неделя, февруари 25, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » BoarDDelights – страхотен нов блог за настолни игри!
BoarDDelights – страхотен нов блог за настолни игри!

BoarDDelights – страхотен нов блог за настолни игри!

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Приятели, преди няколко дена открих един чудесен нов блог за настолни игри – BoarDDelights. Да, знам. Съществуват вече тук-там статии за настолни игри, но мисля, че тези пичове са сериозни и заслужават да бъдат осветени. Изключително много се радвам, че все повече хора не само се интересуват, но и ентусиазирано пишат за настолните игри. За мен BoarDDelights е една добра заявка за сериозен български блог за настолните игри и насърчавам пичовете да не спират да пишат, да снимат и да правят всякакви други простотии с настолните игри с цел да ни информират и забавляват! С тях имаме общи виждания и идеи за хобито, ревютата и настолната атмосфера у нас, така че очаквайте и кооперативни материали в бъдеще. Стига вече съм плямпал, време е да ви ги представя по оригиналния начин, който те сами ни изпратиха. 

12200536_10205232947884174_951959750_n

Траян (вляво) и Ицо (вдясно)

Ицо: Знаеш ли, вчера Деян Георгиев от Bigboxgamers се свърза с мен. Нали ги знаеш, пичовете от портала за настолни игри?

Траян: Знам ги естествено. Следя редовно какво пишат. И какво?

Ицо: Ами, кефи ни се човека и иска да драсне статийка за нас, да ни подкрепи в начинанието. Решил е да пише серия от статии, по нещичко за всички занимаващи се с ревюта на настолни игри в БГ.

Траян: Сериозно? Супер. Трябва да ги добавим в секция „Приятели“ на блога.

Ицо: Със сигурност. Иначе аз се съгласих… и от твое име. Иска да му пратим малко инфо за нас – Кои сме? Що сме? Защо го правим? Как пишем? Какви игри харесваме? Ей такива неща…

Траян: Добре. Хм. Ами знаеш откъде да започнеш за мен – Казвам се Траян Димитров…

Ицо: Да, да… и си от Добрич, както и аз. Но в момента живееш и работиш като електроинженер във Варна. Завършил си… Техническия във Варна, пак като електроинженер…

Траян : Да, общо взето. А ти? За образованието какво ще пишеш – история или право ?

Ицо: Ами и двете, маниак. По образование съм и историк , и юрист, а в момента работя второто, в частния сектор. Иначе историята си ми е слабост от малък и това си личи дори и в игрите, които обичам да играя.

Траян: Да, определено ти си нърд по историята. Напиши му, че ти си виновен и да се запаля по настолните игри.

Ицо: Задължително.

Траян: Преди година и нещо – края на 2014-та. Първо мисля беше с „Цитаделите“ и “Lords of Waterdeep”, които и към момента са ми сред любимите.

Ицо: Един от десетките, който съм въвлякъл в лудостта на настолните игри чрез Цитаделките.

Траян: Абсолютно.  Иначе любимите ми игри са тези със силно изразена тематика. И все пак нямам нищо против „eврото“. Като механика обаче, май най-много ми харесва „worker placement“. Иначе, напук на теб влезнах и в игрите с миниатюри.

Ицо : Дам, аз не съм по миниатюрите.

Траян : Нещо повече – от половин година нагазих дълбоко и в боядисването на миниатюри и модели…

Ицо : Което си е друга, отделна краста…

Траян : …и в момента се боря да приключа с боядисването на супер яките миниатюри на Mice & Mystics. А относно работата ми по блога. Ами, надявам се да намерим много нови хора и да им покажем колко е хубаво нашето хоби, че си заслужава да влезнеш в него. Надявам се да им бъдем полезни с нашите ревюта и материали – както на начинаещите, така и на старите геймъри. Затова и когато пиша, се опитвам статията да бъде максимално информативна. И не много дълга. Все пак хората не обичат да четат много дълги неща в интернет.

Ицо : Абсолютно.

Траян : Иначе. Хм. Понеже го спомена. Към момента любимите ми игри са „Libertalia“; „TI3“ ( бел.ред. „Twilight Imperium 3“ ); „Pandemic Legacy“, основно заради супер преживяването; „Цитаделите“ и „Empires: Age of Discovery“, която в последните няколко месеца се изстреля много напред в личната ми класация. Това май ми е моментният топ 5.

Ицо : Хубава селекция, приятел. Имаме допирни точки. СлОчаеност? Като говорим за игри. Аз съм в хобито от около десетина година. Дълги години играех основно „РИСК“ и разни други „light war games“.

Траян : С които и до сега обичаш да ни тровиш. Особено с „Kemet“ и „Cyclades“.

Ицо : Хехе, да. Преди около пет години открих и модерните дизайнерски игри. И кръгозорът ми неимоверно се разшири. Иначе като тематика – все си мислех , че си падам по тематичните, “ameritrash” игри, но след един преглед на колекцията вчера, осъзнах, че имам основно „евро“  игри.

Траян : Е, значи ти си нашия „euro guy” !

Ицо: А не, не. Имаме си и такъв човек. Ама за него ще говорим скоро. Номер едно игра от 6-7 години ми е „Twilight Imperium 3“. В последната година обаче, много сериозно и се разклатиха позициите и е на път да слезе от трона.

Траян : Това ще е шокираща новина.

Ицо : Много рядко стига до масата, това е основният проблем. Пък и толкова нови игри излизат всеки месец. Иначе, някъде зад нея в личната ми върхова класация се нареждат „BSG“ (бел.ред.  „Battlestar Galactica“), която сме играли до припадък и обичайно се стига до обръщане на маси. Като номер три, може би бих поставил „Mage Knight“. Видя ли – нямам „евро“ игра в топ 3.

Траян : Да и затова постоянно ни говориш за неща като „Deus“, „Imperial Settlers“ и игрите на „CGE“.

Ицо : Хехе, хвана ме. Относно механиките – много ми е трудно. Адски много харесвам draft, разни специални умения и worker placement…

Траян : Със зарове.

Ицо : Ако ще казваш нещо за Alien Frontiers, внимавай! Това е ИЗУМИТЕЛНО, велика игра!

Траян : Добре де, добре.

Ицо : Относно стилът ми на писане. Хм, бих го определил като по-описателен.

Траян : Да, понякога излизаш от темата и говориш за някакви други неща.

Ицо : Това са професионални изкривявания, приятел. От съчетаването на висше по история и на такова по право. Обичам да разказвам истории. Също така искрено вярвам, че във всяка игра има тема и ако тя бъде показана,това улеснява чувствително разясняването на правилата и цялостната атмосфера на игралната маса. Затова и пиша малко по-описателно и както каза излизам честичко извън темата.

Траян : Не знам доколко съм съгласен, че всяка игра има тема.

Ицо : Добре де… всички освен абстрактните игри с карти. Блогът реших да го създам, защото за мен е важно да има по-голям избор сред източниците за информация. „Бигбоксерите“ вършат страхотна работа и имат много важна роля за развитието на хобито в България, но аз също смятам, че имам какво да кажа по въпроса. Различни хора, различни мнения. Това само може да е плюс за аудиторията. Може би настолните игри навлизат малко късно у нас. Пазарът на заглавия е много наситен. Затова си мисля, че всяко късче информация ще е бонус за начинаещите.

Траян : Пак изпадна в описания…

Ицо: Добре. Пишем, за да достигнем до хората. Да ги запознаем с настолните игри и да се запознаем с тях самите. Пък после и да поиграем заедно.

Траян: Това ти се получи добре.

Ицо : Нали. Мисля, че стига толкова. Според теб?

Траян: Ами май да. Който иска още – да чете блога ни и да гледа видеата в youtube канала. Ако пък не му се занимава – да се свърже с нас, за да играем заедно. Няма да върнем никого.

Ицо : Амин.

Ако не ги знаете, време е да се запознаете! Веднага кликнете върху логото долу и тичайте да четете!

BoarDDelights2-subtitle-BOX

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers