вторник, април 23, 2024
Заглавна страница » Енциклопедия » Канали за настолни игри в Youtube
Канали за настолни игри в Youtube

Канали за настолни игри в Youtube

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Интернет изобилства от информация, свързана с борд игрите. Понякога обаче не ни се чете…В повечето случаи, всъщност. Youtube е като гигант, върху когото са се накачулили всякакви хора и си правят каквото си щат. На този гигант очевидно не му пука…освен когато използаш непозволена мп3-ка…но не и когато качваш тъпанарски полуголи клипчета.

Сред дебелата козина на гиганта от клипчета със смешни котки, пияни руснаци и клипове на Кейти Пери,  могат да се открият и малки скъпоценни топчета мъх, които за някои може да изглеждат отвратителни, но за нас – борд геймърите – са нещо изключително сладко. Не знам докъде ще стигна с тази аналогия, така че потърпете още малко.

Клиповете, свързани с настолните игри, също са огромно количество. Но как да отбереш най-добрите? Лично аз никак – subscribe, subscribe, subscribe, subscribe, абе това е май тъпо… subscribe! Е, идва един момент, в който трябва да се поизчистят, но истината е, че повечето от тези канали не са редовни, така че всеки един момент може да качат нещо интересно. А има нещо романтично в това да следиш канал, чиито видеа са гледани от около 4 човека.

Борд игрите трябва да се гледат. Да се виждат. В BigBoxGamers не качвам редовно снимки, но това е, защото предпочитам да използвам авторски снимки или официални. Гигантът Youtube може да ни разкрие всякакви красоти под дълбоката си козина… добре, това не прозвуча добре. Искам да кажа, че много време съм се ровил за интересни канали, които най-добре да показват борд обществото и сега ще ви кажа някои от тях. Или всички. Ще видим дали ще ми стигне мястото.

 

dtowerThe Dice Tower – Един от най-известните канали. И най-спамващия. Том Васъл и компания ни замерват с по 10 и повече видеа в седмицата.  На мен лично не ми пречи, защото в моя акаунт съм се абонирал единствено за борд канали и все нещо ново трябва да излиза. Но ако примерно имате много други различни канали във вашият списък, помислете добре дали искате да се спамите още. Особено ако сте фен на machinima. Ако сте гледали ревюта на Том Васъл, сте обърнали внимание на неговата хиперактивност и понякога болезнено отношение към борд игрите. Буквално болезнено. Неговото пантентовано хвърляне на компонентите на играта от високо може да удари в сърцето всеки геймър. В канала обаче не е само Том. С него са други ревюъри, като Райън Мецлър, Сам Хейлу, Зий, The Chief и други не толкова редовни. Видеата не са най-качествените, но пък са едни от най-искрените.

hci9n14x8j1uv0qp0ncg

 

WatchItPlayed – Видеата с едно от най-добрите качества. Родни Смит не прави ревюта на игри, но прави подробни изигравания на игри, често със своите зрители. Препоръчвам ви този канал горещо, защото показва много истински какво представляват игрите.

 

drakkenstrikeDrakkenstrike – Е това вече е най-доброто качество. Страхотно обяснение на правила и страхотни видеа. Твърде страхотни. Внимавайте, защото можете да залитнете и да си помислите, че игрите са по-добри, от колкото реално са. Лошото е, че последната половин година,  нито сайтът работи, нито нещо е качено в канала на Drakkenstrike. Имаше преди няколко месеца един тийз, че скоро се завръща, но… Може би, ама надали.

 

critsCritshappen – Може би сте открили, че един нашите приятели е именно Токс от Critshappen, на който сме изключително благодарни, че ни позволи да използваме неговите ревюта. Най-голямото предимство на този канал е неговата искреност. Усеща се как Токс е наистина влюбен в игрите и как иска да сподели това със своите почитатели.

 

 

270052_300BoardtoDeathTV – Имат канал в Youtube, но препоръчвам сайта им. Едни от най-кратките и сбити видеа, които съществуват в нета. Ако нямате време, но искате много набързо да разберете за какво става въпрос определена игра използвайте този канал.

 

 

 

timthumbGeekandsundry – В частност Tabletop with Will Wheaton. Този канал показва най-добре, че бордгеймърите не са изобщо задръстени. Тук, веднъж в седмицата, Уил кани своите приятели знаменитости и играят игри. Уникален канал. Освен, че опознавате играта, вие и се забавлявате заедно с Уил и приятелите му. Препоръчвам ви епизодите, свързани с играта Фиаско. Жестоки са!

 

 

Starlit CitadelStarlit Citadels – Мога да сравня тези ревюта с BoardtoDeath.tv, но това не означава, че са съвсем еднакви. Двете мацки от тези ревюта много ясно и по сценарий показват добре игрите и много ясно добиваш представа. Само… защо това момиче от ляво шепти? Защо изобщо хората шепнат, когато не е нужно да шепнат! Защо?!

 

 

lance-myxter2UndeadVikingVideos – Най-дългите видеа, които може да намерите за борд игри. Е, поне от гледаемите. Твърде много празни приказки за моя вкус и твърде много преглъщане(Мразим преглъщане!). Но пък самото показване на игрите и ревютата, когато изобщо се стигне до тях, не са лоши.

В общи линии, това са най-добрите, според мен, канали в Youtube,  които могат да ви дадат ясна преценка за играта, а и да позагубите малко време, докато симулирате работа в офиса. А ето и списък с още канали, които също си заслужават поне да се погледнат.

 

/2GASCB

/Greyelephantfamily

/ConnectMoreBoardGame

/aneveningwithturtle

/boardgamegeektv

/Callasmar

/CatAndMouseGameStore

/CovenantTCG

/Craig Stewart

/CythUulu

/David Talton

/DNDWizards

/FantasyFlightStudios

/GamersGrind

/blqonXBL

/JonGetsGames

/GamingTrent

/Generalcollectibles

/Hats4Christ

/HaydenTeeter (по-старите видеа)

/howtoplaypodcast

/JINXDOTCOM (по-старите видеа)

/Joel Eddy

/Kebster76

/Larry Fettinger

/LeftHandReviews

/marcowargamer

/rahdo

/Ricky Royal

/SaberGeekiN

/snicholson

/Stephen Keller

/TechGeekGamers (някои видеа)

/totallyradshow (някои видеа)

/ToThepointGames

/trynantbg

/UvulaBob

 

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Сигурен съм, че след тази статия ще има какво да гледате в следващите месеци. Само не забравяйте да се връщате тук, ей!

Преглед на статията

Оценка

Накратко: Моля подкрепете ни като дадете оценка, харесате и споделите това ревю! Ако се чувствате разговорливи можете да ни оставите и коментар. Уверяваме ви, четем всички коментари!

Потребителска оценка: 4.65 ( 1 гласове)
0

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers