърля дървен зар. Зарът може да покаже число или знак – дракон. Ако е число, трябва да движите Едгар с точно толкова, колкото е показано. Ако е „дракон“ можете да поставите Едгар където си искате на дъската.

Ето готината част. Едгар е лапнал кристал – лампичка. Всеки път, щом Едгар мине през поле, под което се е оказал магнит, лампичката светва.

Целта е да движите Едгар, като го плъзгате по картата и да направите така, че да завърши хода си върху място с магнит, за да светне лампичката. Ако завършите върху кристал, който вие търсите, показвате плочката и теглите нова. Така, докато някой успее да открие шест кристала.

20160312_204052

Заключение

Това е невероятна детска игра. Компонентите изглеждат страхотно, ефектът от светващата лампичка е чудесен. Играта учи съобразителност (да прецените откъде да прекарате Едгар) и развива паметта, тъй като трябва да помните кое къде е светнало.

Артът и играчката Едгар са супер, въпреки че имам малко оплакване. Според мен, освен цветовете, кристалите трябваше да имат малко по-различен арт, за да се избегнат проблемите на хората с далтонизъм.

Като изключим това, ще го натъртя – Това е детска игра. Чисто детска игра. Не е игра, която ще играете с приятелите ви като филър или да се посмеете. Със сигурност ще ви е скучна. Но ако играете с малките си деца и видите усмивките на лицата им, когато нацелят магнита, усещането е крайно удовлетворяващо. Да, още не съм я играл по правилата с моя Вики, но дори и начинът по който я играем е достатъчен, за да преценя.

ПЛЮСОВЕ:

  • Страхотна голяма играчка дракон
  • Развива съобразителност и памет
  • Хитро използване на магнити

МИНУСИ:

  • Далтонистите ще имат проблем
  • Прекрасна детска игра, но е добра само за деца

Поредният хит от Schmidt за 2016. Вижте повече за играта от техния сайт.

The Mysterious Dragon’s Cave

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers