петък, юни 21, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » ALL HANDS ON DECK – ИЛИ „Тортуга търси таланти“
ALL HANDS ON DECK –  ИЛИ „Тортуга търси таланти“

ALL HANDS ON DECK – ИЛИ „Тортуга търси таланти“

Денислав 'BigBoxMiniac' Миевски

All Hand On Deck e е забавна малка парти игра с пиратска тематика, в която вие и другите играчи влизате в ролята на жури за набиране на екипаж за пиратски кораб включващ всички: от младия юнга до стария Дейви Джоунс.

Играта се сетва много лесно в зависимост от броя на играчите (максимум 6 на брой, освен ако не си закупите второ копие на играта, тогава броя на играчите се удвоява). Разполагаме с два типа карти – Кандидат пирати и проклятия. Първите се разделят на толкова купчини колкото са играчите, а вторите винаги са в една купчина, която е важна през цялото време. Имаме и страхотна самостоятелна карта показваща кой е играча на ход, но освен декоративната си  функция като маркер в началото, по типично пиратски тя определя кой ще стартира играта.

Механиката е лесна, бърза и забавна. Включва в себе си както бързина и сръчност при тегленето и връщането, така и съобразителност при избирането на един от кандидатите в ръката ви. В основата си геймплея на играта е  събиране на комплекти. За тази цел всеки играч разполага с лист, на който са изобразени всички възможни и валидни комбинации (това означава че при точкуването важат само тези комбинации, които са посочени, освен ако не си добавите някое домашно правило 🙂 ). Комплектите биват три типа:

  • Първият комплект са двойка пирати от един тип даващи умения по време на самото журиране, като също така дават и точки на края.
  • Вторият тип са комплектите с екипажа, които дават точки ако са завършени на края, а ако не са просто не печелите нищо.
  • И на последно място, но не и по важност, са капитаните, при които ако съберете три броя печелите точки, ако са двама не печелите нищо, но ако е само един губите точки Аргхххххххх…


Зареди рома за малко да забравя картите с проклятията, но държа да отбележа, че пиенето му от 6 сутринта не ме прави алкохолик, а истински ПИРАТ (старо, но златно, като кучешкия зъб в устата ми). Та за проклятията, както във всяко риалити, и тук има санкция за журито. Картите са с две лица – минус1 и минус2 точки, като при всяка грешка или не спазване на правилата играча получава такава, при втора грешка я обръща (от към „минус 2“ страната), при трета получава още една и т.н.

В общи лини All hands on deck е приятен и забавен филър подходящ за средно големи компании от играчи(макс. 6ма играчи – това е средно голяма компания!!!). Простата механика и незатормозяващия геймплей позволяват играта да бъде добро допълнение за борд гейм събирания с играчи от всякакъв тип, включително и деца (с леки опростявания на правилата).

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Денислав 'BigBoxMiniac' Миевски

Здравейте, казвам се Денис. По професия съм аниматор(на филмчета, не на туристи) – скулптор(правя къстъм екшън фигури, статуетки и бюстове, а от скоро се опитвам да правя и миниатюри за настолни игри). Имам доста хобита, но настолните игри, правенето и оцветяване на миниатюри си остават най любимите ми занимания. Играя настолни игри от дете. И аз като повечето от нас съм израснал с „Не се сърди човече“ и „Дама“ , но от 2010 интереса ми се засили, благодарение на Иво Драганов и събитието за настолни игри, което организира във Велико Търново. Защо играя – играя зареди самата игра и социалния контакт с хората. Победата не ми е приоритет, обичам да гледам как се развива самата игра (освен при Heroquest – ТАМ ПРОСТО ИЗБИВАМ ВСИЧКО В ТЪМНИЦИТЕ НА ПОДЗЕМИЕТО, А ПОСЛЕ ПРИБИРАМ ЗЛАТОТО И АРТЕФАКТИТЕ!!!)

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers