петък, май 17, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Dalek Dice – Exterminate! Exterminate! Exterminate!
Dalek Dice – Exterminate! Exterminate! Exterminate!

Dalek Dice – Exterminate! Exterminate! Exterminate!

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

За всички маниаци, започвам със следното. Аз не съм гледал нито един епизод от Doctor Who. За всички останали, да, това е игра в света на Doctor Who. Не мисля, че липсата ми на образованост от сериала ще повлияе на оценката ми обаче, защото в основата си, това стандартен „пушурлък“ със зарове… с една-две допълнителни хитринки.

Единствената причина да не съм обхванат с безкрайно огромната мания със сериала е необятното количество от телевизия, с което трябва да облъчи главата ми. Честно казано… ме е страх. Мисля, че съм запълнил максимума, който мога да отделя за този тип обливане . Добре, че не ми се налага да гледам Supernatural отначало…

Въпреки всичко, нямаше да е разумно да не се поинтересувам какво е туй чудо Dalek. Оказа се, че това са едни абсурдно сладки роботи, тип R2D2, които искат да унищожат Земята.

20160416_203638

В Dalek Dice, играчите влизат в ролята на такива роботчета, като се стремят да избият максимално маса човешка раса, като се стремят да избегнат досадния Doctor Who. Спокойно! Играта е изключително приятелска и приятна визуално дори за деца. Всичко е в символи и цифри.

Играта пристига в малка цилиндрична кутийка и вътре ще откриете 10 напълно еднакви зара. Да, те са с добро качество, но количеството пари, което ще изсипете се върти около границата на компоненто-разочарованието. Цената, разбира се, се оправдава с нужния закупен лиценз.

Страните на заровете са следните:

 • Хора с число 2
 • Хора с число 4
 • Далеци с число 2
 • Далеци с число 3
 • Унищожение!
 • Доктор Ху

По време на хода си, играчът хвърля всичките 10 зара. Може да запазва и хвърля наново колкото иска зарове, но винаги трябва да запазва поне един.

Целта е в края на хода си да има повече стойности с Далеци, отколкото с Хора. Хитрото е, че хората всъщност дават точките. Тоест, колкото повече хора имате, толкова по-добре. Както виждате обаче, хората имат по-големи стойности, така че си има пушурлък в това какво и колко да запазвате.

Ако метнете Унищожение или Доктор Ху, задължително трябва да запазите по един от вид. Няма значение колко Доктор Ху сте метнали – пазите само един. По същия начин е и с Унищожението.

Ако съберете три Доктор Ху зарове, губите всичко до този момент.

Ако съберете три Унищожение, също спирате веднага, но удвоявате точки, които/ако сте събрали до този момент.

По всяко време можете да запазвате колкото искате зарове и можете да спирате с колкото искате, за да си осигурете няколко здрави точки, само че ако се случи така че използвате всичките зарове, тогава получавате пет бонус точки.

Като свършите с хода си, давате заровете на следващия играчи и той прави същото. Така до 60 точки.

20160416_204303

Заключение

Dalek Dice хваща познати концепции от стандартни пушурлък игри със зарове и добавя малко бяло месце отгоре. Не твърде тежко, че да не можете да се мръднете от стола, но не и твърде малко, че само да ви се забие в зъбите.

Феновете на игри тип Zombie Dice ще открият чудесно филър начинание. Ако не харесвате този жанр, малкото повече правилца няма да ви изкарат дълбочината, която търсите.

Феновете на сериала пък ще се изкефят, защото могат да влязат в обувките на смешните злодеи. Да, играта е напълно абстрактна, но мисля, че има известна колекционерска стойност. Цента не е голяма, но определено е леко над нормалните стойности за толкова и такива компоненти.

Със сигурност играта е по-добра с по-малко хора, защото докато един си мята, другите нямат какво да правят. Освен това открихме, че и 60 точки са твърде много за повече от трима души. Мисля, че 50 е достатъчно, при положение, че абсолютният максимум, който бихте могли да изкарате за един ход е 29.

С други думи, това съвсем не е лоша филър игра за малка компания или прекрасна добавка към колекционерите на Доктор Ху стъф.

ПЛЮСОВЕ:

 • Лицензирана тема, която много хора обичат
 • Внася свежест в стандартните пушурлък игри със зарове
 • Заровете са с добро качество

МИНУСИ:

 • Всички зарове са напълно еднакви
 • Цената е малко над нормалното (заради лиценза)
 • Може да продължи по-дълго от очакваното

Можете да чекнете още за играта, както и да си я поръчате от сайта на производителите. Тези пичове имат още куп игри по Doctor Who.

Cubicle 7

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers