неделя, юни 23, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Trinity – гъзария за по пътя
Trinity – гъзария за по пътя

Trinity – гъзария за по пътя

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Значи… когато нещо си е гъзарско, то си личи още от опаковката. Trinity пристига в малка платнена торбичка с карабинер, който ви позволява да си я окачите на раницата. И защо не бихте го направили? Trinity е идеална за пътуване.

Щом дръпнете ципа на торбичката ще откриете прилежно свит мат, а в средата торбичка с готини кристалчета  няколко пластмасови токъна.

Trinity е абстрактна игра за двама пътешественици или такива, които обичат да се разхождат на природа във всяко удобно време.

Да, можете да играете Trinity у дома, но открих, че играта работи най-добре на открито, просто защото е яко. Когато сме вкъщи винаги можем да извадим някоe дебело картонено чудовище, но компактността на Trinity я превръща в прекрасно допълнение към водата, надениците и дългите дебели чорапи, щото няма кой да утепе тия проклети комари!

Правилата на играта се обясняват за около минута, а геймплеят е както простоват и бих могъл да нарека – елегантен, така и изненадващо дълбок.

Всеки играч има няколко кристалчета, които може или да слага върху картата или да движи. Целта ви е да „матирате“ три кристалчета на опонента, което означава, че трябва да оградите пулчетата на противника и/или да го затиснете в стената.

Врътката тук е, че когато две от вашите пулчета застанат в позиция, между тях не може да се премине. А ако три от пулчетата ви са застанали от трите страни на пулчето на противника, тогава вие сте го приклещили (направили сте му “Trinity”).

Има едно единствено правило, което се обяснява особено и не се разбира веднага от по-малките, но щом успявам да играя играта с моя 6 годишен син, мисля, че с правилния подход всеки може да я разбере. Правилото е свързано с това, че ако едно кристалче е заклещено от други кристалчета от същия цвят, тогава се гледат други кристалчета и така нататък. Няма да навлизам в подробности.

Освен кристалчетата обаче, вие получавате и няколко пластмасови токъна, които ще можете да слагате по полетата, за да блокирате другия играч ефективно.

Заключение

Trinity е право в десятката за това, което представлява. Играта пристига в перфектната опаковка като „игра за път“, продължава точно толкова дълго колкото трябва и се обяснява сравнително лесно, дори на деца. Както с всяка сравнително проста игра и с тази не трябва да се прекалява, защото ще започнете да виждате определени схеми, които с правилната концепция за майнд сет може да превърне геймплея ви в повтаряем, но така или иначе мисля, че Trinity е просто игра за навън и такава, която можете да си държите закачена за пътната раница. Не мисля, че е най-иновативното или хитово нещо, което можете да откриете и вероятно, ако имате колекция от подобни игри, тази може да не влезе във вашия топ 10. НО! Играта не се и опитва да бъде нещо повече от това, което е, заради което получава моето пълно одобрение.

ПЛЮСОВЕ:

  • Идеална опаковка
  • Идеално времетраене
  • Идеални компоненти
  • Идеално изпълняваща целите си

МИНУСИ:

  • Едва ли ще я играете често, докато сте у дома, тъй като има по-добри игри
  • След десетина игри ще започнете да оформяте определен модел на мислене и игрите ви ще се усещат повтаряеми

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers