вторник, април 23, 2024
Топ 5 фентъзи игри

Топ 5 фентъзи игри

Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Тази седмица гласувахте да ви изброя моите топ 5 фентъзи игри. Който ме познава знае, че вече класическо фентъзи ми е омръзнало и дори в моите топ 30 (които се надявам скоро да видите), няма да срещнете много такива. Въпреки това съм играл десетки фентъзи творения и мога да говоря по темата. За да не навлизаме в спорове, днес ще поговоря за фентъзито, каквото повечето хора го разбират. Въпреки, че на практика неща от типа на Star Wars, Cosmic Encounters и Chaosmos са фентъзи на теория, мисля да ги пропусна и да се хвърля в класиката. Така като гледам, почти всички игри в списъка ми са dungeon crawl тип игри, така че тематично няма да останете разочаровани. След това дълго интро е време да започна.

5

Descent

Descent2

Това е игра, с която съм прекарал десетки часове и дълго време беше в моите топ 5. Сега вече не е изобщо близо, но това се дължи не на омръзване или на намразване, а на простия факт, че играта изисква отдаване. Изисква постоянна група, защото играта светва, когато се играе в кампания. Аз, за съжаление, не мога да си го позволя. В общи линии, това е фентъзи dungeon crawl от типа 1 срещу всички и се развива в света на Теринот на FFG. Играта не случайно е толкова високо в класациите на boardgamegeek и мисля, че всеки самоуважаващ се америтраш геймър трябва поне да я пробва. Внимавайте обаче! Това е игра с милион разширения и е лесно да влезете в безкраен лууп на харчлък. Подробно ревю можете да видите, като кликнете на бутона отдолу.

descent2elayout

Descent 2.0 Ревю

4

Mistfall

pic2410035_md

Това е най-новата игра в списъка и със сигурност най-тежката. Играта е изключително оригинална и въпреки, че се играе основно с карти и никакви зарове, тя създава може би най-тематичното усещане от всички игри в този списък. Разнообразието и безкрайните комбинации правят играта трудна за навлизане, но ако имате времето и ентусиазма ви препоръчвам да я пробвате. Ревю – с бутона.

20151030_223022

 

Mistfall Ревю

3

Dungeon Fighter

pic1842069_lg

Изключително шантава и безумна игра. Всеки път, когато разказваме на други хора какво се прави в играта, те се споглеждат и с фалшива усмивка казват несигурно… „Аха… звучи забавно“. Всъщност наистина е забавна. Така не съм се хилил на друга игра. В Dungeon Fighter, вие се срещате с класическите чудовища – гоблини, орки, медузи и подобни, но за да ги биете, трябва да мятате зарове по мишена. Не! Не е толквоа просто. В повечето случаи ще трябва да мятате заровете си от носа си, от ръката на друг играч, да духате зарове, да ги удряте в кутията и всякакви други простотии. Просто прочетете ревюто!

pic2620769_md

Dungeon Fighter Ревю

2

Assault on Doomrock

Cover

Любимият ми Dungeon Crawler.  Това е игра, която или ще заобичате или ще намразите. За жалост, аз съм от единиците от първата група в моята компания. Изключително странна игра за повечето хора, в която има както абсурдно забавен хумор, така и сериозни моменти и арт. Doomrock е сравнително трудна за навлизане игра с много механики, които са подходящи само за напреднали геймъри. За разлика от Mistfall обаче, в основата на геймплея тук са зарове. Много зарове! Ревюто – долу.

pic2052714

Assault on Doomrcok ревю

1

Runewars

pic1534815_md

Велика игра. В личния ми топ 5 на всички времена. Отново фентъзи в света на Теринот, но този път това не е dungeon crawl игра. Няма да видите тъмници. Това е тежка и сложна игра, в която целите да контролирате зони. Освен това обаче имате герои, единици, ресурси, битки, магии и всякакви други мешавици от механики, които тук работят перфектно.Срамота е, но още нямам ревю на тази епична игра, която съм препоръчвал не веднъж в нашите препоръки на екипа.

pic663650_md[1]

 

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram

За Деян Георгиев 'BigBoxGamer'

Собственик съм на кафене с настолни игри насочено към хората без опит в игрите. Стремя се да играя всички модерни и актуални настолни игри, но се опитвам да давам светлина основно на по-странните, по-отритнатите, по-апокрифните и тези игри, които рядко се появяват под прожекторите. Имам дългогодишен опит като сценарист в телевизията, предимно на комедийни предавания и затова от време на време пускам неуместен и несъдържателен хумор, който понякога е толкова тъп, че са налага да го обяснявам.

Отговори

Няма да публикуваме електронната ти поща. Задължителните полета са маркирани *

*

Big Box Gamers