понеделник, април 15, 2024
Заглавна страница » Настолни игри » Traxx – „приятна“ игра
Traxx – „приятна“ игра

Traxx – „приятна“ игра

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Имате на играта очевидно идва от поредицата на NSV Quixx. Ако сте запознати с нея, значи сигурно очаквате и че това е Roll and Write.

Ами не точно. Traxx е Draw and Write, защото теглите карта и драскате спрямо нея. Такива игри има вече(Welcome to… е добър пример),но за разлика от тях тук не записвате числа, а чертаете път.

Концепцията на  Traxx е елементарна и само някой да се оплакал, че му е сложно! Шест годишният ми син я схвана за под 5 минути… въпреки че той е по-умен от мен… въпреки че аз не съм много умен… Както и да е!

Traxx e бърза игра. Не продължава повече от 15 минути и както с всички подобни игри – тук няма значение колко човека играете, защото всеки драска едновременно.

В началото на играта получавате по едно моливче (в кутията има само четири) и разграфен лист с разноцветни шестоъгълници.

Целта ви е да свързвате колкото се може повече шестоъгълници с един път, защото в края на играта за всяко поле, през което не сте минали получавате минус една точка. На листчето ще видите и няколко числа. Когато пътят ви мине от там получавате съответните точки… ако сте първи. Ако вече някой е минал през своето число от този тип, тогава ще получите само половината (закръглено нагоре).

Играта пристига с 15 карти и по подобие на игри от типа на Nmbr 9 – един играч тегли карта и всички реагират спрямо нея.

На картите са оказани 4 или 5 шестоъгълници с конкретни цветове. Вашата цел е да продължите пътя си от една от двете страни така че да мине през всички тези цветове. Ако не е възможно, тогава пропускате хода си, свивате се в ъгъла на стаята, ревете и псувате Бениоф и Вайс.

Играта свършва, когато свършат всички карти или когато всички умрат.

Играл съм малко игри…

Заключение

Traxx може да не е най-дълбоката игра от този вид, нито най-оригиналната, но концепцията й е толкова изчистена, че върши работа като за филър между тежки игри или просто за разпускане. Решенията, които вземате не са тежки и често са очевидни. От време на време ще имате момент, в който ще се чудите кой път да вземете, за да не се забиете за в бъдеще, а и за да можете да откраднете големите числа пред останалите… но в общия случай има едно правилно решение – вие просто трябва да решите пъзела.

Листчетата са с еднакво разпределение на шестоъгълниците, но стартовата точка е на различни места, което прави пъзелът ви различен всеки път. И поради самата си идея, играта е чудесно солово преживяване, ако ви е писнало судокуто.

Окей, Traxx не е велика, но не е лоша. Това е игра тип „между другото“ и макар, че няма да я запомните, вероятно бихте си изкарали приятно с нея. Да. Приятна игра.

ПЛЮСОВЕ:

  • Лесни правила
  • Бърз геймплей
  • Огромна преиграваемост
  • Върши работа за соло игра

МИНУСИ:

  • Нищо оригинално
  • Листчетата бързо свършват
Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers