неделя, юни 23, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Bad Bunnies – зайци с бати и зайци-батки.
Bad Bunnies – зайци с бати и зайци-батки.

Bad Bunnies – зайци с бати и зайци-батки.

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Това ще бъде кратко ревю. Ще говоря за елементарна игра с елементарни правила, която продължава не повече от 10 минути.

Bad Bunnies е абстрактна игра с готин арт. Ето това е добър пример за създаване на име на игра без никаква тема. Учи се, Take it Easy!

pic2365458

„Bad Bunnies“ идва единствено от арта на играта, който е закачлив и детайлен. Всъщност, си е направо чудесен. Илюстрациите използват меки цветове, за да изрисуват палави зайци, някои по-палави от други. Не, не говоря за сексуални картинки… въпреки секси зайкините на номер 1 и 7.

Играта е следната. Всички карти са с номерация от 1 до 13, като единиците и седмиците са най-много, а останалите са най-много в ниските и високите краища.  Всеки играч получава определен брой карти. Единият обръща една карта от тестето и казва на следващия играч да даде по-висока или по-ниска. Следващият е длъжен да изпълни това. Ако няма или не иска да даде излиза от рунда. Ако има такава карта, той я слага и казва на следващия играч да даде по-ниска или по-висока. Ако обаче играчът има точно същата карта, той може да я сложи върху нея и от тук до края на рунда да се играе само на това число. Нито нагоре, нито надолу.

20160312_232806

Очевидно е, че ако дадете 13, ще кажете „по-високо“. В такъв случай трябва да дадете или 13 или някоя от двете специални карти. 1 и 7 могат да се слагат върху всяка карта… с малки изключения. 1 рестартира купчината и следващият играч започва отначало… или слага друга 1 и всички трябва да играят на 1 от тук нататък. 1 не може да се слага върху купчина, която е съставена от еднакви карти. 7 е по-силна карта, защото освен, че се слага върху всичко, но играчът има право да определи посоката за следващия играч, все едно е нормална карта. От друга страна, 7 не може да се слага върху 7.

Когато всички излязат от рунда – насила или доброволно, играчът останал последен взема всички карти от купа и си записва броят им. Толкова точки печели. След това всеки или си запазва всички карти и допълва или си тегли напълно нови. Започва нов рунд и така до определен брой точки.

pic2384503

pic2384504

pic2384505

pic2384506_lg

Заключение

Bad Bunnies не претендира за нещо голямо и въпреки, че цялата простота можеше да се изпълни без арт, а просто с цифри, Schmidt са се постарали да вкарат стил, който, в интерес на истината, ще е един от най-силните напъни на играта да слезе от рафта ви и да се отвори на масата.

Да, ако имате определен брой тестета обикновени карти, нищо не ви пречи да играете играта и с тях, но ми се струва, че лошите зайци са по-приятни за гледане от пикасовското вале или кривата дама пика.

Струва ли си играта е въпросът? Ами… да. Играта е окей и както всички останали игри на Schmidt, не е скъпа. Не е игра, която ще се скъсате да играете, но не заема много място и от време на време ще ви се поцъка нещо малоумно със сини зайци-батки и секси дългоушки. Да, изборите в играта ви са очевидни и ако се наложи изобщо да мислете, то ще бъде свързано единствено с това дали да рискувате да останете в рунда, като знаете, че вероятно ще го загубите или е по-добре да се откажете от рано, за да не давате много точки на победеля. Това е. Все пак играта никога не е целила да бъде нещо повече.

ПЛЮСОВЕ:

  • Детайлен и закачлив арт
  • Играе се за около десет минути

МИНУСИ:

  • Почти никакви избори

Можете да си купите играта от популярните онлайн сайтове или да побърникате из сайта на:

Bad Bunnies

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers