понеделник, май 20, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Dancing Eggs – детска или вдетеняваща?
Dancing Eggs – детска или вдетеняваща?

Dancing Eggs – детска или вдетеняваща?

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Това е детска игра… точно като за нас, геймърите! За нас геймърите, които обичаме лудории като Voila, шаренийки като Dr. Eureka, или пък напълно смахнатарщини, като Happy Salmon. Ако вие сте от онези геймъри, които трудно излизат от обвивката си на сериозни мислители на тежко евро и не искате да разваляте репутацията си, няма лошо… но тази игра не е за вас. Но дори и вие съм сигурен, че ще се скъсате от смях да наблюдавате как другите играят тази игра.

Dancing Eggs е шумно преживяване с кудкудякане, кукуригане, имитиране и движение, което със сигурност ще привлече хората около вас на вашата маса. Предварително казвам, че съм подбрал снимки от Boardgamegeek, защото както е казал аз е по-добре да се излагат други хора, отколкото аз. 

Да. Схванахте.

Помните ли как като сте били малки сте пращали по-големите да ви вземат нещо от магазина, защото не биха ви го дали заради възрастта (от политическа коректност няма да даваме пример)? Dancing Eggs е ситуация, в която ролите са разменени и бихте дали два лева на случайно хлапе да влезе в магазина да ви я купи, че ви е срам от погледите, когато си купувате детска игра. „За детето на едни приятели.“,друг път!

Вече сте видели картинката, но нека ви го кажа и аз. Тази игра пристига в истинска кора за яйца с една малка разлика, заради която ми е трудно да намеря заместител на скъсаната ми кутия. Кората за яйцата е от 12 части, а стандартната кора от магазина е за 10. Това се дължи на факта, че освен десетте яйца, с които пристига играта, вътре ще откриете и два огромни зара, които за съжаление поставят единствено в детските игри. ЗАЩО?!

Яйцата не са истински, спокойно! Това са 9 тежки гумени жълти яйца и едно дървено, което трябва да пазите от баба си да не го боядиса червено на Великден. Лично ние играем без дървеното, защото малкия ни син е във фазата, в която всеки път щом нещо твърдо се появи в ръката му, ти заставаш инстинктивно пред телевизора като футболен вратар.

По време на играта вие ще държите яйцата на всевъзможни яйца – подмишници, между краката, с врат и други, така че е добре да хигиенизирате компонентите преди и след игра. Лято е, потим се. Някои повече от други.

По време на хода си, играч хвърля червения зар и той показва какво трябва да се направи. Който го направи, той ще получи правото да си мушне някъде яйце. Има указание къде, моля не импровизирайте!

Нещата, които трябва да направите са:

 • Кудкудякане
 • Кукуригане
 • Обикаляне на масата
 • Хвърляне на гуменото яйце и след тупкането му, който го хване пръв
 • Който пръв хване зара
 • Фалшив сигнал – който направи нещо, трябва да върне едно от яйцата в него

И нека не забравяме, че всички тези неща ги правите, докато държите яйца с тялото си.

Който спечели правото да сложи яйце някъде, хвърля втория зар, който му казва къде да го сложи. Понякога дори самото хвърляне е трудно, защото ако държите яйца, стиснати с предмишници, ще има да се молите някой да ви подаде зара. Никой няма да го направи. Или поне аз.

Ако изпуснете яйце, играта свършва и се брои кой колко яйца има по себе си. Моля проверявайте се обстойно, за да няма после конфузни ситуации, когато огромно яйце изпадне от вас в офиса.

Заключение

Dancing Eggs е отлична детска игра, което преведено на геймърски език означава – страхотна безумна игра.

Това е идеална игра в семейна атмосфера, в която всички се заливат от смях, независимо дали спазват правилата или не. Ние дори си измислихме собствени правила, които да пасват на годините на децата ни. Мога да кажа, че се играе идеално както с 3-4 годишни, както и с 30-40 годишни.

Ако играете с деца, ще си изкарате отпускащо, но ако сте сред компания на възрастни, ще ви трябва известна доза настройка на еднакви честоти с останалите, за да не загубите и малкото си разумни приятели.

От друга страна, думата „разум“ изобщо няма място в атмосфера на подскачащи жълти яйца под масата, крясъци и кудкудяканици. Просто се отпуснете и се развихрете в тотална какофония. И се къпете.

ПЛЮСОВЕ:

 • Великолепни и тематични компоненти
 • Безумие, което може да се играе с малки и големи
 • Провокира движение

МИНУСИ:

 • Не е за сериозни геймъри
 • …и такива, които се потят обилно

Играта отново достигна до нас, благодарение на приятелите ни от Илинор и както казваме често, можете да откриете играта и в магазина на нашите партньори от Time2Play.

Купи: Dancing Eggs (Танцуващи яйца)

Източник на снимките: Boardgamegeek.com

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers